-Nyheter 2021-

Har du har spørsmål om oss, våre hunder, ønsker du å avtale tidspunkt for et besøk, eller ønsker plass du plass på vår fremtidige interesseliste? Du er velkommen til å ta kontakt med oss pr mail: polarhiet@hotmail.com eller mob: 93008988

Vi leter alltid etter aktiv familie/person i Trondheimsområde som kan tenke seg å være sameiere med oss til valp i våre fremtidige kull. Ta kontakt for mer info vedr betingelser og avtale om besøk


22 juli

Polarhiet's Restless And Wild "Wilma"har fått egen side og R2 kullet har fått sin side under KULLENE.

 

20 juli

Vi har vært på et par utstillinger og resultater kan sees under siden resultater. Det er stas at det begynner og normalisere seg. Siden HD/Øyne er oppdatert med noen helsestatuser.

 

2 juli

Polarhiet's Qanik Hopi O'Ino "Hopi" sin side er oppdatert med nye bilder.

 

23 mars

Polarhiet's Kickstart My Heart "Jippi" sin side er oppdatert med nye bilder.

 

13 mars

Polarhiet's Mr. Aietes O'Helios "Iorek" sin side er oppdatert med nytt bilde og helseresultater.

 

 


 

6 mars

Vinteren går sin gang med regn, vind og nye snøfall vekselsvis og vi er spente på om parringen for snart 3 uker siden vil gi oss valper til våren. Nuka er i tredje uken nå og det er vanlig med litt kvalme og maten går ikke like fort ned....vi tar det som et godt tegn og har nedtelling til ultralyd om 10 dager...

 


 

20 februar

Vi har parret Polarhiet's Joyful White Spirit "Alvin II" & Polarhiet's Always In My Mind "Nuka" og valpene ventes i uke 16.

Interesselisten er stengt!

 

 


 

9 februar

Polarhiet's Joyful White Spirit "Alvin" sin side er oppdatert med nytt bilde. Han nermer seg 2 år og han har utviklet seg til å bli en staselig hannhund.

 

 


 

3 februar

Polarhiet's Ms. Faethusa O'Helios "Kalida" sin side er oppdatert med status på hofter, albuer og øyne. Vi er veldig glade for resultatene og vidre planer i forhold til trening og aktiviteter for henne kan fortsette.

 

 


 

31 januar

Januar sin siste dag er her og vi er kommet midtvinters. Det har vært en vanskelig måned med å omstille livet og hverdagen uten Alice, hun er så dypt savnet. Vi har begynt å få nye rutiner og livet går tross alt vidre for oss og våre andre hunder. Zoe har også sørget det er vi ikke i tvil om. Hun og moren hadde et tett bånd noe vi ser hun gir vidre til sine valper. Vi har Hopi og Storm fra hennes og vårt siste kull hjemme og hun er akkurat slik som Alice var med henne. Det er nydelig å observere dem. Kalida og bestemor hadde også et tett bånd og også hos henne har savnet vært merkbart. Jeg og Kalida har tenkt litt nytt og vi har meldt oss på Rallylydighet som starter i februar, det gleder jeg meg veldig til. Jeg føler for å gå nye veier med aktiviteter og induviduelle områder med hundene. Jeg er sikker på at Rally vil være noe Kalida vil like og kanskje vil vi prøve oss i konkuranse når tiden er inne.

Vi er godt i gang med helsesjekkene til M2 og N2 kullene og vi er svært glade for at Kalida har fått diagnose A på hoftene og 0 på albuene. Jeg kommer i fremtiden til å ta AD røntgen og også oppfordre mine valpekjøpere til det. Vi kan se en økning i funn på AD på samojeden og jeg ønsker å være i forkant slik at vi ikke avler på hunder med albueleddsdysplasi på lik linje med hofteleddsdysplasi.

I dag har jeg redigert siden HD/ØYNE og lagt til AD som egen rubrikk. Jeg har redigert noen år tilbake, men øyelysningsskjemaene og også måten å lese av gonioskopi på er endret så det ble vanskelig. Fremover vil alle gonioskopiresultat skrives bak øyestatus til hver enkelt hund.

Vi har ikke parret noen enda i år så vi venter ingen kull, men venter på løpetid og håper på valper til våren. Interesselisten er desverre stengt for nye da vi har så mange som venter på valp fra oss.

Vi avslutter med nytt bilde av Polarhiet's Exclusive Arctic Dream "Betty" som nermer seg 3 år. Bildet er tatt av Isabel som er deleier til Aiko fra L2 kull. Tusen takk for fine bilder Isabel.

 

 

 


 

19 januar

Vi ønsker alle et Rigtig Godt Nytt År!

Vi har hatt og har fortsatt trøbbel med oppdatering av hjemmesiden. Jeg rekker heller ikke å holde den helt ajour så jeg kommer til å forenkle innholdet av den fremover.

Q2 kullet nermer seg 4 mnd og de har funnet seg godt til rette i sine nye hjem. Hopi vil få sin side under HUNDENE ganske snart.

Vi har ikke parret noen nå så vi venter ingen kull for øyeblikket, men vi venter på løpetid og håper på parring når tiden er inne.

Interesselisten vår er desverre stengt da det er så mange som venter på valp fra oss.

Vi foretrekker å selge til de som har vært på besøk og med tidene vi har nå må vi desverre avvente nye besøk til det blir bedre kontroll på coronaviruset.

Vi har kjøpt tilbake Pumba fra L2 kull pga omplassering, han eies nå i sameie og har fått sin side under siden AVLSHANNER

Aiko og Alvin I har fått nye bilder på sine sider.

Vår kjære Alice har desverre forlatt oss og har fått sin side flyttet til DYPT SAVNET

Siden CHAMPIONS er oppdatert med ny champion, Siku fra vårt B2 kull og vi gratulerer eier Berit

 

Polarhiet's You Rock My World "Alvin" - 4 år