-Nyheter 2018-

Har du har spørsmål om oss, våre hunder, ønsker du å avtale tidspunkt for et besøk, eller ønsker plass du plass på vår fremtidige valpeliste? Du er velkommen til å ta kontakt med oss pr mail: polarhiet@hotmail.com eller mob: 93008988

Vi leter etter aktiv familie/person i Trondheimsområde som kan tenke seg å være sameiere med oss. Ta kontakt for mer info vedr betingelser og avtale om besøk


16 april

- Valpenytt -

I går kom vårt E2 kull til verden som perler på en snor. 2 hanner og 3 tisper alle fulle av liv og med gode fødselsvekter etter 60 dagers drektighet. Emmily er en fantastisk mor og alt er vel så langt. Alle på listen blir kontaktet i løpet av en ukes tid.

Siden VALPER er oppdatert

Vi retter en stor takk til Umka sine oppdrettere og eiere Kennel Serako Maybtso for at vi fikk låne Umka til Emmily.

 

 


13 april

- Valpenytt -

Polarhiet's Dream About Trouble "Dennis" som har blitt 3.5 mnd trenger et hjem og flytte til på sameie avtale. Han er en artig fyr, med godt humør og innehar en stor posjon attitude. Han har vært hos oss sammen med sin søster, mor og resten av flokken vår frem til nå.

Vi ønsker også sameier til tispe fra våre ventede kull og de forventes leveringsklare i slutten av juni.

Du/dere må bo i Trondheimsområde og være over middels interessert i hund og fritid. Ta kontakt med oss for mer info og avtale om besøk.

 


 

4 april

- Helseresultater -

Polarhiet's All In One "Nala" er avlest med A hofter og øyelyst fri for øyesykdommer

Polarhiet's Always In My Mind "Nuka" er avlest med A hofter

 


 

3 april

- Påskeutstilling i Letohallen -

Lørdag reiste vi til Letohallen ved Eidsvoll for å delta på påskeutstillingen der søndag. Vår sameide hanne Polarhiet's Xplorer Of The Arctic "Tiko" ble 2 år i februar og sto for championatet. Vi hadde med oss Polarhiet's Come On Let's Dance "Riina" som ble 4 mnd 4 dager før og skulle være med for første gang. NJV-17 Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe" var også med og hun ble stilt i juniorklasse for siste gang. N UCH Snowmist Ulanova Dancer "Nova" ble stilt for første gang i veteranklasse og har ikke vært i ringen på 2 år. Tiko sitt søskenbarn Leeloo som er oppdrettet og eid av Kennel Serako Maybtso sto også for championatet. Disse to har fulgt hverandre på veien til championatet da de har fått sine cert på de samme utstillingene.

Jeg er veldig glad for at jeg fikk den ære av å handle Tiko denne dagen, han er herlig å stille og han fikk en fantastisk fin kritikk og ble premiert med CK og vant sitt tredje og siste CERT i Norge. Han ble dermed NY NORSK CHAMPION 2 år og 1 mnd gammel. Ekstra stas var det da han venter sitt første kull her hos oss ca 20 april. Tusen takk til hans sameiere Jon og Bente for at Tiko var der og at jeg fikk oppleve dette sammen med han. Takk også til Stian som har handlet han frem til championatet.

Riina stilte alene som samojedvalp, hun syntes det hele var litt overveldende, men hun viste seg frem og fikk HP og BIR av dommeren.

Zoe ble premiert med CK og ble andre beste tispe og BIR Junior. Hun ble også valgt ut i semifinale som en av 2 fra gruppe 5 i Juniorfinalen, men ikke plassert.

Nova fikk CK og ble 3 beste tispe og ble BIR veteran. Hun ble også plukket ut i semifinale i Bis finalen, men ikke plassert.

Vi er utrolig stolte over disse flotte resultatene og morro var det å vise Nova igjen, det spørs om hun må få være med litt oftere :)

Til slutt en stor gratulasjon til Leeloo og Manuela som gikk helt til topps og ble BIS! For en dag det ble for oss alle, og vi var vel de siste som forlot hallen denne dagen :)

 

Tiko har fått nye bilder på siden sin og han har fått plass på siden champions.

 

N UCH Polarhiet's Xplorer Of The Arctic "Tiko"

 


 

27 mars

- Helseresultat -

Polarhiet's You Can't Bring Me Down "Sirius" er avlest med B hofter

Vårt Y kull er dermed HD fritt og vi er selvsagt glade for det. Takk alle eiere for at hundene ble HD røntget.

 


 

24 mars

- Valpenytt -

Polarhiet's Come On Let's Dance "Riina" har fått nye bilder på sin side.

Litt forsinket da hun var 3.5 mnd da bildene ble tatt... hun nermer seg nå 4 mnd med stormskritt.

 

 


 

23 mars

- Helseresultat -

Polarhiet's Zofty Iris "Selma" er avlest med A hofter

 


 

21 mars

- Helseresultat -

Polarhiet's Touch Of Magic "Scott" er øyelyst uten tegn til arvelig øyesykdom for tredje gang.

Polarhiet's You Can't Stop The Beat "Oso" er avlest med B hofter

 

- Valpenytt -

Polarhiet's D2 valper har nå fått ferdig sine egne sider. Se under D2 Kull KULLENE

 


19 mars

- Helseresultat -

Polarhiet's All In One "Nala" er øyelyst uten tegn til arvelig øyesykdom.

 

- Valpenytt -

Polarhiet's Nobody Dance Like Me "Bessie" og Polarhiet's Taste Of Heaven "Emmily" er bekreftet drektige!!

Bessie og Emmily er halvsøstre og er døtre av N UCH Polarhiet's Exclusive Arctic Queen "Kalinka". Bessie er fra hennes første kull og Emmily fra hennes andre og siste kull. Vi er i ekstase og gleder oss enormt mye til å tilbringe våren og forsommeren til å bli kjent med vidundrene som kommer. Termin til Emmi er ca 18 april og Bessie 20 april.

Valpelistene er pr d.d fullbooket da vi ønsker å se hva de får før vi reserverer flere valper. Dette blir våre E2 OG F2 Kull. Veldig artig og tilfeldig at vårt E Kull er 10 år i dag og vi kommer til å hedre kullet med å ta igjen noe av navnene fra E kullet. F2 Kullet's morfar er fra vårt F Kull så her blir det også navnehedring, så får vi bare vente og se om rekkefølgen på kullene blir slik....

Make til Emmily er N UCH All My Exclusive Of Serako Maybtso "Umka" en hannhund med en personlighet som en drøm, jeg bare elsker denne sindige flotte gutten og retter selvfølgelig dyp takknemlighet til hans eiere og oppdrettere Manuela og Erik.

Make til Bessie er vår sameide hanne Polarhiet's Xplorer Of The Arctic "Tiko". Han bor hos Jon og Bente og vi takker for at dem bidro til at dette ble mulig. En stor takk også til Bessie sine eiere Bjørn og Ann Kristin for all velvillighet og for at vi fikk låne Bessie, hun er unik og vi er dypt takknemlige over å ha fått denne muligheten.

Begge kullene er tredje generasjon eget oppdrett etter N UCH S UCH NVV-13 Dragviken's Gotta Love It "Emmy". F2 kullet er også fjerde generasjon eget oppdrett etter vår stammor N UCH Beauty.

 


 

18 mars

- Valpeshow -

Polarhiet's Born To Be A Diamond "Noor" og Polarhiet's Born To Be A Hurricane "Kito" har vært på valpeshow på Melhus i regi Terrierklubben i dag. Begge fikk flotte kritikker og HP. Noor trakk det lengste strået i Bir/Bim og ble til slutt Best i Gruppen #3 i en sterk gruppe.

Det var et fint arrangement med mange trivelige folk og fine valper.

Takk alle som bidro til at dagen ble så fin <3

 

 


13 mars

- Velkommen Prince -

Polarhiet's You Make Me Crazy "Prince" har fått sin egen side under AVLSHANNER

Polarhiet's You Make Me Crazy "Prince" - 16 mnd

 


 

4 mars

- Omplassering -

Vi har kjøpt tilbake "Prince" som nå er 16 mnd. Han er absolutt ingen problemhund og vi ser han som en meget behagelig ung hanne. Stor, kraftig og velsinnet som samojeder skal være.

Vi ønsker og beholde avlsretten og delvis utstillingsretten på han så han selges fortrinnsvis på sameie og kjøper bør bo i Trøndelag gjerne i Trondheimsområdet.

Ta kontakt med oss for avtale om uforpliktende besøk

Polarhiet's You Make Me Crazy "Prince"

 


 

3 mars

- Valpenytt -

Emmily er nå i uke 3 av drektigheten og alt tyder på at det er valper i den lille magen. Vi gleder oss <3

 


 

2 mars

- Helseresultat -

Polarhiet's All About Love "Ariel" er øyelyst uten tegn til øyesykdom og avlest med A hofter

Polarhiet's Zetetic Demeter "Anne" er avlest med D hofter

 


 

18 februar

- Valpenytt -

Hvis naturen spiller på lag med oss venter vi valper i midten av april.

 


 

16 februar

- Helseresultat -

Polarhiet's Zealous Helios "Milo" er avlest med A hofter

 


11 februar

- Valpeshow -

Polarhiet's Born To Be A Hurricane "Kito" har i dag vært på sitt første valpeshow. Han fikk en super kritikk og ble til slutt Big 3!

Takk alle fine for en trivelig dag i messehallen på Malvik

 

 


 

7 februar

- Helseresultater -

Polarhiet's Zealous Helios "Milo" er øyelyst fri for øyesykdommer og gonioskopert med åpen øyevinkel

 


 

3 februar

- Helseresultat -

Polarhiet's A Dream Come True "Nora" er avlest med A hofter

 


 

29 januar

- Helseresultater -

Polarhiet's Zippy Aiolos "Lupin" er avlest med B hofter og øyelyst fri for øyesykdommer

Polarhiet's Zeroth Gaia " Gaia" er avlest med A hofter og 0 på albuer.

 

- Nasjonal utstilling i Letohallen -

I helgen har vi vært på årets første utstilling. Turen gikk til Letohallen ved Eidsvoll der vi deltok på Nasjonal utstilling lørdag og søndag. Spenningen var stor da vi hadde med oss "Storm" som skulle prøve på å få sitt siste CERT for å fullføre championatet etter at han ble 2 år like før jul. Vi stilte også Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe" som er blitt 1 år og i pelsskifte, men hun ble med alikevel for trening og hygge. Vi hadde også med oss Polarhiet's Nobody Dance Like Me "Bessie" hun har akkurat fylt 5 år og skulle delta på utstilling for første gang noen sinne. Hun har et fabelaktig hode, ikke bare utenpå, men mest på innsiden så vi var ikke i tvil om at hun ville takle det. Våre valpekjøpere og samarbeidspartnere Jon og Bente var også der med Polarhiet's You Make Me Crazy "Prince" som skulle stille i juniorklasse for første gang.

Lørdag var det 12 hunder påmeldt for dommer Terje Lindstrøm fra Norge, 5 hanner og 7 tisper. Prince var alene i juniorklasse og fikk en kjempefin kritikk og CK, Storm var alene i åpen klasse og fikk en fin kritikk og CK. I beste hannhundklasse ble Storm 3 beste hanne og da de to forran var fullcertet fikk han CERT på første forsøk etter 2 års dagen og ble dermed NY NORSK UTSTILLINGSCHAMPION!! Prince ble 4 beste hanne med R.CERT. Det var slettes ingen dårlig start på utstillingskarrieren. Zoe stilte alene i juniorklasse og fikk en herlig kritikk og CK. Bessie vant åpen klasse med Excellent og hun travet så fint som bare det tross hun aldri hadde vært borti noe lignende. Vi stilte oppdrettergruppe og fikk HP. Desverre hadde vi ikke mulighet til å delta i finalen.

Søndag var det 11 hunder for dommer Karen V. Gilliland fra Irland. 4 hanner og 7 tisper. Prince fikk igjen CK og ble til slutt 3 beste hanne med CERT, Storm ble i dag 2 beste hanne og forsvarte sitt nybakte championat. Zoe fikk om mulig en enda bedre kritikk enn dagen før og ble igjen 2 beste tispe med CERT. Hun er dermed fullcertet på Nasjonale utstillinger tross at pelsen ikke er helt på plass. Bessie vant igjen åpen klasse, i dag med CK og ble til slutt 3 beste tispe med R. CERT. Oppdrettergruppa fikk HP og vi var selvsagt utrolig fornøyde med helgens resultater og ikke minst stolte over de flinke hundene vi hadde med oss.

Trivselen var stor og vi hadde virkelig ei fin helg der sammen med flotte folk og hunder.

Takk alle fine for handlerhjelp, fotohjelp og trivelig selskap.

Gratulerer alle vinnere!!

 

N UCH Polarhiet's White Spirit Of Atlas "Storm"

 

NJV-17 Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe"

 


 

25 januar

- Helseresultat -

Polarhiet's Xplorer Of The Arctic "Tiko" er gonioskopert med åpen kammervinkel og øyelyst UA for andre gang.

 

- Sameier til Riiko? -

Fia og Simba sin valp Polarhiet's Come On Let's Play "Riiko" var solgt ved fødsel, men ble senere avbestilt pga alvolig sykdom hos familien. Jeg ønsker nå å finne et hjem til han på sameie avtale. Familien bør bo i Trøndelag og ha mye tid til overs i sin hverdag for å gi til Riiko. Vi bruker sameie avtalen til Norsk Polarhundklubb som vedlegg til kjøpeavtalen til NKK. Jeg anser hunden som solgt, men det gis prisreduksjon da vi har avlsretten og delvis utstillingsrett.

Ta kontakt med oss for mer informasjon og avtale om besøk.

Riiko er 8 uker og reiseklar

 

- Tispe på 14 mnd trenger nytt hjem -

Vi har ei nydelig tispe på 14 mnd for vidresalg/omplassering. Se siden OMPLASSERING for mer informasjon

 


24 januar

- Helseresultater -

Polarhiet's A Dream Come True "Nora" er øyelyst uten anmerkning og gonioskopert med åpen kammervinkel i øynene.

Polarhiet's Come On Let's Dance "Riina" og Polarhiet's Come On Let's Play "Riiko" har vært hos vetrinæren og fått flotte helseattester, vaksine og chip. De er nå blitt 8 uker og noen solide klumper på 5.8 og 6.6 kg :)

 


22 januar

- Valpeshow -

Polarhiet's Born To Be A Diamond "Noor" har vært på sitt første valpeshow litt over 4 mnd gammel.

Hun fikk en fin kritikk og klarte oppgaven meget godt og ble BEST I GRUPPEN.

En flott start og en flink jente og vi er selvsagt kjempestolte!

 


 

18 januar

- Helseresultat -

Polarhiet's Zeroth Gaia "Gaia" er øyelyst UA

 


 

15 januar

- Dr. Wolf Here Comes Trouble -

Nye bilder av Hugo som nermer seg 2 år. Han er ikke så stor, men bruker god tid på å bli ferdig i kroppen.

Han er far til vårt D2 kull som nå er straks 3 uker

 

 


 

13 januar

- Helseresultat -

Polarhiet's Zhestful Khione "Kiki" er øyelyst UA og avlest med B/C hofter

 


 

12 januar

- Helseresultater -

Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe" er avlest med A hofter

Polarhiet's White Dancer Of Alice "Molly" er re-røntget med samme resultat som sist B/C

Polarhiet's Zippy Aiolos "Lupin" er øyelyst UA

Polarhiet's You Make Me Crazy "Prince" er øyelyst UA og avlest med B hofter

Tusen takk alle eiere for at dere helsesjekker hundene deres, og vi er selvsagt veldig glade for disse resultatene :)

 


 

3 januar

- Helseresultater -

Polarhiet's White Spirit Of Atlas "Storm" er øyelyst fri for øyesykdommer for andre gang

Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe" er øyelyst fri for øyesykdommer og gonioskopert med åpen øyevinkel

 


 

29 desember

- Valpenytt -

Ruby og Hugo sine valper ble født 27 desember. 7 tisper og 3 hanner som alle var livlige og sterke ved fødsel. En fødsel helt etter ønskeboka og Ruby greide alt selv som sist. Hun er en fabelaktig mor for sine 10 små og vi er selvsagt veldig glade. Alle øket vekten fra første døgn og ved matfatet er det heller ingen problemer da hun har 10 aktive matstasjoner <3 Det er stille i bingen og jeg nyter å dele rom med denne fine julebuketten.

Ruby er så stolt over sine 10 små <3