-Nyheter 2016-

Vi venter valper 7 januar-17. Se siden PLANLAGTE KULL vedr informasjon om kombinasjonen

Reservasjonslisten til dette kullet er pr d.d fullbooket

Ta kontakt med oss pr mail: polarhiet@hotmail.com eller mob: 93008988 om du har spørsmål, eller om du ønsker plass på vår fremtidige valpeliste.


29 desember

- Utstilling i Letohallen -

I dag har Polarhiet's Xplorer Of The Arctic "Tiko" vært i Letohallen på Nasjonal utstilling sammen med sin familie. Dommer var Svend Løvenkjær fra Danmark og Stian presenterte han supert i ringen. Tiko vant sitt første CERT og ble BIM kun 10 mnd gammel.

Takk Stian for super handling og for at dere stilte han der og tusen takk for det fine bilde!

 

 


 

22 november

- Dogs4All Norsk Vinner 2016 Lillestrøm -

Norsk Vinner er over for i år. Vi var der med med mange valpekjøpere og gode venner og fikk en fin dag i Messehallen.

Rørt ble jeg av gaver og mange klemmer og gode ord, tusen takk alle dere, dere vet hvem dere er.

Hvordan det gikk med våre hunder ser du under siden RESULTATER

Det var flere hunder fra "hiet" der sammen med sine eiere og alle fikk flotte resultater med seg hjem:

Polarhiet's Victory Of Game "Ailo" ble 3 beste juniorhanne med CK

Polarhiet's Xtraordinery Gentleman "Nansen" fikk Excellent i juniorklasse

Polarhiet's White Winner Of Atlas "Catch" fikk Excellent i juniorklasse

Polarhiet's Xcuse Me For Being Diva "Zally" fikk Excellent i juniorklasse

Gratulerer alle sammen og takk for at dere var der!

 


 

7 november

- Valpenytt -

Y kullet er i dag en uke gamle og alle 4 guttene har doblet fødselsvekten sin. De er i dag forhåndsregistrert i NKK og de har fått sine stamboknavn. Alt er som det skal med de alle 4 og vi nyter å ha kvartetten i hus.

 


 

2 november

- Valpenytt -

Vårt Y kull kom til verden mandag 31 oktober på kvelden og natten. Det ble 4 fine gutter som vi gleder oss veldig til å bli kjent med de neste 8-9 ukene. Wendy er en veldig stolt og omsorgsfull mor som tar godt vare på sine små.

 

 


 

28 oktober

- Valpenytt -

Wendy er i fin form og lader opp til fødselen med å hvile og samle krefter. Hun setter fortsatt pris på en tur selv om det ikke blir noen lange turer i den siste uken som nå står foran oss. Nå er det ikke lange tiden igjen å vente på at de søte små skal ut til vår verden. Alt er klart og vi gleder oss veldig til å få valper i hus igjen.

Vidre oppdatering om vårt Y kull kommer etter overstått fødsel.

 


 

22 oktober

- Valpeshow -

I dag har Polarhiet's Xcuse Me I'm Nr. One "Hera" og hennes familie vært på valpeshow i regi Levanger Hundeklubb i Levanger.

Eline og Hera gjorde en utmerket jobb og Hera ble BIR og BEST I GRUPPEN 4 for dommer Frank Christiansen.

Gratulerer så mye Eline og Hera! Nå er hun snart klar for juniorklasse :=)

Hera sin kritikk var som følger:

8 mnd. Fin størrelse. Fint i hold. Godt pigment. Fin kroppslengde som skal få mere dybde. Prima hale. Paralelle fine bevegelser. Utmerket steglengde. Prima temprement

 

 

 


 

14 oktober

- Vi nyter høsten -

Vi har en strålende flott høst i Trøndelag som vi nyter til det fulle med variert trening for hundene. Kickbiken benyttes fortsatt, flere kløvturer har vi også hatt. Turer hvor hundene kan løpe fritt i skogen er også en nytelse for de firbente. Måtte det fine været vare til jul :)

 

 

 

9 oktober

- Utstillingsresultat -

Polarhiet's Voice Of Mountains "Balto" har i dag vært på sin første utstilling i Førde arr av Førde Brukshundklubb

Gratulerer så mye til Balto og hans eier Ida med Excellent 1 CK 1 BHK CERT og BIR!

Dommer: Per Harald Nymark (NO)

 

 


 

7 oktober

- Helseresultat -

Polarhiet's Voice Of Mountains "Balto" er røntget fri for HD A

 


 

2 oktober

- Polarhiet's Taste Of Heaven -

Polarhiet's Taste Of Heaven "Emmily" har blitt 19 mnd, og har fått nye bilder på sin egen side.

Emmi er en velkonstruert vakker tispe som er like fin både inni og utenpå. Vi er evig takknemlige for at hun er her hos oss.

 

 


 

28 september

- Valpenytt -

I dag har Wendy vært på ultralyd og det er valper på vei. Vi gleder oss veldig til å få små ullnøster og stelle med igjen.

Nå starter nedtelling til fødsel og en ny spennende valpeperiode. Valpelisten er pr d.d fullbooket.

 

 


 

26 september

- Høsten er her -

Vi har fint høstvær med fine tempraturer og mye gode lukter som vi nyter godt av både 2 og 4 bente. Åkrene er trøsket og naturen har fått sine fine farver. Fat Maxen er god å ha for å få utløp for energi hos de firbeinte, her med N UCH Dr. Wolf Set Alice In Wonderland "Alice" som er en helt fantastisk trekkhund, pålitelig og arbeidssom.

Til dere som venter spent på om det er valper på vei....Wendy er i fin form, trøttere enn vanlig inne, men like arbeidssom ute. Vi tar det som et godt tegn så langt. Vi vurderer en ultalyd i løpet av uken eller neste uke.

Vi har hentet hjem en herlig gutt fra Bosnia som vi gleder til å følge i fremtiden. Se siden IMPORT for mer info om Hugo.

 

 


 

25 september

- Utstillingsresultater -

I helgen har det vært stor aktivitet på utstillingsfronten for flere av hundene fra vårt oppdrett og kennel.

Polarhiet's Xcuse Me For Being Diva "Zally" har vært på Åland i Finland på IDS sammen med sin eier Gunn. Hun fikk en superfin kritikk og ble BEST I RASEN valp. De kunne desverre ikke vente på finaler da de skulle ta båten hjem til Sverige.

Vi gratulerer så mye!

Polarhundklubben avd. Midt Norge hadde sin årlige utstilling denne gang på Sona camping i Hegra. Pga sykdom var vi der en bare snartur denne gang....Fra vår kennel stilte Dr. Wolf Here Comes Trouble "Hugo" i valpeklasse og han ble BIM valp. Polarhiet's Touch Of Magic "Scott" var på sin andre utstilling og fikk en fin Excellent og 2 beste hanne i unghundklassen av 4. Polarhiet's Taste Of Heaven "Emmily" fikk en flott kritikk, og en very Good da dommer ville ha henne større...hun er 51 cm og godt innenfor standard, men det er dommer som bestemmer...N UCH First Party Girl Of Serako Maybtso "Ruby" sliter med innbilt svangerskap og var treig som sirup, men fikk en flott kritikk med CK og ente på 4 beste tispe da dommer ville ha kraftigere fraspark og det var vel fortjent denne gangen ;)

Totalt sett er vi fornøyde med resultatene og vi gratulerer alle vinnere!

Polarhiet's Xcuse Me I'm Nr. One "Hera" har vært på valpeshow begge dager sammen med sin familie. Hun fikk superfine kritikker begge dager og BIR valp. Lørdag ble hun plassert som BIG 3 valp!

Gratulerer så mye med flott debut i ringen Eline!

 

Polarhiet's Xcuse Me I'm Nr. One "Hera" 7 mnd

 


 

14 september

- Helseresultat -

Polarhiet's Kakia The Vice "Nemi" er øyelyst uten anmerkning for fjerde gang.

 


 

12 september

- INT NKK Rogaland -

I går deltok vi på Internasjonal utstilling i Rogaland - Orre med tre av våre hunder, Lumiere de la Vie Dynastic Essence "Essi" i åpen klasse, Polarhiet's Taste Of Heaven "Emmily" i unghundklasse og N UCH First Party Girl Of Serako Maybtso "Ruby" i championklasse. Ruby ble vist av sin oppdretter i beste tispeklasse og i BIR/BIM, tusen takk for god handling Manuela! Det var påmeldt 13 samojeder og 3 valper for dommer Eli-Marie Klepp.

Resultatene ble som følger: Essi ble 2 beste hanne med R.CERT og R.CACIB, Emmily ble 4 beste tispe og Ruby ble beste tispe, BIM og vant sitt første CACIB!

Vi er godt fornøyde med resultatene!

2 av våre valpekjøpere var også der og det er alltid trivelig å treffe igjen både hunder og eiere. Polarhiet's White Angel Of Alice "Noa" stilte i valpeklasse og hun fikk en fin kritikk og lovende valp og ente med 2 best i klassen. N UCH Polarhiet's Komodia Of Happiness "Maya" stilte i championklasse med en fin Excellent.

Vi var heldige med været og fikk sol til motsetning av de som stilte dagen før hvor det regnet hele dagen, vi kjørte over Valdresflyet og Hardangervidda og fikk med oss mye mektig Norsk natur i høstfarver på veien nedover.

Takk for en fin dag rundt ringen alle dere som bidro til det og gratulerer så mye til alle vinnere og de som hadde med nybakte Champions med hjem i bilen.

 

Polarhiet's Taste Of Heaven "Emmily" ble beste unghundtispe med CK og 4 beste tispe

 

Bjellakis Gogo Dundee O Tylor "Boomer" BIR & N UCH First Party Girl Of Serako Maybtso "Ruby" BIM

 


9 september

- Helseresultat -

Polarhiet's Unique Sparkle Of King "Vega" er øyelyst fri for øyesykdommer

Takk til Vega sine eiere for at hun ble helsesjekket

 


 

6 september

- Helseresultater -

Polarhiet's Ms Moonshine Of Gucci "Vega" er avlest med B hofter

Polarhiet's Voice Of Silence "Nala" er avlest med B/C hofter

Takk for at Vega og Nala ble helsesjekket!

 


 

3 september

- Nasjonal Utstilling i Steinkjer -

I dag har det vært Nasjonal utstilling i Steinkjer med 11 påmeldte samojeder og 4 valper for dommer Soile Bister fra Finland.

Værgudene var definitivt ikke med oss, men trivsel sammen med blide trivelige mennesker ble det uansett. Dommeren var streng og gav kun 1 CK til hanner og 2 CK til tisper. En Ex, 5 VG og 2 Good. Vi såg hele farveskalaen ble gitt i ringen før det var vår tur også....Djingis og Emmily fikk hver sin very good da dommer syntes de var litt for tynne ellers fikk de begge en flott kritikk. Ruby forsvarte sitt championat og ble 2 beste tispe. Tiko var med på sitt første valpeshow og ble BIM valp.

Takk for en fin dag og gratulerer så mye til alle vinnere!

 

Polarhiet's Xplorer Of The Arctic "Tiko" - 6.5 mnd ble BIM valp

Foto: Berit Grydeland

 


2 september

- Helseresultater -

Polarhiet's Victory Of Game "Ailo" er øyelyst med friske øyne og gonioskopert med åpen øyevinkel samt HD røntget med A hofter!

Tusken takk Lisa for at Ailo ble helsesjekket!

 


28 august

- Trondheim Hundefestival 2016 -

I helgen har Trondheim Hundefestival vært på Støren Idrettspark. Vi hadde tilmeldt mange hunder og det så ut til at alle måtte trekkes fra arrangementet pga sykehusopphold. Jeg rakk ikke å melde avbud før jeg fikk beskjed om at en rekke av mine gode venner og fantastiske mennesker hadde gått sammen for å ordne alt det praktiske rundt helgen. De badet hunder og la alt til rette. Jeg ble utskrevet torsdag ettermiddag fra sykehuset og var i grunn spent på om jeg skulle klare å dra dit en tur for å se på. Det er vanskelig å holde seg hjemme, så vi kom dit til ferdig oppsatt telt lørdag morgen. Jeg kunne ta det hele med stor ro og det klarte jeg. Viljen min er av stål så det ble så jeg stilte Emmily selv da hun skulle stille på offisiell utstilling for første gang, jeg nøt stunden i ringen med henne og det var så artig å stille henne igjen! Det var litt synd at Akira mistet all pelsen, hun skulle også i ringen for første gang siden hun var valpl. Hun fikk en very good og flott kritikk av dommeren.

Tusen takk Anne-Grete, Monica og Tina for fantastisk handling av hundene!

2 av våre valpekjøpere var også der med sine hunder. Polarhiet's White Winner Of Atlas "Catch" kom helt fra Stockholm sammen med sin eier Camilla. Vi gratulerer så mye med BIR valp begge dager, samt BEST I GRUPPEN 2 søndag :)

Polarhiet's Rock'n Roller Of Gucci "Hugin" fikk en flott Excellent begge dager, vi gratulerer så mye!

Værgudene var ikke med oss denne dagen, men for en trivsel der var der gjennom hele dagen. Vi dro hjem på ettermiddagen slitne, men lykkelig..

 

N UCH First Party Girl Of Serako Maybtso "Ruby" ble BIR & BEST I GRUPPEN lørdag for dommer Miss A Griffin fra Irland

Handler: Tina Bjørnewall

 

Søndag var det mye bedre vær og vi fikk en strålende dag der også denne dagen. Resultatene ble over all forventning og kan sees ved å trykke på linken under.

Se alle resultater her >>>

Tusen millioner takk til dere alle som gjorde helgen mulig for oss å delta på, takk for handlerhjelp mine venner og takk også til alle som bidro til stor trivsel og glede på Støren Idrettspark.

 

Polarhiet's Taste Of Heaven "Emmily" vant CERT både lørdag og søndag. Lørdag ble hun 2 BTK og søndag 3 BTK

 

Polarhiet's Unique Dancer Of King "Kelly" ble 3 BTK lørdag og BIR & BEST I GRUPPEN 3 på søndag

 


 

26 august

- Helseresultat -

Polarhiet's Vanity Fair Of Simba "Rampus" er øyelyst med friske øyne og røntget med A hofter som resultat

Tusen takk til Rampus sine eiere for at han ble helsesjekket!

 


17 august

- Helseresultat -

Polarhiet's Voice Of Silence "Nala" er i dag øyelyst med friske øyne og gonioskopert med åpen øyevinkel

 


 

15 auguat

- INT NKK Lillehammer -

I går var jeg i Lillehammer med Ruby, King og Alice. Det var 27 påmeldte samojeder for Erna Britt Nordin fra Sverige. King er totalt nedrøytet og fikk sin første very good pga pelsen. Dommer sa han var akkurat den typen hun likte og ville gjerne se han igjen med pels. Alice har også mistet mye pels, men fikk en fin Excellent og en flott kritikk. Nå er morroa over med henne for denne gang og vi kan se tilbake på en fantastisk vår/sommer i ringen. Nå venter vi på ny pels og planlegger en kjøretur etter hvert til utlandet med henne. Rubinen har fått ny pels etter valpekullet som har blitt nesten 6 mnd gammel. Hun er helt nydelig, og det var veldig artig å ha henne med i ringen igjen etter nesten 1 år. Ruby ble beste åpenklasse tispe med CK og ble til slutt 2 beste tispe med CERT og R.CACIB, dermed ble hun NY NORSK CHAMPION!!! Det var et fantastisk øyeblikk og ekstra stor stas var det at hennes oppdretter Manuela var til stede.

Det var en superfin dag der i strålende sommersol og trivelig stemning.

Jeg fikk også treffe 3 av "våre" barn igjen. Zally som er datter av Ruby, Conan som er sønn av Alice og Maya som er datteren til Nova. Ingen av de ble stilt, men det var veldig trivelig å få hilst på de igjen.

Takk alle for en fin dag!

Tusen takk Manuela for bildene av den nybakte Championen!

 

N UCH First Party Girl Of Serako Maybtso "Ruby" (snart 3 år)

 

N UCH First Party Girl Of Serako Maybtso "Ruby" (snart 3 år) og hennes oppdretter Manuela (Serako Maybtso)

Det er stor gjensynsglede hver gang de møtes og begge er like stolte over championatet

 


 

7 august

- INT SKK Svenstavik -

Fredag pakket vi campionvogn og bil og reiste til Sverige for å delta på SKK INT utstilling i Svenstavik. Vi hadde tilmeldt King og Alice i Championklasse, samt Storm i valpeklasse. Dommer var Annicka Uppström som selv har hatt samojeder i over 30 år.

Vi hadde det helt utmerket i skjønne omgivelser, trivelige folk og været var strålende. Stormegutt har blitt 7.5 mnd og har vokst mye siden siste valpeshow. Han og Øyvind er en super duo og etter å ha blitt BIR valp med HP gikk han vidre til BIS finale. I Sverige har de ikke grupper for valper, så det var nok nermere 50 valper i ringen. Det var et utrolig øyeblikk da dommer ville ha vår Storm som BEST IN SHOW!!

Alice ble BIR med CACIB og King ble BIM med CACIB så ingen tvil om at vi hadde en flott dag også resultatmessig. Tusen takk for turen Øyvind og Storm, gleder meg allerede til neste gang :)

 

Polarhiet's White Spirit Of Atlas "Storm" - 7.5 mnd

BEST IN SHOW valp på INT utstilling i Svenstavik

 


9 juli

- Utstillingsresultater -

I dag har noen av våre valpekjøpere vært på Nasjonal utstilling her i Norge.

Polarhiet's Xcuse Me For Being Diva "Zally" har vært på sitt første valpeshow på Vålerbanen hvor hun fikk en flott kritikk med særdeles lovende og BEST I RASE valp

Vi gratulerer så mye til Zally og Gunn med en fin start!

Polarhiet's Victory Of Game "Ailo" og Polarhiet's Only One Dancing Girl "Mia" har vært på Vestnes. Ailo stilte for første gang i juniorklasse og Mia gikk i åpen klasse. Ailo ble premiert med: Excellent 1 CK Beste hanne og CERT og Mia: Excellent 1 CK Beste tispe og vant sitt andre CERT. I BIR/BIM trakk Ailo det lengste strået og ble BEST I RASE og Mia ble BEST I MOTSATT

VI gratulerer så mye til Ailo og Lisa & Mia og Martha med superflotte resultater!

 

- Valpenytt -

Lykke har ikke kommet i løpetid enda, så vi må bare smøre oss med tolmodighet og vente....

 


 

7 juli

- Helseresultater -

Polarhiet's Touch The Sky "Melis" er avlest med A hofter og Polarhiet's Unique Star Of King "Luna" er avlest med C hofter

Takk til Melis og Luna sine eiere for at hundene er helsesjesjekket

 


 

3 juli

- Internasjonal Utstilling i Trondheim -

I dag har jeg vært på Leangen Travbane her i Trondheim og deltatt på årets internasjonale utstilling arr av Norsk Kennel Klubb.

Det var 20 samojeder påmeldt til dommer Anne Indergaard fordelt på 11 hanner og 9 tisper. Vi hadde med Polarhiet's White Spirit Of Atlas "Storm", Polarhiet's Mr Moonhazard Of Gucci "Atlas", Polarhiet's Voice Of Silence "Nala", Polarhiet's Unique Dancer Of King "Kelly" og N UCH Dr. Wolf Set Alice In Wonderland "Alice".

Først var Storm i ringen og han fikk en super kritikk og BIR valp. Atlas la igjen pelsen hjemme, men fikk en fin Excellent og 2 beste hanne i åpen klasse, Nala ble beste juniortispe med CK, Kelly ble beste unghundtispe med CK og Alice beste championtispe med CK. I Beste tispe klasse var det 5 tisper. Alice ble beste tispe med CACIB og BIR, Nala ble andre beste tispe med CERT, Kelly ble 3 beste tispe med R.CACIB. Nala er dermed fullcertet i en alder av 10.5 mnd!

N UCH Polarhiet's Let's Dance Of Gucci "Nuki" var også der sammen med sin eier. Hun ble 2 beste Championtispe med CK. Vi gratulerer!

Min gode venn Manuela (Serako Maybtso) har vært her på besøk og var selvsagt med på utstillingen med sine hunder "Umka" og "Taiga". Gratulerer så mye til kennel Serako Maybtso med flotte resultater i dag, det var så vel fortjent!

Jeg fikk den ære og vise "Yndig" for min gode venn Monica (Donaasen) i hennes oppdrettergruppe (Japansk Spisshund) i BIS finalen og jublen sto til himmels da gruppen ble BEST IN SHOW! Vi gratulerer!!!

Det ble en fantastisk dag på utstilling med mange gode venner, bekjente og ellers veldig trivelige hundefolk, tusen takk til dere alle!

Takk mine kjære samarbeidspartnere for alt dere gjør for gullene våre, dere er unike! Tusen takk!!

Storm sin kritikk:

6 mnd, meget tiltalende valp. Utmerket hode med typisk samojedsmil, små tykke ører, utmerket overlinje, vel ansatt hale, utmerket ben og poter. Beveger seg med godt skyv fra kraft. Bra pakpart, meget lovende valp

 

Polarhiet's White Spirit Of Atlas "Storm" BEST I GRUPPEN!

 

Polarhiet's White Spirit Of Atlas "Storm" BEST IN SHOW!

 


 

22 juni

- Valpeshow -

I går ettermiddag/kveld var jeg og Andrea på valpeshow, arr av Trønderdommerne på Byneset ved Trondheim. Været var topp og stemningen like bra. Her var der virkelig trivsel! Håper dette arr blir en tradisjon :)

Det var 3 samojedvalper som deltok. Polarhiet's White Star Of Atlas "Odin", Polarhiet's White Spirit Of Atlas "Storm" og Polarhiet's Xcuse Me I'm Nr One "Hera".

Odin ble vist av sin eier Vanja og det var første gang for de begge, Storm ble vist av sin eier Øyvind, og jeg viste Hera som akkurat er fylt 4 mnd som også deltok for første gang. Det var tre flinke valper som alle fikk gode kritikker av dommer Karl Eddie Berge. Odin ble BIM valp og lille Hera BEST I RASE. Det ble ingen plassering i gruppen, men hva gjør vel det <3

Gratulerer så mye til dere alle tre og takk for at dere tar så godt vare på hundene deres.

Takk for godt selskap og for blomster og kake, dere er fantastiske hele gjengen!!

 

Polarhiet's Xcuse Me I'm Nr One "Hera" BIR, Polarhiet's White Star Of Atlas "Odin" BIM & Polarhiet's White Spirit Of Atlas "Storm" 2 BHK

 


 

21 juni

- N UCH Dr. Wolf Style Of King -

King har fått nye bilder på sin egen side

 


 

20 juni

- Helseresultat -

Polarhiet's Touch The Sky "Melis" er øyelyst med friske øyne

Takk til Melis eier for at hun er øyelyst

 


 

17 juni

- Helseresultater -

Polarhiet's Unique Diamond Of King "Silba" er rtg med B/B hofter

Polarhiet's Unique Star Of King "Luna" er øyelyst UA og gonioskopert med åpen øyevinkel

Takk så mye til Luna og Silba sin eier for at jentene ble helsesjekket

 


 

13 juni

- Nasjonal dobbel utstilling på Oppdal -

I helgen har den årlige dobbel utstillingen vært på Oppdal. Været var på vår side og vi fikk en helt fantastisk helg der sammen med mange trivelige mennesker.

Lørdag hadde vi med Polarhiet's White Spirit Of Atlas "Storm", Polarhiet's Voice Of Silence "Nala" og N UCH Dr. Wolf Set Alice In Wonderland "Alice". Polarhiet's Rock'N Roller Of Gucci "Hugin" var også der sammen med sin eier. Resultatene og helgen ble helt fantastisk...

Storm ble vist av sin eier Øyvind og det var første gang i ringen for de begge, men WOW for den debut! Storm ble BIR valp og senere BEST I GRUPPEN og til sist R.BEST IN SHOW!! Hugin og hans eier stilte også for første gang i ringen og det var en fryd å se de på de. Hugin viste seg helt supert og for noen bevegelser! Han ble premiert med Excellent 1 i unghundklasse, CK, Beste hanne, CERT og til slutt BIM. Gratulerer så mye Hugin og Tea! Nala er bare noe for seg selv..., 10 mnd gammel vinner hun sitt andre nasjonale CERT og blir 2 beste tispe og BIR Junior. I finalen ble hun BEST IN SHOW 4 Junior av omtrent 40 juniorer. For en hund og for den glede det er å få vise henne frem. Alice var sist inn og slo igjen til med å bli BIR samojed og endte innen dagen var omme med R.BEST I GRUPPEN!

Søndag hadde vi Polarhiet's Precious Mr Nostos "Kazan" og hans eier Anita med oss i tilegg til Storm, Nala og Alice. Storm ble BIR valp, Kazan fikk Excellent 1 i åpen klasse, CK, beste hanne, vant sitt første CERT og ble BIM. Gratulerer så mye Kaizebasse og Anita! Nala fikk Excellent 1 i juniorklasse med CK, andre beste tispe og BIR Junior. Senere på dagen ble hun BEST IN SHOW Junior!! Stor stas for oss alle og ikke minst til hennes familie som fikk nye farverike rosetter på veggen sin. Alice vant BIR og ble i dag BEST I GRUPPEN!

Tusen takk til alle dere fantastiske mennesker som bidro til denne fine minnerike helgen!

 

Polarhiet's Voice Of Silence "Nala" blir BEST IN SHOW Junior søndag

 

N UCH Dr. Wolf Set Alice In Wonderland "Alice" ble BEST I GRUPPEN søndag

 

Polarhiet's White Spirit Of Atlas "Storm" ble BEST IN SHOW 2 valp lørdag

 


5 juni

- Internasjonal NKK utstilling i Drammen -

Fredag reiste vi til Drammen for å delta på NKK utstillingen der. Det var kvalifisering til Crufts og spenningen var stor med 22 påmeldte samojeder for Marie Petersen fra Danmark.

Vi hadde med oss Polarhiet's Unique Dancer Of King "Kelly" og N UCH Dr. Wolf Set Alice In Wonderland "Alice". Kelly er på vei opp i pels og Alice ser nå flott ut etter valpekullet. Det var sommertempratur i Drammen og vi fikk en fin kveld før utstillingen og en helt fantastisk dag på Berskau lørdag. Vi delte dagen med gode venner og bekjente og dagen ble helt uforglemmelig på alle måter.

I juniorklasse var det 4 fine tisper og dommeren ville ha Kelly først og hun fikk CK! Alice hadde også stor konkuranse i championklasse, også hun ville dommeren ha først med CK. I beste tispeklasse gikk Manuela med Alice og jeg med Kelly. Det var mange tisper som fikk CK og gleden og overaskelsen var stor da Manuela og Alice sto først og jeg og Kelly på plassen bak! Alice vant BIR og fikk sitt andre CACIB. I gruppefinalen telte jeg ca 30 hunder og hun ble tatt ut blandt 8 finalister, men uplassert. Helt utrolig! Jeg fikk den ære av å se henne fra sidelinjen da min gode venn Manuela viste henne i gruppa. Det var faktisk veldig artig å se henne i ringen. Tusen takk Manuela for at du presenterte henne så fint! Kelly vant sitt andre CERT og er nå fullcertet, og begge jentene ble kvalifiseert til Crufts i 2017.

Tusen takk for en fin dag alle som bidro til det, denne dagen glemmes aldri!

Kelly har fått nye bilder på sin egen side

Takk Manuela for fotohjelp!

Alice sin kritikk fra dommeren:

3.5 år, fin type, korrekte proposjoner, vel ansatte ører. Mørke skråstilte mandelformede øyne, korrekt bitt, god stram hals og muskuløs god velutviklet kropp, fine bevegelser

 

Polarhiet's Unique Dancer Of King "Kelly" - 15 mnd

Beste junior CK 2 beste tispe CERT - Kvalifisert til Crufts i 2017

N UCH Dr. Wolf Set Alice In Wonderland "Alice" - 3.5 år

Beste champion beste tispe CACIB BIR - Kvalifiseret til Crufts i 2017

 


1 juni

- Helseresultat -

Polarhiet's True Love Of Felix "Ayla" er i dag avlest med A hofter

Takk Kine for at Ayla er helsesjekket

 


 

30 mai

- Utstillingsresultater -

Denne helgen har det vært dobbel utstilling her i Trondheimsområde og en av våre valpekjøpere har deltatt på nasjonal utstilling i Orre med Polarhiet's White Angel Of Alice "Noa" som stilte for første gang på valpeshow.

Vi gratulerer med BIM valp!

 

Lørdag var det utstilling på Storås i regi Orkdal Hundeklubb med dommer Per Kr Andersen. Vi var i konformasjon, men 3 hunder fra oss deltok der med flotte resultater:

Polarhiet's White Dancer Of Alice "Molly" ble BIR og BIG 3 valp!

Polarhiet's True Love Of Felix "Ayla" Excellent i Juniorklasse

Polarhiet's Enigma Of The Arctic "Tia" Excellent CK 1 BTK BIR og BIR veteran

Vi gratulerer de alle tre så mye!

 

Søndag var det på Jonsvannet ved Trondheim i regi Norsk Rottweiler klubb. Dommer for valp var Jari Partainen, Frank Christiansen dømte de voksne. Per Kr Andersen dømte gruppa for de voksne og Frank Christiansen BIS finalen.

Polarhiet's White Dancer Of Alice "Molly ble BIR valp

Polarhiet's Voice Of Silence "Nala" Excellent CK 2 BTK og CERT!

N UCH Dr. Wolf Set Alice In Wonderland "Alice" Excellent CK 1 BTK BIR BEST I GRUPPE & BEST IN SHOW 4!!

Tusen takk alle som bidro til at dagen ble så trivelig!

 

Polarhiet's Voice Of Silence "Nala" har fått nye bilder på sin egen side

 

 

 

 


 

25 mai

- Helseresultater -

Lumiere de la Vie Dynastic Essence "Essi" er i dag øyelyst UA for andre gang og gonioskopert UA

N UCH Polarhiet's Just One Lady "Wendy" er øyelyst UA for fjerde gang

Polarhiet's Queen Of Happiness "Lykke" er øyelyst UA for andre gang

Vi er veldig glade for dette og venter nå spent på løpetid. Siden PLANLAGTE KULL er oppdatert!

 

Polarhiet's True Love Of Felix "Ayla" er øyelyst uten tegn til øyesykdommer

Tusen takk Kine for at Ayla ble øyelyst!

 


 

23 mai

- Utstillingsresultater -

I helgen har Polarhiet's Unique Diamond Of King "Silba" og hennes eier vært på dobbel utstilling i Hammerfest. Dette var Silba sine første utstillinger og det gikk helt strålende for de to begge dagene

Lørdag var det dommer Per Kr Andersen fra Norge, og dagen sluttet med: Excellent 1 CK CERT 1 BTK og BIR, BEST I GRUPPEN 1 & BIR Junior!

Søndag var det dommer Eva Nielsen fra Sverige og dagen sluttet med: Excellent 1 CK CERT 1 BTK BIR, BEST I GRUPPEN 4 - BIR Junior & BEST I SHOW 2 Junior!

Vi gratulerer Silba sin eier Liv Hilde så mye de flotte resultatene og tusen takk for bildene!

Silba sin side er oppdatert med resultater og bilder

 

 


 

7 mai

- Utstilling i Ålesund -

I går stilte vi på INT utstilling i Ålesund for dommer Eva Nielsen fra Sverige. Det var 23 samojeder påmeldt og 5 valper.

Vi hadde med oss Polarhiet's Voice Of Silence "Nala" som stilte på sitt siste valpeshow. Lumiere de la Vie Dynastic Essence "Essi" rakk akkurat å delta før all pelsen var borte, White Samoyeds Foxy Of Eddie "Foxy" var også med, og selvfølgelig N UCH Dr. Wolf Set Alice In Wonderland "Alice" som enda ikke er i full pels etter valpene, men er på god vei :)

Hvordan det gikk med dem ser du under siden RESULTATER

Vi er svært godt fornøyde og syntes dommer gjorde en god jobb med vår rase i ringen

Polarhiet's Victory Of Game "Ailo" var også der og ble nr 2 i klassen 6-9 mnd

Polarhiet's Touch Of Magic "Scott" fikk very good tross svært lite pels og lite rutingert i ringen. Eksteriørkritikken var veldig bra :)

 

Polarhiet's Voice Of Silence "Nala" ble BEST I GRUPPEN på sitt siste valpeshow

(BIS finalen er søndag og vi måtte reise hjem lørdag)

 

 

 


 

5 mai

- Nye bilder -

Polarhiet's Queen Of Happiness "Lykke" og Lumiere de la Vie Dynastic Essence "Essi" har fått oppdatert sine sider med nye bilder.

Takk Marthe for hjelpen!

 

 

 


1 mai

- Polarhundsamling på Fagernes -

I helgen har vi vært på Fagernes fritidspark og deltatt på Polarhundsamling med utstilling og årsmøte.

Vi hadde med oss Polarhiet's Voice Of Silence "Nala", Lumiere de la Vie Dynastic Essence "Essi" og N UCH Dr. Wolf Set Alice In Wonderland "Alice". Lillegutt Polarhiet's Xplorer Of The Arctic var med for sosialisering.

Nala fikk en super kritikk og svært lovende med seg hjem. Essi mistet mye underull, men fikk en flott kritikk og en fin Excellent og 2 beste unghundklasse hanne. Alice fikk valper for 4 mnd siden, og dette var hennes første utstilling etter valpene og det var skikkelig artig å vise henne igjen. Hun ble med tross lite pels enda, men hun syntes det var stas selv også og travet seg til beste championtispe med CK. I en sterk beste tispeklasse ble hun nr 5! Det er jeg veldig fornøyd med og gleder meg allerede til neste show.

Polarhiet's Nobody Sings Like Me "Tjorven" fikk en fin kritikk og Excellent i åpen klasse

Polarhiet's White Magic Of Atlas "Conan" stilte på sitt første valpeshow og ble BIM valp

Gratulerer så mye til dere begge!

Alice sin kritikk fra dommeren:

3 år. God størrelse med gode proposjoner. Fint hode og uttrykk. Velformede øyne, velplasserte ører. Sterk hals. Fast overlinje. Korrekt ansatt hale. God kroppsvolum og brystdybde. Velutviklet benstamme, gode poter. flotte ffektive bevegelser i full balanse. Paralell for og bak. Frisk ny pels for dagen. Deilig temprement.

 

 


 

28 april

- Helseresultater -

Polarhiet's Unique Sparkle Of King "Vega" er avlest med A hofter

Polarhiet's Rock My World "Skare" er øyelyst UA

Tusen takk til eierne som har helsesjekket hundene!

 


 

25 april

- Utstilling i Sunndalsøra -

Denne helgen har vi hatt sesongstart på utstillingssesongen i Midt Norge. Sunndalsøra viser seg alltid fra en vårlig side, men i år var det kaldt og snøen lå langt nede i fjellsidene. Vi hadde en super fin helg der med gode venner og mye trivelige mennesker.

Vi hadde med oss Polarhiet's White Dancer Of Alice "Molly", Polarhiet's Unique Style Of King "Djingis", Polarhiet's Unique Dancer Of King "Kelly" og N UCH Snowmist Ulanova Dancer "Nova". Molly har akkurat fylt 4 mnd og skulle på sine første valpeshow, Djingis og Kelly skulle gå for første gang i juniorklasse og Nova er ikke stilt på 3 år.

Vår valpekjøper Lisa var der med Polarhiet's Victory Of Game "Ailo" og det er så koselig å treffe våre småttiser igjen. Han har blitt en flott gutt som snart er klar for juniorklassen.

Både Djingis og Kelly røytet mye valpepels før helgen, og lørdag ble de begge trekt for dette og fikk hver sin Very Good. Nova fikk Excellent, mens Molly sjarmerte dommer Marit Sunde i senk og ble BEST I GRUPPEN! I BIS ble det sirkushund av henne så ingen plassering, men du verden så stolte vi er av henne!

Søndag dømte dommer Nils Molin etter kvaliteter og bevegelser og alle tre fikk CK. Djingis og Kelly fikk sine første CERT og ble BIM og BIR, Nova ble 2 BTK. Lille Molly ble igjen BIR og til slutt BIG 2!

Ailo ble BIM valp begge dager, gratulerer så mye Lisa og Ailo!

Siden til Molly har fått nye bilder

Takk alle våre venner og bekjente for ei fantastisk helg og takk til Djingis og Molly sine eiere for at de tar så godt vare på hundene

 

 


 

20 april

- Valpenytt -

8 av valpene fra X kullet har nå reist til sine nye hjem og all tilbakemelding varmer et oppdretters hjerte. Vi ønsker de små lykke til på ferden!

Polarhiet's Xplorer Of The Arctic (svart hanne) er fremdeles her hos oss. Vi søker et godt og varig hjem til han på sameie avtale. Du må bo i Trondheim/omegn og være et friluftsmenneske som benytter naturen flittig hele året. Salg kan diskuteres...

 

 


 

17 april

- Helseresultater -

Polarhiet's Sun Always Shine On Me "Diezel" er øyelyst med friske øyne i Sverige

 


 

15 april

- Helseresultater -

Polarhiet's Touch Of Magic "Scott" er avlest med A hofter og AD 0

Polarhiet's Rock My World "Skare" er avlest med B hofter

Polarhiet's Rockin' Love Of Gucci "Millie" er avlest med C hofter

Alle i R Kullet er nå sjekket og vi er veldig godt fornøyd med det totale resultatet med 1xA 3xB og 1xC

Tusen takk alle eiere for at hundene er helsesjekket!

 


3 april

- Valpeshow -

I dag har jeg vært på valpeshow i Bankhallen på Melhus sammen med mange trivelige mennesker og deltatt på Valpeshow der i regi Trondheim Trekk og Brukshundklubb.

Jeg handlet Polarhiet's Voice Of Silence "Nala" og Lisa var der med hennes bror Polarhiet's Victory Of Game "Ailo". Det var første gang jeg traff de igjen etter at han flyttet fra oss ved 8 uker og jeg må si jeg ble storøyd. Han har blitt en stor flott hanne som viste seg helt supert i ringen, og beveget seg helt nydelig!

Begge fikk en svært fine kritikker og dommeren brukte tid på å bestemme seg i BIR/BIM finalen...Nala ble til slutt BIR og Ailo BIM. Senere deltok Nala i en stor gruppefinale med 12 fine valper og hun ble BEST I GRUPPEN!! I BIS finalen gikk hun ut som nr 6 så vi er alle utrolig godt fornøyd med dagen!

Tusen takk alle som bidro til at dagen ble så trivelig!

Nala sin kritikk:

7.5 mnd, feminint hode med vakkert uttrykk. Meget god skulder, sterk rett overlinje. Fint ansatt hale. Meget godt vinklet både forran og bak. Beveger seg fint frem og tilbake. Beveger seg meget godt fra siden. Vakker tett pels. Flott temprement

 

 

 

 


 

1 april

-Helseresultater-

Polarhiet's Sun Always Shine On Me "Diezel" er avlest med B hofter og 0 på albuer, han er røntget i Sverige

Polarhiet's Touch Of Magic "Scott" er øyelyst med friske øyne

Vi er selvsagt veldig glade for disse resultatene og takker deres eiere for at de er sjekket :)

 


 

28 mars

- Polarhiet's Taste Of Heaven -

I dag har vi tatt nye bilder av Emmi som har blitt 13 mnd gammel.

Hun er så lik sin mor Kalinka og sin mormor Emmy <3

 


21 mars

- Utstillingsresultater -

I helgen har N UCH Polarhiet's Komodia Of Happiness "Maya" vært på dobbel nasjonal utstilling med superfine resultater og kritikker

Lørdag: 1 Excellent CK 2 BTK

Søndag: 1 Excellent CK 1 BTK BIR og BEST I GRUPPEN 4!

Vi gratulerer så mye med Maya sine flotte resultater og en stor gratulasjon med valpenes plasseringer

Takk for det fine bilde Marius og Line!

 

Eier: Kennel Snødehulen

 


 

19 mars

- Vårt E Kull er veteraner -

I dag feirer vårt E Kull 8 år og de har dermed blitt veteraner. Kullet ble født på langfredag for 8 år siden og var Emmy sitt aller føste valpekull. 8 valper kom til verden og alle lever i dag.

Vi hadde Kalinka fra dette kullet og hun velsignet oss med 2 flotte kull, vårt N og T kull. Vi er så heldige å ha med oss Sindy og Simba fra N kullet og Emmily fra T kullet. Simba har fått 1 kull hvor vi har Nala i sameie. Truls, Enzo og Tia har også gått i avl og gitt flotte avkom hos andre oppdrettere. Kalinka eies i dag av hennes flotte forvertfamilie fam Plassen på Otta.

Gratulerer så mye med dagen Korjak, Truls, Enzo, Tia, Bella, Dina, Maya og Kalinka! Vi ønsker dere mange gode år!

Bilde er av vår kjære Emmy tatt kort tid før parringen av dette kullet.

 

 


 

18 mars

- Helseresultat -

Polarhiet's Taste Of Heaven "Emmily" er i dag avlest med A hofter

Polarhiet's Unique Player Of King "Sammy" er øyelyst med friske øyne og gonioskopert med åpen øyevinkel

 


 

17 mars

- Helseresultat -

Polarhiet's Unique Style Of King "Djingis" er i dag avlest med A hofter

Polarhiet's Unique Dancer Of King "Kelly" er i dag avlest med D/D hofter uten forkalkninger

Vi er selvsagt kjempeglade for Djingis sitt resultat. Kelly sine hofter ser fine ut på bilde, hun har fine runde kuler som sitter godt inn i skålene, men skålene er noe flatere og dermed kommer måling av norbergs vinkel inn og utgjør diagnosen. Hun vil trolig ikke få noen plager og det er er tross alt det viktigste.

 


 

16 mars

- Helseresultat -

N UCH E-Shine Like Jagger Av Vestermyra "Leon" er øyelyst med friske øyne for tredje gang i dag

 


 

13 mars

- Vårt A Kull fyller 10 år -

I dag er det ikke en hvilken som helst dag! Vårt A Kull har blitt 10 år. Jeg lurer virkelig på hvor årene har blitt av samtidig som jeg synes jeg har vært oppdretter en stund....142 valper har vi hatt til registrering og nå har vi vårt X kull som har passert 3 uker...

Jeg husker enda spenningen og forventningene som lå der i forbindelse med planleggingen av det aller første kullet...vi valgte en Dansk hanne med det flotte navnet Mamuska's Excellent Samson med det daglige navnet Samson. En nydelig hannhund som jeg har bært med meg i hjertet i alle disse årene. Tusen takk Anette Myhre for at vi fikk komme til København og låne denne flotte gutten! Spenningen var stor i ukene etter reisen for om turen hadde gitt resultater, og heldigvis så hadde den det! 4 sterke flotte hanner og 2 nydelige tisper ble født for akkurat 10 år siden. Min begynnelse som oppdretter av samojedhunden. I dag har vi Kelly her hjemme hos oss som er tredje generasjon etter Arija som vi hadde hos forvert etter denne kombinasjonen. Alle tisper vi har hatt etter denne linjen har fått navnet Dancer i seg og slik skal det også fortsette fremover. Et navn som alltid skal være der som et minne fra denne reisen og dette kullet. Kelly er dermed vår fjerde generasjon Dancer.

Når man snakker om sine linjer og andres linjer husker jeg at jeg tenkte hvor stolt jeg skulle bli den dagen jeg kunne si at jeg hadde mine linjer. Jeg bestemte meg fra starten at jeg skulle skape mitt eget og ikke gå i fotsporene til andre oppdrettere. I starten av en oppdretterkarriere bruker man andres linjer, men med generasjonene får man etter hvert sine linjer og sitt eget preg på rasen. Det er dette man viser frem i oppdretter og avlsgrupper på utstilling. Det er kritikkene jeg får fra disse gruppene som gjør meg så ufattelig stolt! Tusen takk til alle mine valpekjøpere og samarbeidspartnere som har stilt opp slik at jeg kunne ha vist frem mitt oppdrett.

I dag fyller min begynnelse 10 år og vi retter en stor gratulasjon til Luna, Arija, Snoopy og Aron som har fått bli 10 år og sender samtidig varme tanker til "gul" gutt Brakar som gikk bort i ung alder, og "svart" gutt Aragorn som gikk bort i 2015. RIP <3

 

 


12 mars

- Valpeshow -

Polarhiet's Vanity Fair Of Simba "Rampus" har vært på sitt første valpeshow i dag sammen med sin eier Marit

Det gikk kjempebra og han fikk en flott kritikk BIR og BEST I GRUPPEN 4 med seg hjem :)

Gratulerer så mye Rampus og Marit!

 


10 mars

- Helseresultat -

Polarhiet's Rock D Casbah "Kaiser" er øyelyst med friske øyne i dag. HIPP HIPP HURRA!!

 


9 mars

- Helseresultater -

Polarhiet's Unique Dancer Of King "Kelly", Polarhiet's Unique Style Of King "Djingis" og Polarhiet's Taste Of Heaven "Emmily" er alle tre i dag øyelyst med friske øyne og gonioskopert med åpne øyevinkler

 


 

3 mars

- Helseresultat -

Polarhiet's Quest Of North "Sirus" er i dag avlest fri for HD A/B

Sirus var den siste i Q kullet som ble helsesjekket og jeg kan med stor glede meddele at alle 7 valper i dette kullet er FRI for HD og FRI for øyesykdommer.

Tusen takk til alle eierne for at hundene ble helsesjekket

Polarhiet's Rock D Casbah "Kaiser" er også avlest med A/B hofter i dag. HIPP HIPP HURRA!!

Takk til familien hans for at han ble hd rtg

 

- Valpenytt -

X Kullet er i dag 13 dager og alle 9 har åpnet øynene.

Bilde er av Polarhiet's Ms Grønn

 

 


 

28 februar

- Utstillingsresultater -

I dag har jeg og Polarhiet's Voice Of Silence "Nala" vært på hennes andre valpeshow med fantastiske resultater!

Siden RESULTATER er oppdatert

 

Foto: Monica Skauby

 

I går var to av våre valpekjøpere på show. Polarhiet's Victory Of Game "Ailo" var på sitt første valpeshow sammen med sin eier. Det klarte de med glans og Ailo ble BIR valp av tre samojeder og etterpå BEST I GRUPPEN!

Gratulerer så mye Lisa!

N UCH Polarhiet's D-Snow Crystal Of Eros "Tindra" var på utstilling i Sverige sammen med sin eier. De to er magiske sammen og de ble BIR og BEST I GRUPPEN 2 og BIR VETERAN og til slutt BEST IN SHOW VETERAN!!

Gratulerer så mye Carita!

Forrige helg var NUCH Polarhiet's Komodia Of Happiness "Maya" på sin første utstilling etter at hun hadde valpekull og hun slo til og ble BIR!

Gratulerer så mye Line og Marius!

 


 

27 februar

- Valpenytt -

I dag har Polarhiet's White Angel Of Alice "Noa" reist til sitt nye hjem i Kvinesdal

Vi ønsker henne og familien alt godt for fremtiden

 


 

 

26 februar

- Valpenytt -

I dag er X Kullet 1 uke og de er forhåndsregistrert i NKK

 

 


 

24 februar

- Helseresultat -

Polarhiet's Quest Of North "Sirus" er i dag øyelyst med friske øyne som resultat

 


 

19 februar

- Valpenytt -

I natt kom Ruby og Essi sine valper. Rubinen klarte dette utmerket og fødte lett og med stor ro 9 valper i løpet av 6 timer. I dag er hun fornøyd med nattens hendelse og koser seg med sine søte små. Nå krysser vi fingrene for at alle 9 er friske og levedyktige.

Bilde vitner om en stolt mor <3

 

 


 

17 februar

- Valpenytt -

Polarhiet's White Dancer Of Alice "Molly" har reist til Åsen sammen med sin nye familie

Vi ønsker de LYKKE TIL!!

 

 

Nå er det bare Noa som er "Rosa" valp som er igjen hos oss, og hun blir her til neste helg. Hun herjer med de andre hundene og er en glad og energisk frøken. Tilbakemeldingene fra kullsøsken er fantastiske og det gleder en oppdretters hjerte.

Valpene i W kullet har fått egne sider under KULLENE

Da kullet var 7 uker var vi hos fotograf på fotoshoot, det var en artig opplevelse. Noen av bildene er å finne på ulike sider her på hjemmesiden, ta en titt rundt. Alle bildene sees i W kullets album på min frofil på Facebook.

Ruby er i dag på dag 60 og hun har fått bingen og kjøkkenet for seg selv. Hun tar det hele med stor ro så vi må nok vente noen dager til før vi får hilst på de søte små.

 


 

15 februar

- Valpenytt -

White Kullet har passert 8 uker og alle de fire guttene har reist til sine nye hjem.

Polarhiet's White Winner of Atlas "Catch" har reist til Sverige

Polarhiet's White Magic Of Atlas "Conan" har reist til Fåvang

Polarhiet's White Star Of Atlas "Odin" har reist til Trondheim

Polarhiet's White Spirit Of Atlas "Storm" har reist til Trondheim

Vi ønsker de alle fire LYKKE TIL og vi håper de får mange gode år sammen med sine familier.

 


 

9 februar

- Helseresultat -

Polarhiet's Star Of My Heart "Pondus" er i dag avlest med 0 (A) på albuer

 


3 februar

- Helseresultat -

Polarhiet's Star Of My Heart "Pondus" er i dag avlest med A hofter

Tusen takk til hans eiere for at Pondus ble helsesjekket

 


 

26 januar

- Helseresultat -

Polarhiet's Quest Of Mystery "Taro"

Polarhiet's Star Of My Heart "Pondus"

Polarhiet's Simply The Best "Cæsar"

er alle tre i dag øyelyst uten tegn til øyesykdommer, tusen takk til hundenes eiere for at de er helsesjekket

 


23 januar

- Helseresultat -

Polarhiet's Simply The Best "Cæsar" er avlest med B/C hofter

 


 

20 januar

- Helseresultat -

Polarhiet's Shine Your Light On Me "Akira" er i dag avlest med A hofter

 


 

17 januar

-Valpeshow -

I dag har Polarhiet's Voice Of Silence "Nala" debutert på valpeshow her på Ler i regi Norsk Chow Chow Klubb. Hennes familie var tilstede og jeg var stolt handler og oppdretter

Nala fikk en flott kritikk og klarte seg veldig bra i ringen og ble til slutt 3 beste valp i gruppen!

Takk til alle som var der sammen med oss og gjorde dagen så trivelig

Takk til Nala sin familie for at de tar så godt vare på tuppelura :)

 

Foto: Jan Torgvær

 


 

13 januar

- Helseresultater -

Polarhiet's Rock'N Roller Of Gucci "Hugin" er i dag avlest med B hofter

Polarhiet's Shine Your Light On Me "Akira" er øyelyst med friske øyne og gonioskopert med åpen øyevinkel

Vi gratulerer Hugin sine eiere med flotte helseresultater og takker for at gutten er helsesjekket

Akira sin side er oppdatert

Vi blir alltid like glade for så flotte helseresultater :)

 

- Valpenytt -

Drektighet er påvist!! Ruby og Essi venter et fint kull med valper ca 20 feb, HURRA!!!

 


 

8 januar

- Helseresultater -

Polarhiet's Rock'N Roll Dream "Zhara" er i dag avlest med A hofter

Fancy Fia Av Vestermyra "Fia" er i dag avlest med B hofter

Polarhiet's Story Of Love "Luna" er avlest med A hofter

 

Zhara og Fia sine sider er oppdatert

Vi gratulerer Luna sine eiere med flotte helseresultater og takker for at Luna er helsesjekket.

Vi er selvsagt kjempeglade for alle resultatene!

 


 

7 januar

- Helseresultat -

Polarhiet's Rock'N Roller Of Gucci "Hugin" er i dag øyelyst uten anmerkning.

 


 

5 januar

- Helseresultat -

Polarhiet's Story Of Love "Luna" er i dag øyelyst uten anmerkning.

 


1 januar

- GODT NYTT ÅR -

Et nytt år står foran oss alle, et nytt år med muligheter, håp, gleder, opp og nedturer...

Året 2015 er historie, vi hadde som alle andre både gleder og sorger på veien i året som gikk...Savnet etter Emmy som vi desverre mistet rett før påske har preget året, og fremdeles venter jeg på at hun plutselig skal være her sammen med oss igjen....men hun er på et bedre sted for henne uten smerter... vi gleder oss over hennes etterkommere og vi har stor glede og er veldig stolte av å bringe henne vidre i vårt avlsarbeide. Vi vil dermed alltid ha henne med oss...

Vi har vært velsignet med 4 valpekull i 2015 med til sammen 22 valper. Vi har fått den store ære av å glede mange naturglade familier og personer med et nytt familiemedlem, og vi har selv utviklet vårt avlsarbeide i enda en generasjon eller to. Det siste kullet er i dag 2 uker gamle og i natt åpnet den største hannen øynene. For en lykke! Det er like fantastisk hver gang det skjer, hver plan vi legger og hver fødsel er like spennende og ikke minst er hver valp unik og en stor gave. Noen valper klarer seg ikke og det er like trist hver gang det skjer det også, men naturen ordner opp og ikke alle har det som skal til for å vokse opp. Å være oppdretter en en stor jobb med et stort ansvar. De skal stelles, sosialiseres, koses med og følges opp individuelt. Det er et stort ansvar med mye jobb, men bringer også med seg store forventninger og gleder. Vi venter forhåpentligvis årets første kull i februar og forventningen er store :)

Utstillingsmessig har vi hatt et godt år med mange flotte plasseringer og resultater. Året startet med Championat til Alice, vår import fra Bosnia som nå har fått sitt første valpekull. Hun har hatt et utrolig år i ringene og vunnet mye innenfor rasen og også fått mange gruppeplasseringer. Vi gleder oss allerede til hun er tilbake i pels etter valpekullet.

Kennelen fikk en champion til i 2015. Emmy og Bamse sin datter Nuki ble champion på Hundefestivalen på Støren i august vist av sin forvert Lise. Dermed har alle de 4 tispene vi beholte i kennelen etter Emmy blitt NUCH. Det indikerer at hun gav gode avkom uavhengig av hanne, og vi har også hatt stor suksess i avl og oppdetterklasser basert på avkom etter hennes linjer.

Miko ble også Champion i året som gikk og det var på Hundorp i september, han ble vist av sin forvert Joanna og han ble også BIR på denne utstillingen. Det var en stor dag for både matmor, eier (meg) og hans oppdretter Manuela (Kennel Serako Maybtso)

Vi har også hatt den glede i 2015 av å følge valper på veien i sin valpeshow karriere. Det er også en stor glede og mye jobb, men utrolig artig! Vi hadde 2 valper boende her hos oss også som begge fikk mange gode plasseringer også BEST IN SHOW plasseringer fra de var 4 mnd og helt frem til de nå er klare for juniorklasse. Nå står lille Nala fra vårt V kull for tur og hun debuterer nå i januar 5 mnd gammel på sitt første valpeshow. Valpeshow er først og fremst sosialisering og en treningsarena for valpene, men det er ikke fritt for at man blir stolt når de søte små viser en sann glede i ringen og viser seg frem til gode plasseringer selv om det ikke er det som er det viktigste. Stikkordet er glede, samspill og samarbeid uansett resultat.

Vi har også hatt mange fine turer med våre firbente venner i året som gikk, og mange mil til sammen med kick bike. Jeg kjøpte en fat max som er utstyrt med store solide dekk som også er laget for snøføre. Det viste seg å være en god invistering. Cross max'en hadde helt nedslitte bremser og kan trygt sies å ha vært godt brukt.

Vårt håp for 2016 er å få i orden byggegodkjennelsen slik at vi kan bygge på huset. Det har vært planlagt lenge, men det har tatt lang tid i papirmølla. Selv om vi trives med å ha valpene rundt oss, så skal det bli godt med et eget valperom med direkte utgang til egen valpegård. Vi har også i år planlagt noen valpekull, så får tiden vise om naturen vil spille på lag på oss eller ikke. Vi kommer til å reise på færre utstillinger dette året av ulike grunner, men noen vil det selvsagt bli. Valpeshow vil det bli en del av da det er viktig for valpene med treningen samtidig som det er viktig at de blir godt kjent med oss og da spesielt tispene som skal hit å føde valper når tiden er inne.

Årets høydepunkt er alltid vanskelig å trekke frem da det er så mange, men kanskje er det Kelly sin BEST IN SHOW på nasjonal utstilling i Steinkjer i september. Vi hadde det ekstra kjekt i ringen denne dagen og da hun toppet det hele på en så stor utstilling med å bli BIS må man bare bli utrolig stolt! På lik linje er også hennes BIS plassering på Norsk Polarhundklubb sin utstilling på Fannrem i oktober.

Jeg ønsker i år også og rette en stor takk til alle mine forverter, samarbeidsparnere og valpekjøpere og ikke minst min samboer! Uten dere hadde ikke kennel Polarhiet vært det den er i dag. TUSEN TAKK til dere alle, dere er hver og en unike!

Da gjenstår å ønske dere alle alt godt for det nye året med ønske om god helse til både to og firbente med mange flotte turer i året som kommer.

GODT NYTT ÅR!!

 

Polarhiet's Unique Dancer Of King "Kelly" blir BEST IN SHOW på nasjonal utstilling i Steinkjer i september 2015