-Nyheter 2017-

Har du har spørsmål om oss, våre hunder, ønsker du å avtale tidspunkt for et besøk, eller ønsker plass du plass på vår fremtidige valpeliste? Du er velkommen til å ta kontakt med oss pr mail: polarhiet@hotmail.com eller mob: 93008988

Vi leter etter aktiv familie/person i Trondheimsområde som kan tenke seg å være sameiere med oss. Ta kontakt for mer info vedr betingelser og avtale om besøk


29 desember

- Valpenytt -

Ruby og Hugo sine valper ble født 27 desember. 7 tisper og 3 hanner som alle var livlige og sterke ved fødsel. En fødsel helt etter ønskeboka og Ruby greide alt selv som sist. Hun er en fabelaktig mor for sine 10 små og vi er selvsagt veldig glade. Alle øket vekten fra første døgn og ved matfatet er det heller ingen problemer da hun har 10 aktive matstasjoner <3 Det er stille i bingen og jeg nyter å dele rom med denne fine julebuketten.

Ruby er så stolt over sine 10 små <3

 


6 desember

- Adventstid -

Adventstiden og julesnøen har kommet. Vi er i gang med å pynte det nye hjemmet vårt til jul, vi ser frem til å feirejulen her på Bjønnhøgda.

Hundene nyter vinteren og de to valpene vokser. De var 1 uke i går og har passert 1 kg begge to. De er forhåndsegisttrert i NKK og fått sine stamtavlenavn. Siden KULLENE er oppdatert med C2 Kullet.

Ruby har blitt god og rund så der kommer det valper om 3 uker

Nyt adventstiden og juleforbredelsene alle sammen, pust ut, det skal være kos og ikke stress og mas.

 

 


 

1 desember

- Valpenytt -

Våre to skatter vokser og har det bare godt sammen med sin supermamma Fia. En vektøkning på hele 121 gram siste døgn på hannen og 88 gram på tispen er svært bra, man kan nesten se at de vokser.

Alle på valpelisten skal nå ha fått mail fra oss.

Vårt ventede D2 Kull ligger nå under siden PLANLAGTE KULL.

 


28 november

- Valpenytt -

Vårt C2 kull ble født i natt og i morgentimene i dag. En fødsel langt fra etter ønskeboka. Fia fødte 2 hanner og 2 tisper alle på en vekt på nesten 500 gram og de var helt nydelige.

Det er ikke alltid det går slik man håper og ønsker....naturen gir og naturen tar og vi har nå 1 hanne og 1 tispe som vi håper indelig vi og Fia får beholde.

Fia steller godt med sine 2 små og jeg kan ikke ta øynene vekk fra dem <3

Det er mange på vår valpeliste som blir uten valp litt lenger enn planlagt, men vi venter nytt kull og alle på lista blir kontaktet med tilbud om å stå på denne listen. På grunn av spesielle omstendigheter ber vi om litt tolmodighet.

Den gjenlevende tispevalpen kort tid etter fødsel.

Storebror som hun nyter sitt nærvær med døde desverre fra oss 14 timer gammel...

 


 

27 november

- Valpenytt -

Polarhiet's Born To Be A Diamond "Noor" - 11 uker på tur med sin familie.

Takk for bildet!

 


 

20 november

- NORSK VINNER 2017 -

Norsk vinnerutstilling i Lillestrøm er over for denne gang. Det var 41 katalognummer for dommer Fiona Clarke fra Irland. Resultater for vår del ble litt begge deler og kan ses på siden RESULTATER. Det var spesielt og i grunn trist å se så mange flotte hunder få VG...men sånn er utstilling det er dommerns mening som teller.

Vi fikk med oss en NORSK JUNIORVINNER -17 hjem! Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe" 10.5 mnd vant juniorklassen med CK og vant dermed sin første tilttel.

Det ble en dag kun ved ringen, men takk alle vi traff på vår vei for en trivelig dag!

Dette var siste utstilling for oss i 2017, på gjensyn i 2018!

 

NJV-17 Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe" - 10.5 mnd


 

14 november

- Valpenytt -

Nå har alle valpene fra vårt B2 Kull flyttet til sine nye hjem, og med gode tilbakemeldinger som varmer et oppdretters hjerte.

Den siste til å reise var Polarhiet's Born To Be A Diamond "Noor" som har flyttet til en flott familie på sameie med oss. Vi gleder oss over å ha fått denne muligheten og gleder oss til å følge dem.

 

"Noor" da hun var 7 uker


 

12 november

-Helseresultat -

Polarhiet's You Rock My World "Alvin" er helsesjekket med perfekte resultater:

Øyelysing uten anmerkning, gonioskopi uten anmerkning og røntget med perfekte hofter A!! Vi er veldig glade for disse resultatene!

 

 


 

3 november

-Valpenytt-

Vår tid med de 7 herlige valpene i vårt B2 kull er i ferd med å renne ut. Søndag er de 8 uker så reiser de en og en utover uka som kommer. Det er like vemodig hver gang, men jeg har funnet gode hjem til de små og ønsker de og familiene mange fine turer og mange innholdsrike og gode år sammen.

Polarhiet's Born To Be A Hurricane som har fått navnet Kito er vi så heldige å få eie i sameie med en flott familie og vi gleder oss veldig til å følge han vidre.

 

 


 

25 oktober

-Helseresultat-

N UCH First Party Girl Of Serako Maybtso "Ruby" er øyelyst uten tegn til øyesykdommer for tredje gang.

 


 

19 oktober

- Valpenytt -

Det er ikke så værst med stående buffet ute i hagen.

Valpene er snart 6 uker og de nyter å få springe rundt, utforske og nyte høstsola

 

 


16 oktober

- Valpenytt -

Vårt B2 Kull har passert 5 uker og det er full fart og trivsel med de små i huset. Personligheter trer bedre og bedre frem. Det er mange folk innom på besøk, noe som er stor stas for både to og firbeinte. Valpene spiser godt av både valpefor og drikker en del melk fra mor Dixie. De har glede av hverandre og har så smått fått hilse på resten av gjengen, nå venter vi på fint vær så de søte små kan bruke tid i hagen :)

Flere bilder kan sees på FB siden vår Samojed Kennel Polarhiet eller i valpenes album på min FB side.

 

Polarhiet's B2 Blå hanne nesten 5 uker gammel

 


 

9 oktober

- INT Utstilling i Harstad -

Fredag reiste jeg på bobiltur sammen med min gode venninde Monica - Kennel Donaasen (Japansk Spisshund). Målet for turen var Harstad og den internasjonale utstillingen der. Jeg hadde meldt på 3 hanner og 1 tispe, men pga pelsmangel ble bare to av de med. Polarhiet's Zealous Helios "Milo" og søsteren Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe". Sist helg gikk de i valpeklasse så jeg dro med ønske om en fin tur, og det fikk vi. Vi fikk sett en utrolig vakker natur og det i seg selv var verdt turen. Nydelige farver, trivelig selskap og fint vær gjorde helgen uforglemmelig.

Det var 23 samojeder påmeldt for den spanske dommeren Carmen Navarro som selv er oppdretter av samojed. 7 hanner og 17 tisper fra inn og utland. Milo var kjempeflink og fikk en strålende kritikk og fikk sin første CK og ble til slutt 2 beste hanne med R.CERT. Jeg synes det er utrolig bra og få championkvalitet på en 9 mnd gammel hund og er selvsagt veldig godt fornøyd med resultatet. Søster Zoe ble nr 2 i en sterk juniorklasse (6 stk) også hun med CK og jeg er så stolt av dem begge to!

Vi fikk mange fine stopp både på tur opp og ned. Bilde er tatt på en av stoppene på tur opp i området Hamarøy.

 

Milo og meg på vei til Harstad

 

Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe" - 9 mnd

 


 

3 oktober

- Polarhundutstilling på Sona Camping -

Lørdag var vi på Polarhundklubben sin utstilling på Sona Camping i Hegra. Det var 16 valper og 58 katalognummer så det var stor påmelding. Dommer for valper var Per Nymark og Britt Nyberg dømte de voksne og BIS valp.

Vi stilte med Polarhiet's Zealous Helios "Milo", Polarhiet's A Dream Come True "Nora", Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe" og Polarhiet's Zeroth Gaia "Gaia" i valpeklasse. Alle deltok på sitt siste show da de straks er 9 mnd. Z Kullet er 9 mnd i dag og A2 Kullet om 2 dager.

Milo ble beste hanne, BIR og BEST IN SHOW valp

Zoe ble 2 beste tispe i klasse 6-9 mnd av 10

Nora ble best i klasse 6-9 mnd og 2 BTK valp

Gaia ble nr 8 i klasse 6-9 mnd valp

I voksenklassene hadde vi med Polarhiet's You Rock My World "Alvin" og Polarhiet's White Spirit Of Atlas "Storm" i hannhundklasser.

Alvin fikk Excellent og ble nr 2 i juniorklasse

Storm ble best i unghundklasse med CK og ble 3 beste hanne med stor CERT

I tispeklassene hadde vi med Polarhiet's Shine Your Light On Me "Akira", N UCH First Party Girl Of Serako Maybtso "Ruby", N UCH Polarhiet's Voice Of Silence "Nala" og N UCH Unique Dancer Of King "Kelly"

Akira fikk Excellent og ble nr 4 av 12 i åpen klasse

Ruby ble nr 3 i championklasse med CK

Nala ble nr 2 i championklasse med CK og 2 beste tispe

Kelly ble beste tispe og til slutt BIM

Det var flere hunder fra "hiet" der med sine eiere:

Polarhiet's Zhestful Khione "Kiki" ble nr 6 i valpeklasse 6-9 mnd

Polarhiet's Xcuse Me I'm Adorable "Saga" ble best i klasse unghund med CK

Polarhiet's Enigma Of The Arctic "Tia" ble nr 3 i veteran klasse med Excellent

Polarhiet's Gold Edition Ms Paris "Paris" ble beste veteran med CK, BIR veteran og BEST IN SHOW veteran

Vi stilte oppdretterklasse med Storm, Kelly, Nala og Saga. Vi fikk en fantastisk flott tilbakemelding fra dommer HP og ble 2 beste oppdrettergruppe.

Det ble en fantastisk dag for alle fra "hiet" og vi er selvsagt utrolig stolte over alle sammen.

Takk alle fine for en super dag!

Dette var min 14 Polarhundutstilling i Trøndelag på rad så neste år har jeg aldri så lite jubileum :)

 

Polarhiet's Shine Your Light On Me "Akira" - Excellent 4 i åpen klasse

 

Polarhiet's White Spirit Of Atlas "Storm" ble best i unghundklasse med CK, 3 beste hanne og CERT

 

Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe" ble nr 2 i klasse 6-9 mnd valp

 


26 september

- Utstillingsnytt -

Fredag var jeg og Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe" på valpeshow her på Ler. Hun fikk en fin kritikk av dommer Marianne Holmli og ble BIR og til slutt BEST I GRUPPEN 2 valp. Det var mange fine valper i gruppefinalen og vi er selvsagt kjempestolte over lillejenta som ikke er så lita lenger.

Søndag var det Nasjonal Utstilling her i Trondheim. Jeg reiste dit med Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe" og den nybakte Champion N UCH Polarhiet's Voice Of Silence "Nala" som skulle debutere for første gang i Championklassen. Begge jentene fikk svært gode tilbakemelding fra dommer Vigdis Nymark. Zoe ble BIR valp (5 valper). Nala ble også BIR (5 voksne) så litt av en debut!

Zoe nermer seg 9 mnd med stormskritt og det gjennstår kun 1 valpeshow før hun skal debutere i juniorklassen om ikke så alt for lenge.

 

Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe" ble BIR og BIG 2 valp fredag 22 september for dommer Marianne Holmli.

 

Siden PLANLAGTE KULL er oppdatert med nyheter

 


 

20 september

- Valpenytt -

Valpene har blitt 10 dager gamle og de vokser som bare det. Tiden går med til og sove og spise og alt er i skjønneste orden.

Valpene er forhåndsregistrert i NKK og har fått sine stamtavlenavn

Siden KULLENE er oppdatert med B2 Kull

Siden HD/ØYNE er oppdatert

Simba sin side er oppdatert

Dixie sin side er oppdatert

 


 

11 september

- Valpenytt -

I går kom vårt B2 Kull til verden, 4 tisper og 3 hanner ble det og nå krysser vi fingrene for at alle er friske. Så langt ser det lovende ut.

Dixie er en supermamma og det er stille i valpebingen.

Alle valper er reservert

 

 


 

6 september

- Diverse nyheter -

Vi har flyttet til vår Perle på Fremo mellom Ler og Klæbu. Det har vært en stor jobb både ute og inne, men nå bor vi her og både 2 og 4 beinte trives godt. Vi er ikke arbeidsledig med det første, men vi kommer nermere målet uke for uke...

Dixie er på dag 58 i dag så snart har vi vårt B2 kull. Det blir spennende med valper i det nye huset. Nedtelling har startet og vi gleder oss!!

Noen utstillinger har det blitt inimellom også, Polarhiet's Voice Of Silence "Nala" har blitt NY NORSK CHAMPION!! HURRA!!! Det var på Trondheim Hundefestival i Selbu 26 august. På siden RESULTATER står alle resultater.

 

I dag har vi vært på øyelysing med 3 hunder:

Polarhiet's Nobody Dance Like Me "Bessie" er øyelyst fri for tredje gang. (øyehår - mild)

Polarhiet's Taste Of Heaven "Emmily" er øyelyst fri for andre gang. (øyehår - mild)

N UCH Lumiere De la Vie Dynastic Essence "Essi" er øyelyst fri for tredje gang UA

 


 

10 juli

- Valpenytt -

Vi venter forhåpentligvis valper ca 11 september. Siden PLANLAGTE KULL er oppdatert

Mail er sendt til alle på vår valpeliste. Vi var uten nett en periode så er det noen som har vært i kontakt med oss, men ikke fått mail så ta kontakt.

 

 


9 juli

- NAT Dobbelutstilling i Tresfjord -

I helgen har det vært dobbel Nasjonal utstilling i Tresfjord/Vestnes. Jeg var desverre ikke der, men flere av våre valpekjøpere var der og oppnådde flotte resultater.

Dommer Lørdag: Hanne Laine Jensen (DK)

Dommer Søndag: Frank Christiansen (NO)

Polarhiet's Zeroth Gaia "Gaia" stilte for første gang på valpeshow med BIR valp begge dager.

Polarhiet's Xcuse Me I'm Adorable "Saga" fikk en fikk en fin Excellent Lørdag og slo til med CK CERT, Beste tispe og BIM Søndag

Polarhiet's Only One Dancing Girl "Mia" fikk CK og 2 BTK Lørdag, og CK 3 BTK Søndag

Polarhiet's Gold Edition Ms Paris "Paris" fikk Very Good Lørdag og CK 4 BTK Søndag

Polarhiet's Enigma Of The Arctic "Tia" fikk Very Good Lørdag og Excellent - BIR Veteran Søndag.

Vi gratulerer så mye til alle sammen!

Denne fantastiske gjengen organsiserte og stilte Oppdrettergruppe for Polarhiet Søndag med HP!

Tusen hjertelig takk alle sammen dere er bare unike!

 

Polarhiet Oppdrettergruppe HP

 


7 juli

- Helseresultater -

Polarhiet's Nobody Moves Like Me "Simba" er på nytt øyelyst UA

E-Shine Like Jagger Av Vestermyra "Leon" er på nytt øyelyst UA (øyehår påvist - mild)

Polarhiet's Rock'n Roll Dream "Zhara" er på nytt øyelyst UA

Fancy Fia Av Vestermyra "Fia" er på nytt øyelyst UA (øyehår påvist - mild)

White Samoyeds Diamond Of Skipper "Dixie" er på nytt øyelyst UA (Cornea Dystrofi=fettavleiring ingen restriksjoner for avl)

Polarhiet's White Dancer Of Alice "Molly" er øyelyst UA og gonioskopi UA

Polarhiet's Xtremely Cute "Sala" er HD rtg med B/B hofter og AD rtg 0

 


 

3 juli

- INT NKK utstilling i Trondheim -

I helgen har årets INT utstilling her i Trondheim vært og i går var det samojeden sin tur i ringen. Det var tilmeldt 32 samojeder for Kim Ramey-Leblanc fra Canada. Jeg stilte med Polarhiet's You Rock My World "Alvin" i valpeklasse, Polarhiet's White Spirit Of Atlas "Storm" i unghundklasse, Polarhiet's Xplorer Of The Arctic "Tiko" i åpen klasse, N UCH Lumiere de la Vie Dynastic Essence "Essi" i ch klasse og denne gang N UCH Dr. Wolf Set Alice In Wonderland "Alice" som eneste tispe. Hvordan det gikk med våre hunder ser du under siden RESULTATER. Dommeren benyttet seg av HELE farveskalaen i sin bedømmelse så jeg er svært godt fornøyd med hundenes resultater.

Takk til mine gjester for ei trivelig helg, neste år blir vi mange til pizza :D

Nå tar vi sommerferie fra utstillingsringen da flyttedato nermer seg med stormskritt...

 


 

29 juni

- Dobbel Nasjonal utstilling på Oppdal -

Sist helg var jeg på Oppdal og deltok på Nasjonal dobbel utstilling der sammen med gode venner og valpekjøpere. Vi hadde med Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe", Dr. Wolf Here Comes Trouble "Hugo", Polarhiet's White Spirit Of Atlas "Storm" og N UCH Dr. Wolf Set Alice In Wonderland "Alice".

Tross dårlige værmeldinger fikk vi mye fint vær og det ble ei trivelig helg og resultatene kan vi heller ikke klage på.

Hvordan det gikk med våre hunder ser du på siden RESULTATER

Takk alle fine for at dere bidro til at helga ble så fin!

 

Søndag ble Zoe BEST IN SHOW for dommer Liz-Beth Liljequist

 

Lørdag ble Zoe BEST IN SHOW for dommer Carsten Birk

 


23 juni

- Polarhiet's Queen Of Happiness -

Vi har har hatt besøk av Polarhiet's Queen Of Happiness "Lykke" og hennes forvert Marthe. Jeg benyttet anledningen til å ta nye bilder av Lykketrollet.

Takk for besøket Marthe og Lykke!

 

"Lykke" - 3 år

 


9 juni

- Kennel Polarhiet har fått nytt "hi" -

Det skjedde en stor bråvending i våre byggeplaner i det vi var klare for å sette spaden i jorda. En perle av et hus og tomt dukket opp og vi var solgt. Etter en spennende budrunde ble huset vårt og vi flytter inn i vårt nye hjem medio Juli. Der er alt vi kan drømme om for hele familien og et paradis for hundene. Vi gleder oss til å starte et nytt kapittel.

Følg oss gjerne på vår FB side Samojed Kennel Polarhiet, der deler vi info underveis i prosessen fra vi tar over eiendommen.

 

 


 

30 mai

- Dobbel Nasjonal Utstilling på Storås -

Sist helg deltok vi på dobbel Nasjonal utstilling på Storås i Meldal. Det var Orkdal Hundeklubb som var arr lørdag og Hitra og Frøya Hundeklubb søndag. Det var påmeldt 9 samojeder begge dager.

Vi hadde med oss Polarhiet's Zealous Helios "Milo" og Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe" som stilte i valpeklasse. Milo for første gang og Zoe for andre gang. Polarhiet's White Spirit Of Atlas "Storm" og N UCH Lumiere de la Vie Dynastic Essence "Essi" deltok i unghundklasse og Championklasse hanne. Polarhiet's Xcuse Me I'm Nr. One "Hera" stilte i junorklasse, Polarhiet's Unique Dancer Of King "Kelly" gikk i åpen klasse og N UCH Dr. Wolf Set Alice In Wonderland "Alice" i Championklasse lørdag.

Zoe trakk det lengste strået og ble BIR valp og til slutt BIG 3 valp og broren Milo BIM valp

Storm fikk en fin Excellent i unghundklassen og Essi ble beste hanne og BIM. Hera fikk også en fin Excellent tross hun la igjen ALL pelsen hjemme. Kelly vant sin klasse med CK og CERT og ble dermed NY NORSK CHAMPION 2 år gammel. Hun gikk som ei maskin og ble BEST I RASE - BEST I GRUPPE - og R.BEST IN SHOW!! Alice fikk Excellent da hun har igjen litt tid før pelsen er helt på plass, men den kommer :)

2 av våre valpekjøpere var også der med sine hunder:

Polarhiet's You Make Me Crazy "Prince" som ble 2 beste hannvalp

Polarhiet's True Love Of Felix "Ayla" som fikk CK R.CERT og 2 beste tispe

Gratulerer så mye til dere begge!

Vi stilte oppdettergruppe og fikk HP av dommer Wera Hübenthal. I BIS finalen ble vi plukket ut blandt de 4 beste, men dommer gjorde en merkelig vri og plasserte kun vinergruppa, vi andre ble vel på en delt 2 plass da ;)

Godt fornøyd med dagen var vi alle sammen!

 

Søndag ble Alice igjen hjemme, men vi hadde med Polarhiet's Rock'n Roll Dream "Zhara" og Fancy Fia Av Vestermyra "Fia" i tilegg til de andre fra lørdag.

I dag ble det Milo soin tur til å ta BIR og Zoe ble BIM valp. Polarhiet's You Make Me Crazy "Prince" ble 2 beste hannvalp.

Milo fikk den beste kritiken jeg noen sinne har sett på en valp og han travet seg frem til BEST I GRUPPEN og BEST IN SHOW valp!!! Wow for en opplevelse!

Storm fikk i dag CK CERT og ble 2 beste hanne. Hurra for Stormegutt sitt første CERT! Essi ble igjen beste hanne og BIM. Hera fikk i dag en fin Very Good pga pelsmangel, men en fin kritikk. Zhara fikk også Very Good da dommer ville ha henne høyere på beina. Kritikken for øvrig var veldig fin. Fia fikk CK CERT og ble 2 beste tispe og dermed fullcerta på nasjonale show.

Kelly ble igjen BEST I RASE - BEST I GRUPPEN og R.BEST IN SHOW!!

Hva skal man si om en slik helg? Været var strålende og vi hadde supert selskap av våre samarbeidspartnere, venner og bekjente. Det var stor trivsel og mye glede. Alle hjalp hverandre og denne gangen fikk vi også tatt rikelig med flotte bilder da flere var flittige med kamera begge dagene, tusen takk til dere for det :)

Tusen hjertelig takk alle som bidro til at helga ble så fin! og hva skal man si om slike samarbeidspartnere? Ord blir fattige, men følelsene og takknemligheten er så stor så stor.... Tusen takk alle for at dere er de dere er og for at dere tar så godt vare på skattene våre <3

Takk til valpekjøperne som tok turen dit, det var så koselig å se dere og hundene igjen.

Sees snart igjen!

 

Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe" blir BEST I GRUPPEN 3 lørdag

Polarhiet's Zealous Helios "Milo" blir BEST IN SHOW søndag

Polarhiet's Unique Dancer Of King "Kelly" blir NY NORSK CHAMPION og til slutt R.BEST IN SHOW lørdag

N UCH Polarhiet's Unique Dancer Of King "Kelly" travet seg igjen til R.BEST IN SHOW søndag

 


 

21 mai

- Valpeshow -

I dag har Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe" - 4.5 mnd vært på sitt første valpeshow med det flotte sluttresultat:

BEST IN SHOW 2!

Hun fikk en flott kritikk av dommer Kristin Hoff og vi er selvsagt veldig stolte!

 

 

 


 

16 mai

- Nye bilder -

N UCH Lumiere de la Vie Dynastic Essence "Essi" som snart er 3 år har fått nye bilder på sin side

 

Polarhiet's White Spirit Of Atlas "Storm" har blitt 17 mnd og har fått nye bilder på sin side

 


 

14 mai

- INT NKK Ålesund -

Fredag satte vi kursen mot Ålesund og årets NKK utstilling. Det var påmeldt 22 samojeder for den Polske dommeren Katarzyna Fiszdon. Denne gangen hadde vi seint oppmøte så vi rakk frokost på hotellet før avreise til Sunnmørshallen lørdag morgen. Det var strålende sol i Ålesund og bare blide mennesker var å se. Vi fikk en fantastisk dag der sammen med venner, bekjente og valpekjøpere. Resultatene ble over all forventning siden vi observerte at dommer var veldig streng i sin bedømming i rasene før oss.

Først ute av våre var Polarhiet's White Spirit Of Atlas "Storm", han stilte for første gang i unghundklassen denne dagen og fikk en flott kritikk og vant klassen med en fin Excellent. I åpen klasse ble Polarhiet's Mr Moonhazard Of Gucci "Atlas" vist av Lillian Haug. Atlas og Lillian utgjorde en super duo og de vant klassen med CK. I Ch klasse var det N UCH Lumiere de la Vie Dynastic Essence "Essi" sin tur for første gang. Han var alene i klassen, men fikk en flott kritikk og CK. I beste hannhundklasse var det 3 hanner og Essi trakk i dag det lengste strået og ble beste hanne og vant sitt andre CACIB. Atlas fikk en fin andreplass og fikk dermed sitt etterlengtede NKK CERT så han ble NY NORSK CHAMPION!!

Polarhiet's Unique Dancer Of King "Kelly" stilte i åpen klasse og ble nr 2 i klassen med CK og endte til slutt opp som 2 beste tispe med R.CERT og R.CACIB. Polarhiet's Ms Moondancer Of Gucci "Fame" fikk VG 4 i dag.

Polarhiet's Victory Of Game "Ailo" var også der, han ville slett ikke vise seg denne dagen og fikk VG 2 i unghundklasse.

Polarhiet's Xcuse Me I'm Adorable "Saga" stilte for første gang på utstilling og fikk en flott Excellent 2 i juniorklasse

Polarhiet's Only One Dancing Girl "Mia" stilte i åpen klasse med fantastiske resultater denne dagen. Mia vant klassen med CK og ble beste tispe med CERT og CACIB og BIM. Hun ble demed NY NORSK CHAMPION!!

Kennelen fikk 2 nye Champions denne dagen og begge hundene har fått plass under siden CHAMPIONS

Gratulerer så mye Martha og Jan som fikk med seg nybakte champions med seg hjem

Tusen takk til min gode venn Lillian for super handling av Atlas!

Vi stilte også oppdrettergruppe og det var en stund siden sist og utrolig artig! Vi fikk masse skryt fra dommer og HP! I BIS finalen fikk vi en fantastisk 4 plass og ble dermed BEST IN SHOW 4 Oppdrettergruppe med:

N UCH P. Mr Moonhazard Of Gucci "Atlas"

N UCH P. Only One Dancing Girl "Mia"

P. Xcuse Me I'm Adorable "Saga"

P. Unique Dancer Of King "Kelly"

Tusen takk mine fantastiske valpekjøpere og samarbeidspartnere for at dere stilte opp. Takk også til alle som var der og bidro til at dagen ble supertrivelig på alle måter. Jeg setter stor pris på dere alle som en...ingen nevnt ingen glemt....

 

Lykkelig oppdretter!

 


 

7 mai

- Valpenytt -

Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe" som har blitt 4 mnd har fått nye bilder på sin side.

Zoe - 4 mnd

 


 

26 april

- Helseresultater -

Polarhiet's Xtraordinery Gentleman "Nansen" er øyelyst FRI for arvelige øyesykdommer og rtg med A hofter

Polarhiet's White Magic Of Atlas "Conan" er øyelyst FRI for arvelige øyesykdommer, AD rtg med 0 og HD rtg med D/C hofter

Polarhiet's Voice Of Silence "Nala" er rtg med B hofter

 


 

23 april

- INT NKK utstilling i Bergen -

Fredag pakket vi bilen og satte kursen mot Bergen sammen med valpekjøpere og gode venner. Vi hadde med oss Lumiere de la Vie Dynastic Essence "Essi", Polarhiet's White Spirit Of Atlas "Storm", Polarhiet's Unique Dancer Of King "Kelly" og Polarhiet's Taste Of Heaven "Emmily". Det var tilmeldt 18 samojeder for dommer Jussi Liimatainen fra Finland.

Vel fremme fredag kveld fikk vi noen trivelige timer med vårt reisefølge på hotellet før vi måtte ta kveld for å stå tidlig opp neste morgen.

Først inne var Storm som viste seg fint og fikk en flott kritikk. Han vant juniorklassen og fikk CK, Essi har utviklet seg mye i vinter og ser så fin ut som aldri før. Han vant også sin klasse med CK og de to gutta var de eneste som konkurerte i beste hannhundklasse. Essi trakk det lengste strået og fikk sitt tredje og siste CERT i Norge og ble dermed NY NORSK UTSTILLINGSCHAMPION. Han fikk også sitt første CACIB. HURRA HIRRA! Storm ble 2 beste hanne med R.CERT. Kelly og Emmily gikk begge i åpen klasse og Kelly ble premiert med Excellent og CK, men ble uplassert i beste tispeklasse. Emmily fikk very good og ble nr 3 i klassen.

Det var 2 andre hunder fra "hiet" som deltok for første gang i ringen, Polarhiet's Rockin' Love Of Gucci "Millie" og Polarhiet's Xtremely Tuff "Bamse", begge fikk VG av den Finske dommeren.

Etter utstillingen gikk ferden hjemover igjen og nok en fin tur var over. Det er fint med slike turer at vi får sett landet vårt og mange nye steder, og med trivelig selskap gleder vi oss allerede til neste tur :)

 

N UCH Lumiere de la Vie Dynastic Essence "Essi"

 


 

18 april

- Helseresultat -

Polarhiet's White Angel Of Alice "Noa" er i dag avlest med B hofter

 


 

10 april

- Helseresultat -

Polarhiet's Xpress Yourself "Molly" er avlest med A hofter og øyelyst fri for arvelig øyesykdommer. Hun har påvist Irishypoplasi som er oval pupill, men det er uten betydning for hunden.

Takk til Molly sine eiere for at hun er helsesjekket

 


 

9 april

- Valpenytt -

I går reiste Polarhiet's Always In My Mind til Flekkefjord sammen med sin nye familie.

Vi ønsker LYKKE TIL!

 


 

7 april

- Valpenytt -

I dag har Polarhiet's Zeroth Gaia "Gaia" reist til sitt nye hjem utenfor Ålesund. Vi er så heldige å få være i sameie med familien hun bor oss og er svært takknemlige for det.

Gaia får selskap av Saga fra vårt X kull og vi ønsker familien LYKKE TIL med sin andre hund fra vår kennel.

Vi sees snart igjen!

 

 


 

31 mars

- Helseresultat -

Polarhiet's Xtremely Tuff "Bamse" er avlest med A hofter, øyelyst UA og gonioskopi UA

Takk til Bamses eiere for at han er helsesjekket

 


 

26 mars

- Valpeshow -

I dag har jeg vært på Melhus på valpeshow sammen med Polarhiet's You Rock My World "Alvin" og hans familie.

Det var første valpeshow for Alvin og han fikk en utmerket kritikk og ble til slutt BEST I GRUPPE 5 av 12 valper! WOW for en start!!

Takk for en fin dag alle som bidro til det, det var så trivelig å være der.

Kritikk: 4 mnd hann. Utmerket type. Harmonisk og velbygget. Rasetypisk hode med korrekte ører, øyne og bitt. Fantastisk pigment. Harmonisk hals. Fin overlinje. Korrekt vinklet bak. Tilstrekelig i front. Fin underlinje, Beveger seg med herlig driv. Utmerket benstamme og poter. Utmerket pels og farve. Trivelig temprement

 

 


 

24 mars

- Valpenytt -

I dag har Polarhiet's Awesome Cool Fire "Elan" reist til sitt nye hjem her på Ler og ikke langt fra oss

Vi ønsker LYKKE TIL!

 


 

20 mars

- Valpenytt -

I dag har Polarhiet's Zhestful Khione "Kiki" reist til sitt nye hjem nord i Sverige sammen med sin nye familie.

Vi ønsker LYKKE TIL!

 


 

18 mars

- Valpenytt -

I dag har Polarhiet's A Dream Come True "Nora" reist til sitt nye hjem her i Trondheim.

Vi ønsker LYKKE TIL med familiens andre hund fra vår kennel

 


 

16 mars

- Helseresultat -

Polarhiet's Xtraordinary Gentleman "Nansen" er avlest med A hofter

 


 

15 mars

- Valpenytt -

I dag har Polarhiet's Zippy Aiolos "Lupin" reist til Reinsvoll sammen med sin nye familie.

Vi ønsker LYKKE TIL med gutten!

 


 

9 mars

- Valpenytt -

Polarhiet’s Zealous Helios er et navn som betyr "solens gud". Til daglig heter han Milo som er bestemt av hans familie. Vi er svært glade for å ha fått muligheten til å eie Milo i sameie med familien. Vi takker for tilitten og gleder oss til fortsettelsen.

Milo har fått egen side under KULLENE og Z-KULL

 

 


 

8 mars

- Valpenytt -

Det var reisedag for Polarhiet's All You Need Is Love i går, hun har flyttet til Liland sammen med sin familie.

Vi ønsker familien LYKKE TIL!

 


6 mars

- Helseresultater -

Polarhiet's Xcuse Me I'm Nr. One "Hera" er øyelyst UA og rtg med A hofter

 


5 mars

- Valpenytt -

Valpene har fått sine egne sider under KULLENE

Det var reisedag for Polarhiet's All In One i dag, hun har flyttet til Kvikne sammen med sin familie

Vi ønsker familien LYKKE TIL!

 


 

4 mars

- Valpenytt -

I dag har den første fra A2 kullet reist...Polarhiet's All About Love har flyttet til Skarnes sammen med sin nye familie. De har fra før Polarhiet's Story Of Love som er 2 år gammel og tanten til den lille.

Vi takker for at familien kom tilbake til oss da de skulle ha sin andre samojed og ønsker dem masse LYKKE TIL!

 

- Samojedsamling/utstilling på Spåtind -

Polarhiet's Xplorer Of The Arctic "Tiko" og Polarhiet's You Make Me Crazy "Prince" har vært med sin familie på samojedutstilling på Spåtind i dag. Tiko ble beste juniorhanne med very good og lillegutten stilte på sitt første valpeshow akkurat fyllt 4 mnd. Han ble først best i sin klasse og vidre beste hannvalp. Prinsen ble til slutt BIM valp med en superfin kritikk.

Gratulerer så mye til eierne med flotte resultater og super debut til lillegutten!

 


 

3 mars

- Valpenytt -

Reisedag for Polarhiet's Zetetic Demeter som har flyttet til Trondheim sammen med sin nye familie.

Vi ønsker den lille familien LYKKE TIL!

 

- Helseresultater -

Polarhiet's White Spirit Of Atlas "Storm" er øyelyst UA og rtg med B hofter

Polarhiet's White Star Of Atlas "Odin" er øyelyst UA og rtg med A hofter

Polarhiet's Xcuse Me I'm Adorable "Saga" er øyelyst UA og rtg med A hofter

Polarhiet's Xplorer Of The Arctic "Tiko" er øyelyst UA og rtg med B hofter

Dr. Wolf Here Comes Trouble "Hugo" er øyelyst UA og rtg med A hofter

Vi er selvsagt kjempeglade for disse resultatene og takker alle for at hundene ble helsesjekket

 


 

29 februar

- Valpenytt -

I dag har Polarhiet's Zealous Helios reist til sn nye familie her i Trondheim. Vi er så heldig å få være sameiere med familien og gleder oss stort til å følge han i fremtiden.

Vi ønsker LYKKE TIL!

 


 

28 februar

- Valpenytt -

Reisedag for Polarhiet's Zany Boreas som har flyttet til Rælingen og Polarhiet's Zazzy Hebe som har flyttet til Tromsø.

Vi ønsker begge to og familiene LYKKE TIL!

 


 

27 februar

- Valpenytt -

I dag har begge kullene vært til vetrinær og fått helsesjekk, vaksine og chipp. I morgen er Z kullet 8 uker og A2 kullet er 8 uker torsdag. I morgen reiser de 2 første ut i den store verden....

 


 

23 februar

- Valpenytt -

Valpene er blitt 7 uker og i dag har de vært på mentaltest og blitt testet med en test egnet for valper. Vi var der en hel dag og med oss hjem fikk 15 superfine attester. Jeg fikk veldig skryt for den jobben jeg har gjort og det er jeg selvsagt stolt over.

 


 

18 februar

- Utstillingsresultat -

Polarhiet's Xplorer Of The Arctic "Tiko" har i dag vært i Bø på NKK utstilling sammen med sin familie.

Tiko ble premiert med Excellent CK Beste hanne CERT og BIM

Han er dermed fullcertet 1 år gammel HURRA!!!

 


 

4 februar

- Balder har fått valper -

N UCH Polarhiet's Kadmilos The Mystery "Balder" har fått sitt første valpekull. Mor til valpene er Polarhaugen's Angel From The Heart "Milla". Det ble 6 hanner og 2 tisper og mor og valper har det fint

Oppdretter er Hildegunn Thorsvik

 


 

9 januar

 

- Valpenytt -

Vårt Z Kull ble født 3 januar. Alice og Miko fikk 3 hanner og 6 tisper.

Vårt A2 kull ble født 5 januar. Nemi og Miko fikk 1 hanne og 5 tisper.

Begge mødrene og alle de 15 små har det bare bra.

 


 

2 januar

- Valpenytt -

De 4 guttene fra vårt Y Kull har flyttet til sine nye hjem og vi ønsker dem alt godt i fremtiden

Guttene har fått egne sider under KULLENE

 


29 desember

- Utstilling i Letohallen -

I dag har Polarhiet's Xplorer Of The Arctic "Tiko" vært i Letohallen på Nasjonal utstilling sammen med sin familie. Dommer var Svend Løvenkjær fra Danmark og Stian presenterte han supert i ringen. Tiko vant sitt første CERT og ble BIM kun 10 mnd gammel.

Takk Stian for super handling! Takk for at dere stilte han der, og tusen takk for det fine bilde!