-Nyheter 2024-

Har du har spørsmål om oss, våre hunder, ønsker du å avtale tidspunkt for et besøk, eller ønsker plass du plass på vår fremtidige interesseliste? Du er velkommen til å ta kontakt med oss pr mail: polarhiet@hotmail.com eller mob: 93008988

Vi leter alltid etter aktiv familie/person i Trondheimsområde som kan tenke seg å være sameiere med oss til valp i våre fremtidige kull. Ta kontakt for mer info vedr betingelser og avtale om besøk


22 februar

Vi ønsker oss sameier til tispevalp fra Z2 kull født 3 februar 2024. Hun er flytteklar samtidig som resten av kullet i påsketider.

Sameier ønskes også til tispevalp fra Y2 kull født 9 oktober 2023, hun er klar til å flytte til sitt nye hjem.

Vi venter vårt A3 kull om kort tid og ønsker sameier til hannvalp og tispevalp, disse er flytteklare ca 1 mai.

Det er plass på interesselisten til kjøp av hannvalper uten særavtale.

Bor du i Trondheim/omegn, er aktiv og ønsker en samojed som familiemedlem og turkompis så er du velkommen til å sende meg en mail til polarhiet@hotmail.com med info om deg og en beskrivelse av hvordan hunden vil få det hos deg/dere. Aktuelle inviteres på besøk for an prat rundt dette med sameie før vi inngår en avtale.

Jeg ser frem til å høre fra deg :)

 

Polarhiet's Z2 Kull - 18 dager. De har åpnet øynene og hørselen er tydelig kommet da dem kom da jeg snakket til dem for kontakt. Nå starter snart den fantastiske tiden.

 


 

12 februar

Y2 Kullet har rundet 4 mnd og i går debuterte Polarhiet's You Are My Rose O'Iz - Rosie på sitt første valpeshow.

Hun fikk være med Ine og June og deres valper til Stiklestad på show i regi Nord Trøndelag Dachshundklubb. Hun fikk en super dag med masse verdifull erfaring og opplevelser. Kritikken hun fikk av dommer Arne Foss var så fin og hun fikk hederspremie. I BIR og BIM finalen ble hun BIM i konkuranse mot en hannhund som straks er junior så vi er strålende fornøyde med dagen.

Hun ble så fint vist av Ine og June foreviget det hele med å ta video. Det var så koselig å se hvor fint hun hadde det i ringen og spesielt i møte med dommeren da hun logrer og koser seg i ringen.

Takk for at hun fikk være med på tur, det er gull verdt :)

 

 


 

10 februar

Z2 kullet har blitt 1 uke og tiden har de brukt på å spise og sove. De er nå godt over 1 kg og mer enn doblet fødselsvekten. Alle 5 er helt nydelige og jeg er så spent på utviklingen vidre.

Kullet har fått plass på siden HD/ØYNE og egen side under KULLENE.

Det er tispe ledig for deleie til aktive friluftsmennesker i Trondheim/omegn som ønsker et familiemedlem til å berike sitt liv.

Ta kontakt pr mail til polarhiet@hotmail.com vedr spørsmål.

 


 

4 februar

I går var jeg en svipptur på Nasjonal utstilling på Ler for gruppe 5 hunder i regi Norsk Chow Chow klubb avd.Midt-Norge. Dommer var Frank Christiansen.

Jeg haddde med Snowmist Rebel You Love - Rebel som stilte i juniorklasse for første gang 9.5 mnd gammel. Han storkoser seg i ringen og travet seg til BEST I RASE og vant sitt første CERT.

Polarhiet's Take Me To The Top - Emily har rundet to år og vi prøvde lykken da hun står for champion, men nedrøytet pels gjorde at dommer stoppet på Excellent.

N UCH First Party Girl Of Serako Maybtso - Ruby som nermer seg 10.5 år var tilmeldt i veteranklasse og for første gang stilte hun i klassen med pels. Hun strålte i ringen og ble belønnet med CK og ble BIM. BIR veteran og til slutt BEST IN SHOW 2 veteran.

Utover dagen kom kom vårt Z2 kull til verden. Salah var enestående under hele fødselen og fødte 2 tisper og 3 hanner på 6 timer. Alle store og bare helt nydelige.

Vi har tispe ledig for deleie.

 


 

8 januar

Snowmist Rebel You Love - Rebel, deltok i går på sitt siste valpeshow og det var i regi NKK region Trøndelag og deres nyttårsshow på Hegra utenfor Stjørdal. Det var 149 valper påmeldt for dommer Britt Nyberg og hele 19 raser i gruppe 5 og 17 av dem var representert i gruppefinalen. Rebel ble BEST I RASE med en strålende kritikk og vidre BEST I GRUPPE og endte til slutt med BEST IN SHOW 2!! For en avslutning på en strålende valpekarriere og for en dag det ble. Han blir 9 mnd om få dager og er nå klar for juniorklassen og vi gleder oss til fortsettelsen.

 

 

 


 

1 januar

Godt Nytt År alle sammen! Det er igjen tid for et tilbakeblikk på året som gikk og ønske 2024 velkommen.

Vi fikk ett kull i 2023, vårt Y2 kull ble født 9 oktober nesten 1 år etter W2 kullet. Foreldre til kullet er vår egen Zoe som fikk sitt tredje og siste kull. Faren til valpene er Izaaq fra Aatelinas kennel i Sverige. 4 tisper og 4 hanner som nå er 12 uker gamle. Vi har Marci på deleie og hjemme er fremdeles, Angel og Rosie. En av de er ledig for deleie til friluftsglade mennesker som blor i Trondeheimsområde. Send meg en mail vedr spørsmål og interesse til polarhiet@hotmail.com

Vi fikk to nye tilskudd til kennelen, Solan og Rebel. Solan flyttet hjem til oss i mai og ble da gjenkjøpt fra hans tidligere eiere. Han er bare helt nydelig både innvendig og utvendig og moren Zoe ble så glad da han kom hjem. Solan er fra Zoe sitt første kull og ble 4 år i høst. Han har blitt med på noen show og han elsker og være i ringen. Det blir spennende og se om han kan klare å vinne siste cert for championat i løpet av året. Han er veldig god kløvhund og oppnådde både bronsje og sølvmerke i kløv etter han kom hjem. Rebel kom i august og jeg elsket han fra første stund. Rebel kommer fra Kennel Snowmist i Finland og er vår tredje hund derfra og halvbror til vår høyt savnede Dasha. Han tar alle som møter han med storm og er bare helt herlig på alle måter. Han er nå snart junior og han fikk en fantastisk karriere i valperingen med mange gruppe og BIS plasseringer og jeg er spent på hvordan han vil gjøre det i juniorklasse dette året. Han elsker show og vi koser oss sammen i ringen.

Det ble også noen offisielle utstillinger, men ikke så mange dette året. Det gikk over all forventning gjennom hele året på de vi deltok på og kennelen fikk ny Utstillingschampion på Polarhundutstillingen på Levanger i september. Polarhiet's Rising Star - Balto vant sitt siste CERT og ble tredje beste hannhund for dommer Marianne Holmli. Balto eies i deleie med Amalie og Matias og det var Amalie som viste han på denne utstillingen. Stort var det også at vår Hopi ble beste tispe og BIM og vår Emily andre beste tispe med CERT på samme utstilling og står nå for championatet. Mange show kan trekkes frem da det ble mange gruppe og BIS plasseringer dette året, men Vestnes utstillingen hvor Tiana ble BIS Valp begge dager og Joy som ikke er stort eldre vant BIS 3 lør og BIS søndag 10 mnd gammel pluss at vi ble BIS oppdretter begge dager tok kaka dette året. Stort var det også at Storm ble BIR og vant CACIB i Sundsvall i oktober, jeg har planer om flere turer til utlandet med han i år og åpet er at han kan vinne et CACIB til i løpet av året. Jeg har aldri hatt noen mål eller planer om å stille i utlandet, men vi får se hva året bringer med seg.

Vi planlegger kull også i år og håper vi lykkes bedre enn i 2023 slik at naturen vil gi oss valper nå i vinter. Vi venter spent på å få bekreftet drektighet etter parring i desember og vi har planer om flere parringer rundt sommertider så følg med :)

Flere av hundene har oppnådd kløvtester både i bronsje og sølv og målet er flere kløvtester i 2024 i alle distanser.

Zoe ble med og fikk godkjent langdistanse løp i april sammen med Berit Grydeland og hennes spann og det var vill jubel! Hun vil bli med på nye løp i løpet av vinteren og kanskje blir hun Trekkhundchampion, tiden vil vise!

Det gjenstår og rette en stor takk til ALLE mine samarbeidspartnere, valpekjøpere, deleiere, venner og ellers alle som bidrar til at jeg trives med og blir motivert til og fortsette år etter år med hobbyen og livsstilen jeg har med hundene. Det betyr utrolig mye og jeg er evig takknemlig. Jeg ønsker dere alle alt godt for 2024 og husk å nyt dagen!

 

- Nina -

 


 

31 desember

Vi venter forhåpentligvis valper ca 6 februar 2024. Vi har plass på interesselisten for hannvalper pr d.d, ved interesse og spørsmål om foreldrene er du velkommen til å sende meg en utfyllende mail til polarhiet@hotmail.com

Deleiere ønskes til tispevalper fra ventet kull i februar. Disse blir flytteklare i uke 15.

Vi har ledig tispevalp for deleie fra kull født 9 oktober. Det vurderes også deleie til voksen tispe om vi finner rett deleiehjem.

Vi ønsker oss et hjem når vi har løpetid til en av våre hjemmeboende hanner. Ta kontakt pr mail for mer konkret info.