Polarhiet's Precious Mr Nostos

Født: 11 Februar 2014

Reg nr: NO33043/14

 

Øyne: UA (februar-20)

Gonioskopi: moderat (februar-20)

Hofter: B (index: 97)

Høyde: 55 cm

 

Antall Kull: 1 (3 avkom)

 

 

 

Kazan eller Kaizen som han også heter er etter Wendy og vår egen Leon. Kullnavnet til valpene er Precious, og kommer av at kullet er vårt jubileums kull da vi feirer 10 år med vårt kennelnavn i 2014. Sommeren 2013 var vi på Kreta og vi hadde et besøk på vingården Manousaki utenfor Chania. Mr.Ted Manousaki som er grunnlegger av vingården emigrerte til USA, men retunerte til Kreta for å produsere vin. Hans vin kolleksjon bygger på navnet Nostos som betyr "Homecoming". Familiens "flaggskip" vin heter Nostos er en en god rød tørr vin helt etter vår smak, og heter Manousakis Nostos. Vi fikk omvisning i vinproduksjonen og også prøvesmaking av alle de 6 vinene de produserer. En utrolig spennende og facinerende dag som gjorde slik inntrykk at minnene lever vidre gjennom dette kullet.

Kazan eies i sameierskap, og vi er veldig glade for å få muligheten til å være en stor del av Kazans liv i fremtiden.

Kazan debuterte på valpeshow 4 mnd gammel på dobbelutstillingen på Oppdal 21-22 juni med å bli BIR begge dager samt BIG 4 lørdag og BIG 3 søndag! Han fikk superflotte kritikker gjennom hele valpeshow karrieren. Kazan debuterte i juniorklasse på Oppdal 14 juni-15 med å bli 2 BHK med R.CERT en flott kritikk fikk han også så vi er godt fornøyde :)

Kazan ble ikke av de høyeste gutta med sine 55 cm, men han er svært godt proposjonert og har et solid hode og kraftig benstamme. Han er fantastisk godt pigmentert og superfine bevegelser så vi har tro på at han kan gi gode avkom i fremtiden.

Kazan er rtg med B hofter og øyelyst uten tegn til øyesykdommer fire ganger og senest i februar-20. Han ble gonioskopert UA i mai -18. Gonioskopi i februar 2020 viste moderat, men åpen kammervinkel.

Kazan sitt første kull ble født 12 oktober 2019, mor er Gaia og kullet består av 3 hanner. Vi er så heldige at vi får muligheten til å eie en av guttene på sameie i fremtiden. Vi ønsker P. Let The Party Begin "Aiko" velkommen til kennelen.

 

 

Showresultater

(minimum BIM som valp og CK som voksen)

5x BIR valp

1x BIG 3 valp

1x BIG 4 valp

1x BIS 2 valp

 

2x CK

1x CERT

1x R.CERT

 

1x 1 BHK

1x 2 BHK

 

1x BIM

 

1x BIR Junior

 

 

Kazan blir BIG 3 valp på Oppdal Hundeklubb sin utstilling 22 juni-14 for dommer Per Kr Andersen