N UCH Beauty -Jubileumsvinner 2008-

Født: 24 August 2003

Død: 16 August 2016

Reg nr: 21185/03

 

Øyne: UA (mai-09)

Hofter: A

Høyde: 53 cm

 

Antall Kull: 3 (20 avkom)

Beauty's galleri >>>

Stamtavle >>>


 

 

I oktober 2003 dro jeg til Hamar for å se vidunderet som jeg hadde ventet på siden dagen etter at hun ble født. Jeg kom i kontakt med Synnøve Welz på telefonen, og etter å ha hatt en hyggelig samtale med henne ble det bestemt at jeg skulle bli eier av en av de tre tispene i kullet. Samtalene med oppdretter var hyppige, og veldig tivelig. Welz bodde i Tvedestrand på sørlandet,og vi ble derfor enige om å møtes på halvveien (Hamar) den dagen valpen skulle flytte hjem til oss. De hadde med to av tispene å jeg skulle velge mellom disse. Valget falt ganske raskt på vesle Beauty, hun var og er et ordentlig sjarmtroll.
Tiden som fulgte ble veldig spennende, men hektisk. Hun var til tider så aktiv, at jeg tenkte; hun der må ha et snev av hyperaktivitet i seg. Hun roet seg etter hvert, og er blitt en rolig og skjønn dame med et praktfullt temperament.

Beauty er ei ordentlig kosejente, som er glad og fornøyd. Hun som alle andre samojeder elsker og bevege seg i naturen, og hun er helt fantastisk å se på når hun får løpe fritt. Hun er veldig nøye med og få med alle sammen, og stikker ikke av.

28 april 2007 vant Bea sitt siste og etterlengtede stor-cert på polarhundutstillingen på Viubråtan. Hun ble dermed NUCH 3 år og 8 mnd gammel, hun ble Champion på sitt 5 Norske CERT. Bea ble Jubileumsvinner på NKK's jubileumsutstilling i Oslo sommeren 2008 med BIM, og hun vant CERT, CACIB og BIR i Svenstavik (Sverige) samme år. Vi ser frem til mange år i show ringen sammen med henne, og da spesielt i Avlsklasse og etter hvert i Veteranklassen. Vi håper også på å ta henne med til utlandet for å se hva hun kan få til der.

Bea er HD fri A og øyenlyst UA senest Mai 2009.

I januar 2006 dro vi på besøk til Samson i Danmark, dette resulterte i at Kennel Polarhiet's A-Kull ble født den 13 mars 2006. Det ble 4 hanner og 2 tisper. Les mer om dem på A-Kullets side. >>> I dag har vi P.Fast And Furious "Aslan" og Zicata's Dancer Of Polarhiet "Ariel" som er andre generasjon etter denne kombinasjonen.

Bea's andre valpekull og vårt D Kull ble født 10 oktober 2007. Det ble 5 tisper og 3 hanner, pappa til D- Kullet heter Eros og kommer fra Rajumas Kennel på Notodden. Les mer om D-Kullet her >>> I dag har vi P.High Five Of Racer "Zhena" som er andre generasjon etter denne kombinasjonen.

Bea's siste kull og vårt G kull ble født 24 august 2009 på Beauty's 6 års dag. Det ble 5 tisper og 1 hanne, pappa til dette kullet heter Quinto og bor i Danmark. Les mer om kullet her >>> Fra denne kombinasjonen har vi P.Gold Edition Mr Gucci "Bamse" i vår kennel.

Beauty har fått sitt siste valpekull og tilsammen fikk hun 12 tispevalper og 8 hannvalper. Vi er svært tilfredse med alle hennes tre kull og flere av hennes avkom går i videre avl både her hos oss og hos andre oppdrettere. Vi er stolte over å ha en slik hund som Bea til stammor i vår Kennel og hun vil prege vårt avlsarbeide i stor grad i fremtiden.

Beauty gikk bort 16 august 2016 nesten 13 år gammel. Hun levde sin pensjonstilværelse i naturskjønne omgivelser sammen med Marius.

Sov godt Bea <3

Du glemmes aldri!

 
A-Kullet født 13.03.06 2T/4H.   D-Kullet født 10.10.07 5T/3H.
   
G-Kullet født 24.08.09 5T/1H    

 

Avkomsgranskning/Helseresultater

Antall avkom sammenlagt   20
Antall avkom undersøkt for HD   20
Antall A (Fri-excellent)   14
Antall B (Fri-good)   1
Antall C (svak-Fair)   3
Antall D (middels)   2 (Begge ble re-rtg fra C til D)
Antall E (sterk)   0
     
Antall avkom undersøkt for øyesykdommer   20
Antall avkom fri for arvelige øyesykdommer   19
Antall avkom påvist katarakt   1
Antall avkom påvist andre øyesykdommer   0
Antall avkom mistenkt for øyesykdommer   0

 

Utstillingsresultater

2x BIR valp

1x BIM valp

1x BIG 3 valp

 

3x HP

17x CK

5x CERT Norge

1x CERT Sverige

 

11x 1 BTK

6x 2 BTK

5x 3 BTK

 

7x BIR

4x BIM

 

2x CACIB Norge

1x CACIB Sverige

3x R.CACIB

 

1x BIG 2

1x BIG 3

1x BIG 4

1x BIS 1

 

 

 

N UCH Norsk Polarhundklubb's hovedutstilling på Viubråtan 28 april 2007

Dommer: Terje Lindstrøm