N UCH Dr. Wolf Set Alice In Wonderland

Født: 15 November 2012

Død: 21 desember 2020

Reg nr: BHR20042SAM

 

Øyne: OK (sept-15) Cornea Dystrofi

(CD=fettavleiring på hornhinne, godkjent for avl)

Gonioskopi: UA

Hofter: B

Høyde: 52 cm

 

Antall Kull: 2 (15 avkom)

 

In Loving Memory <3

Alice reiste fra oss etter en tids sykdom rett før julen skulle ringes inn i 2020 bare 8 år gammel. Vi hadde så mye ugjort og vi savner seg så mye dronninga vår <3

Vi er evig takknemlig for å ha deg med vidre i dine avkom, barnebarn og oldebarn...du hadde en særegen personlighet og gjorde så mye bare du gjorde, dette ser vi nå igjen noe hos en, andre ting hos en annen.

Vi elsker deg, sov godt fra alle plager <3

 

Alice kom til oss 14 mars 2013 sammen med sin bror King. Det hele startet med at jeg kom over en annonse under valper til salgs på Facebook og falt totalt for kombinasjonen. Det ble raskt sendt en forespørsel til oppdretter som bor i Bosnia om reservasjon av tispevalp, og slik ble Alice vår nye prinsesse. Vi måtte vente i 4 mnd før vi kunne kjøre til Oslo og møte henne for første gang. Det ble en spennende tid og hvem av tispene ble vår Alice? Jeg falt for den røde tispen i kullet og gleden var stor da det viste seg at dette er vår Alice. Hun er ei nydelig jente, glad og god som en samojed skal være. Hun er kompakt og beveger seg i en herlig flyt.

Hun tilpasset seg hunde flokken med en gang, vi måtte bruke litt lenger tid da Alice av naturlige årsaker ikke forsto oss. Det gikk seg fort til det også og hun ble raskt ei jente som fant sin plass her hos oss.

Tusen takk Nedim for at du sendte Alice og King til Norge og tusen takk til våre gode venner Arne og Cathrine for hjelpen i forbindelse med at de kom til Gardermoen.

Alice startet sin utstillingskarriere da hun var 5.5 mnd på Norsk Polarhundklubbs Hovedutstilling på Elverum 27 april-13. Alice er bare fantastisk! Hun løper som en gud og ble ikke mindre enn Best In Show :)) Utrolig artig! HUn har gjort en fantastisk karriere i ringen så langt og hun fikk CERT, CACIB og BIR på NKK utstillingen i Ålesund i Mai-14. Alice ble Norsk Champion i Letohallen januar 2015 for dommer Ralph Campbell (NO)

Alice er helt rå forran kick bike, slede, kick spark ja alt det måtte være. Hun ser ikke til siden, passer alt og jobber frem under hele turen (bortsett fra når hun løper og rett før løpetid, da er hun som en hannhund og må markere hvert minutt) Hun er en stor glede og hun gir så mye av seg selv. Vi ser virkelig frem til å se hva hun gir vidre i avl i fremtiden.

Alice er røntget fri for HD B, og hun er øyenlyst uten arvelig øyesykdom to ganger senest september -15. Hun har fettavleiringer på høyre øye, men dette har ingen betydning for avl.

Alice fikk sitt første valpekull 18 desember-15, far til valpene er vår egen Atlas. Det ble født 3 tisper og 4 hanner, men desverre døde den minste tispen bare 2 dager gammel. De setter raskt spor etter seg...RIP lille gul

Vi eier Polarhiet's White Spirit Of Atlas "Storm" i sameie med hans familie og gleder oss stort over det.

Alice fikk sitt andre valpekull 3 januar -17, far til valpene er Miko som er kullbror til vår Ruby. 3 hanner og 6 tisper kom til verden og alle var friske og raske. Vi er sameiere til Polarhiet's Zealous Helios "Milo" og Polarhiet's Zeroth Gaia "Gaia" fra dette kullet. Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe" bor hos oss og er vokst opp sammen med sin mor.

 
W-Kullet født 18 desember 2015 2T/4H   Z-Kullet født 3 januar 2017 6T/3H

 

Showresultater

(minimum BIM som valp og CK som voksen)

3x BIR valp

2x BIM valp

3x BIS 1 valp

 

50x CK

7x CERT

6x R.CERT

 

4x CACIB (Norge)

1x CACIB (Sverige)

5x R.CACIB

 

25x 1 BTK

10x 2 BTK

5x 3 BTK

3x 4 BTK

 

23x BIR

2x BIM

 

5x BIG 1

6x BIG 2

2x BIG 3

 

1x BIS 1

1x BIS 3

1x BIS 4

 

Trippel BIS vinner på valpeshow

Norsk Utstillingschampion

Bestått bronsjemerket i kløvtest på Fagernes-15

Kvalifisert til Crufts (2017) i Drammen i 2016

Multi Gruppevinner

Best In Show 3 Norsk Polarhundklubb avd. Midt Norge 2018

Best In Show på Nasjonal utstilling 2018

 

 

Alice blir Norsk Utstillingschampion og BIR i Letohallen 24.01.15

Dommer: Ralph D. Campbell (NO)

 

Alice blir BIG 3 på INT NKK Lillehammer 19 august 2018