-Nyheter 2023-

Har du har spørsmål om oss, våre hunder, ønsker du å avtale tidspunkt for et besøk, eller ønsker plass du plass på vår fremtidige interesseliste? Du er velkommen til å ta kontakt med oss pr mail: polarhiet@hotmail.com eller mob: 93008988

Vi leter alltid etter aktiv familie/person i Trondheimsområde som kan tenke seg å være sameiere med oss til valp i våre fremtidige kull. Ta kontakt for mer info vedr betingelser og avtale om besøk


13 desember

Vi venter forhåpentligvis valper ca 6 februar 2024. Vi har plass på interesselisten for hannvalper pr d.d, ved interesse og spørsmål om foreldrene er du velkommen til å sende meg en utfyllende mail til polarhiet@hotmail.com.

Deleiere ønskes til valper fra ventet kull i februar. Disse blir flytteklare i uke 15.

Vi har ledig tispevalp for deleie fra kull født 9 oktober. Det vurderes også deleie til voksen tispe om vi finner rett deleiehjem.

Vi ønsker oss et hjem når vi har løpetid til en av våre hjemmeboende hanner. Ta kontakt pr mail for mer konkret info.

 


 

12 november

I går var det kløvtest sølv i regi av lokalkontaktene i Polarhundklubben i Trondheim. Hundene gikk 21 km med kløv som veier minimum 20 % av kroppsvekten. Det var godt oppmøte og en kjempefin tur i nydelig høstvær. Alle de 9 hundene som var med besto testen.

Av de som bor hjemme hadde vi med og som nå har bestått sølvtest:

Polarhiet's Qanik Arctic Storm - Storm

Polarhiet's Keeper Of The Faith - Solan

Polarhiet's Ms. Faethusa O'Helios - Kalida

 

Av våre deleide hunder som var med og som nå har bestått sølvtest:

Polarhiet's Exclusive Arctic Dream - Betty & Lisbeth

Polarhiet's Rising Star - Balto & Amalie

Polarhiet's Hope For Love - Doaivva & Selma

Polarhiet's New Dancer Of King - Lykke & Jørgen

 

Polarhiet's Restless And Wild - Wilma var også med sammen med sin eier Anne Lise

 

Polarhiet's Peace N'Miracle - Oskar & Rolf var med for turen

 


 

10 november

I dag har vi vært på ultralyd, men det var desverre ingen valper og finne. Vi ser fremover og håper på parring i desember.

 


 

4 november

Snowmist Rebel You Love - Rebel og jeg har i dag vært på valpeshow i regi Norsk Terrierklubb avd.Trøndelag. Dommer var Rune Tyvold og det var 5 samojedvalper med, 3 hanner og 2 tisper. Rebel tok det hele på strak labb og han ble bare bedre og bedre for hver runde. Han shower og jobber som bare det og han ble BEST I RASE og etterpå 2 BEST I GRUPPEN av 10 flotte rasevinnere.

Foto: Anniken Volden

 

 


 

26 oktober

I går deltok vi på kløvtest bronsje i Trondheim i regi av Polarhundklubben. Hundene går 10 km med kløv som veier minimum 10%av kroppsvekten. Det var godt oppmøte og en kjempefin tur i nydelig høstvær. Det var også mange hunder fra "hiet" med og alle deltakende hunder besto testen.

Av de som bor hjemme hadde vi med og som nå har bestått bronsjetest:

Polarhiet's Qanik Arctic Storm - Storm

Polarhiet's Keeper Of The Faith - Solan

Polarhiet's Qanik Hopi O'Ino - Hopi

Polarhiet's Qanik Alaska O'Ino - Alaska

Polarhiet's Take Me To The Top - Emily

Polarhiet's Ms. Faethusa O'Helios - Kalida

 

Av våre deleide hunder som var med og som nå har bestått bronsjetest:

Polarhiet's Exclusive Arctic Dream - Betty & Lisbeth

Polarhiet's Rising Star - Balto & Amalie

Polarhiet's Peace N'Miracle - Oskar & Rolf

Polarhiet's Hope For Love - Doaivva & Selma

Polarhiet's Take Me To Your Heart - Tyri & Selma

Polarhiet's Restless And Wild - Wilma var også med sammen med sin eier Anne Lise

 

Tusen takk for turen alle sammen, det gledes til neste som blir sølvtest.

 


 

22 oktober

Vårt Y2 kull er i dag forhåndsregistrert i NKK og fått sine stamboknavn. Siden KULLENE og HD/YNE er oppdatert.

 


 

18 oktober

Zoe og Izaaq sine valper kom natt til og i morgentimene 9 oktober 2023. Fødselen gikk etter ønskeboka og hun fødte 8 valper i løpet av 7 timer. Kullet er nå 9 dager og alt står bra til med gjengen.

Det er ingen valper ledig for ordinært salg, men 1 tispe er muligens tilgjengelig for sameie til friluftsglade personer i Trondheim/omegn.

Vi har hatt vellykkede parringer og forventer valper medio desember. Info kommer på siden PLANLAGTE KULL etter bekreftet drektighet om ca 4 uker.

 


 

8 oktober

Polarhiet's White Snowrose D'Ice "Tiana" og CH Polarhiet's Qanik Arctic Storm "Storm" har i dag deltatt på INT SKK utstilling i Sundsvall -Sverige. Begge fikk så flotte kritikker og resultater.

Storm ble beste championhanne med CK, Beste hanne med CACIB og BIR!

Tiana ble beste juniortispe med CK, JUN CACIB, 3 beste tispe og BIR Junior!

Tusen takk til Julia som viste dem frem så fint!

 


 

24 september

I dag har vi vært på Chow Chow klubbens utstilling på Ler med Polarhiet's Unique Spirit D'Soleil -Spirit, Polarhiet's Keeper Of The Faith -Solan og Polarhiet's Qanik Alaska O'Ino -Alaska. Polarhiet's White Snowchaser D'Ice -Isa og eier Berit var også der.

Alle 4 fikk så flotte kritikker av dommer Britt Nyberg og resultatene ble over all forventning. Vi stilte også oppdretter gruppe hvor vi fikk HP og en helt fantastisk tilbakemelding, men vi deltok ikke i finalen.

Spirit var på sin første offisielle utstilling. Han ble 2 beste hannhund med R.CERT

Solan ble beste hanne og BIM med CERT

Isa ble andre beste tispe med R.CERT

Alaska ble BIR med CERT og BEST IN SHOW 4

 


 

6 september

Hurra vi venter valper!

Zoe har i dag vært på ultralyd og der var det ingen tvil om at det er valper på vei. Termin er ca 11 oktober og nedtellingen har startet. Det gledes veldig til småtroll i "hiet" igjen 1 år etter forrige kull.

Far til valpene er SE UCH Aaatelinas Idhi Eazy-Peazy - Izaaq, og mor er vår egen N UCH NJV-17 Polarhiet's Zoetic Artemis - Zoe. Dette er Zoe sitt tredje og siste kull og vi forventer igjen avkom med fantastiske egenskaper og nydelig temprement.

 


 

5 september

Snowmist Rebel You Love -Rebel var på valpeshow sist søndag og det gikk helt til topps! Han ble BEST IN SHOW for dommer Kristin Hoff. Den gutten blir man bare så imponert over, han tar alt på strak labb.

Tusen takk til alle involverte!

 

 


 

1 september

Snowmist Rebel You Love -Rebel 4.5 mnd og BEST IN SHOW 2 valp på Hundefestivalen i Selbu 26 og 27 august

 

 


 

30 august

Jeg har vært på årets Hundefestival i Selbu med Snowmist Rebel You Love -Rebel, Polarhiet's White Snowrose D'Ice -Tiana og Polarhiet's White Snowball D'Ice -Denahi. Vi hadde trivelig selskap av Polarhiet's Unique Sunrise D'Soleil -Beaivi og deleier Ragnhild.

Beaivi skulle være med på sine første offisielle utstillinger 15 mnd gammel. Hun ble tidligere i sommer helsesjekket med B hofter, 0 på albuer og UA på øyelysing og gonioskopi. Hun i kraftig røyting og er ennå veldig uferdig, men hun klarte seg fint alikevel. Beaivi ble fint vist frem begge dagene av matmor Ragnhild. Beaivi er en av de som kryper inn i hjertet med sitt herlige vesen og det var så fint å se dem igjen. Rebel var med for første gang og stilte på sine første valpeshow. Denne hallen sprer mye lyd så jeg var spent, men han imponerte stort både i og utenfor ringen. Han er miljøsterk og tok det hele på strak labb. Det hjalp nok mye også at de to andre er så avbalansert i slike omgivelser. Tiana og Denahi var på sine tredje utstillinger i juniorklasse. De to er bare en fryd å vise frem, begge er så stødige og behagelige. Denahi er blitt 57 cm og begynner å bli en flott hannhund og jeg var spent på hva han kunne oppnå. Resultatene ble over all forventning denne helgen og dem kan ses på siden RESULTATER, men jeg er så stolt at dem må bare nevnes her også.

Lørdag:

Rebel: HP BIR BIG 1 & BEST IN SHOW 2 valp

Denahi: Excellent 1 CK 1 BHK CERT BIM

Tiana: Excellent 1 CK 1 BTK BIR (fullcertet) BIG 1 & BEST IN SHOW!!! hun er 10 mnd så det er litt av en prestasjon!

Beaivi: Excellent

 

Søndag:

Rebel: HP BIR BIG 1 & BEST IN SHOW 2 valp

Denahi: Excellent 1 CK 1 BHK CERT BIM

Tiana: Excellent 1 CK 1 BTK BIR BIG 3 & 2 BEST IN SHOW FESTIVALVINNER!!! (en finale mellom alle som har vunnet BIS lør og søn)

Beaivi: very good

 

Takk til dommerne som sa så mye pent om hundene og mitt avlsarbeid, jeg fikk virkelig påfyll av vidre motivasjon med å bidra i avlsarbeidet.

Takk til Ragnhild og Beaivi for ei trivelig helg, ser frem til neste :)

Takk til alle for all hjelp og trivelig selskap, jeg storkoste meg denne helgen og fikk virkelig mye positivt påfyll.

 

Polarhiet's White Snowrose D'Ice -Tiana blir BEST IN SHOW for dommer Rob Douma fra Nederland på Lørdag.

 


14 august

Vi har hatt parring mellom N UCH NJV-17 Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe" og SE CH Aatelinas Idhi Eazy-Peazy "Izaq" og håper på valper ca 11 oktober. Dette blir Zoe sitt siste kull, hun har gitt flotte, friske og trivelige avkom og summen av alt gjorde at jeg ønsket et kull til etter henne. Hun er en fantastisk god mor også for sine valper og hun slutter aldri og ta seg av avkommene sine. Hun holder orden rundt seg og har et godt, tydelig språk. Tusen takk Elina og Kicki for at vi igjen fikk muligheten.

Hjem fra turen hadde jeg med Snowmist Rebel You Love "Rebel", en herlig type om er 4 mnd i dag. Rebel ønskes velkommen til "hiet". Han er virkelig alt man kan ønske seg og vi elsker han allerde. Rebel har fått sin side under HUNDENE.

Jeg kom hjem natt til fredag så helgens deltagelse på Oppdalsutstillinga ble litt amputert. Kun Tiana ble badet på fredag av de tre jeg hadde meldt hjemmefra. Jeg hadde i tilegg meldt to av de deleide hundene. Polarhiet's Take Me To The Party "Taiko" og Polarhiet's Soul O'Joyful Dancer "Pia". Taiko for første gang i offisiell klasse. Han har blitt 19 mnd og tilmeldt i unghundklasse. Typisk som det er mistet han all pelsen. Han fikk en flott eksteriørkritikk, men very good. Dommeren syntes han var stor og det er han jo, men godt innenfor standard og uten pels ble det som det ble. Han er nå godkjent for avl og vil bli med på flere utstillinger når ny pels er tilbake. Taiko har et fantastisk gemytt, med et nydelig hode og har mye å bidra med for rasen. Han er tilgjengelig til egnede tisper. Se siden hans for mer info og søk han opp på dogweb ved interesse. Pia stilte på sin tredje og hun og Guro er et godt team. Pia er heller ikke i full pels enda, men stor forskjell fra den siste i juni. Hun var meldt begge dager og fikk Excellent begge dager og CK og ble 4 beste tispe søndag.

Det er ikke så ofte jeg reiser på utstilling med bare en hund, lørdag var det bare meg og Tiana. Hun var på INT NKK forrige helg også og der debuterte hun i juniorklasse. Hun ble beste jun tispe med CK 4 beste tispe og jun cert og jun cabib. I helgen ble det 2x cert og 2 x BIR det er en stor prestasjon av en 10 mnd gammel hund. Hun ble også plassert som nr 2 i gruppen lørdag og gruppevinner søndag. Jeg blir helt målløs, tenk hun som nettopp var valp slo ut alle de voksne med lange titler i gruppa. Ei stor helg for Tiana og jeg gleder meg veldig til fortsettelsen med henne.

Lørdag kveld gikk Denahi i badekaret så søndag stilte jeg han og Tiana. Denahi var også med til Fauske helgen før og fikk en flott kritikk og Excellent. I dag fikk han også en flott kritikk, han viste seg fint og fikk CK i juniorklassen. Han ble til slutt 2 beste hann med R.CERT. vi er strålende fornøyd.

Solan var meldt bege dager,men han røytet av all underull da han ble badet til Fausketuren. Der fikk han Excellent tross bikini så vi ble fornøyd med det. Han får nå en pause fra ringen til ulla kommer tilbake.

Det store høydepunktet denne helgen var å få sett barnebarna mine fra Valcoti's første kull etter Zoe og Ino's datter Billie. Du store min for en glede det var å være tl stede på deres første show. Hannen Kian ble BIM begge dager og Kelly bestemors stjerne ble BIS 2 valp begge dager. Gratulerer så mye til oppdretter Andrea (Valcoti) og takk for ei kjempekoselig helg!

 

Bilder kommer!

 


 

24 juli

Det er trist å meddele at Kalida og Izaq fikk en tispe 22 juli som desverre hadde forlatt oss før hun kom.

R.I.P Polarhiet's Xania The Warrior - Hania

 


 

23 juni

Drektighet er bekreftet og vi er superhappy for å meddele at vi venter valper etter

N UCH Polarhiet's Ms. Faethusa O'Helios - Kalida og SE UCH Aatelinas Idhi Eazy-Peazy - Izzaq

Valpene ventes ca 25 juli. Deleier til tispevalp ønskes, er det av interesse så er du velkommen til å sende meg en utfyllende mail til polarhiet@hotmail.com

 


 

21 juni

Sist helg reiste vi til Sunnmøre for å være med på Tresfjordutstillingen. Vi hadde med Solan som skulle bli med oss på utstilling for første gang, Joy, Emily og valpene Denahi og Tiana. Joy har overasket stort i sin korte karriere og er fullcertet. Emily skulle stille i offisielle klasser for første gang og valpene skulle delta på sine siste valpeshow. For ei helg det ble! alle gjorde det bare så supert begge dagene, se siden RESULTATER for hvordan det gikk.

Sanna og Nooki som er deleid med kennel Polarhaugen var også der og de gjorde en fin figur i hver sin bikini :)

Takk for ei herlig helg og takk for trivelig selskap og all hjelp til de som bidro både i og utenfor ringen. Denne helgen glemmes nok aldri.

 

Polarhiet's Voice Of Joy avslutter ei strålende helg med å bli BEST IN SHOW for dommer Maija Mäkinen fra Finland.

 


 

12 juni

I helgen har noen av våre deleide hunder vært på show med sine og alle gjorde det strålende. Se siden RESULTATER :)

 


 

7 juni

Søndag var jeg og en fin gjeng to og firbente på INT NKK utstilling på Fannrem utenfor Trondheim. Det ble en superfin dag på alle måter og resultatene ble over all forventning. Disse kan du se på siden RESULTATER.

Tusen takk alle involverte som bidro til at det ble mulig!

N UCH NJV-21 Polarhiet's Qanik Arctic Storm - Storm ble BEST I RASEN for dommer Børge Espeland og vant sitt første CACIB.

Polarhiet's Voice Of Joy - Joy ble BEST I MOTSATT og ble fullcertet 10 mnd gammel.

 

Foto Rajamäki

 


 

25 mai

N UCH Polarhiet's Ms. Faethusa O'Helios - Kalida har vært på frierferd og vi kan krysse fingrene for at vårt X2 kull kan ventes ca 25 juli. Mer Info kommer snart :)

Vi har plass til interesserte for hannvalper på interesselisten. Vi ønsker oss deleier til tispevalp :)

Vi ser også etter deleiere til eldre valp og unghund tispe. Vi har også muligens en tispe til salgs. Ta kontakt pr mail for mer info!

 


 

9 mai

Lørdag var vi på Fagernes camping på Norsk Polarhundklubbs utstilling. Vi hadde med de tre yngste for erfaring og tur. Valpene fikk begge flotte kritikker og i dag ble Tiana BIR og BEST IN SHOW valp for dommer Anne Orholdt fra Danmark. Denahi ble BIM valp og Joy nr 3 med CK i en stor juniorklasse med 8 tisper. Vi hadde også meldt på Polarhiet's Keeper Of The Faith "Solan" som ble nr 2 av 4 i åpen klasse. Solan ble vist av sin tidligere eier Sirianna, han ble med oss hjem fra utstillingen og det kommer snart en presentasjon av han.

Søndag dro jeg til Sunndalsøra med Denahi og Joy. Det var stålende vær og begge gjorde det bare så godt. Denahi blir BEST IN SHOW 3 valp og Joy BIR og BIG 2. Joy ble 9 mnd for noen dager siden og vi er selvsagt superstolte!

 

 


 

3 mai

Det ble desverre ingen valper etter siste parring så vi venter pr i dag ingen kull. Jeg har planer med forventet parring i juni, informasjon om kombinasjonen kommer etter bekreftet drektighet.

1 mai var jeg og Polarhiet's White Snowball D'Ice - Denahi på valpeshow, han synes det er så gøy og vi koser oss sammen i ringen. Kristikken var helt strålende og han ble plassert som nr 3 i gruppe 5. Vi er strålende fornøyde begge to.

Denahi har fått nye bilder på siden sin, fotograf er Foto Rajamäki

 

 


 

26 mars

Sist onsdag gikk Polarhiet's Great N'Fancy Dancer "Nooki" polarhundprøve A, mila på timen. Hun besto, og er nå bruksmerittert. Hurra!! Vi sender en stor gratulasjon til Namsos og deleier Polarhaugen.

I går var jeg på valpeshow med de tre små. Denahi, Tiana og Joy. Hvordan det gikk med dem kan du se på siden RESULTATER.

Joy har fått nye bilder på siden sin.

 


 

6 mars

Det er stor stas å meddele at Polarhiet's Dream About Love "Sanna" har blitt Norsk Trekkhundchampion. Sanna eies i deleie med Kennel Polarhaugen.

Sanna har fått plass på siden Champions.

 


13 februar

Vi leter etter gode hjem for sameie, det er ønskelig at du bor i Trondheimsområde og at du har mye tid å tilby din samojed. Det gjelder valper til planlagte kull, eldre valper og voksne av begge kjønn så ta kontakt for mer informasjon på mail til Polarhiet@hotmail.com

 


 

5 februar

I går var jeg på årets første offisielle utstilling. Arr var Norsk Chow Chow klubb og utstillingen var på Ler, dommer for dagen var Jari Partanen. Hvordan det gikk med våre hunder ser du på siden RESULTATER.

Alita har fått nye bilder på siden sin >>>

Pi har fått nye bilder på siden sin >>>

 

Polarhiet's Joyful White Angel "Alita" snart 4 år

 


 

8 januar

I går deltok Polarhiet's Voice Of Joy "Joy", Polarhiet's Unique Spirit D'Soleil "Spirit", Polarhiet's Unique Sunrise D'Soleil "Beaivi" og Polarhiet's Unique Dancer D'Soleil "Lita" på valpeshow. Hvordan det gikk ser du under siden RESULTATER.

Lita, Beaivi og Spirit har fått nye bilder på sidene sine. Tusen takk til deleierne som var med å bidro til at dagen ble så super!

Polarhiet's Unique Sunrise D'Soleil "Beaivi" - 7 mnd

 


1 Januar

Et nytt år står forran oss og det er tid for å reflektere over det som gikk. For oss som de fleste andre bringte året med seg både sorger og gleder. Gleden med hundene og det å kunne bidra så familier får hjem sin etterlengtede samojed er stor. Oppdretterhjertet fylles av mening og kjærlighet når jeg får tilbakemelding om at jeg har beriket dems liv med deres nye familiemedlem. Det ligger mye tanker, resursser og tid bak hvert eneste kull, og mye håp. I året som gikk tok vi i mot og ble kjent med 4 nye kull, det første 3 januar, det andre 27 mai, det tredje 3 august og det siste 12 oktober. Alle de fire mødrene fikk sine første kull og alt gikk etter ønskeboka med alle kullene. Det var superflinke mødre som gav valpene sine den beste start i livet.

Kennelen fikk sin første Trekkhundchampion i Polarhiet's Born To Be A White Star "Siku" som eies og elskes av Berit Grydeland med familie. Vi gratulerer så mye og gleder oss stort over at også Polarhiet's Dream About Love "Sanna" besto langdistanse prøve i samme spann og for henne gjenstår en kortdistanseprøve i år før hun også vil kunne smykke seg med tittelen. Sanna er i deleie med Kennel Polarhaugen i Namsos. Det er flere hunder fra "hiet" under trening med samme målet og vi heier på hele gjengen! Det har også vært mye aktivitet i både agility og også i rallylydighet samt i utstillingsringen. Kennelen fikk hele 6 nye utstillingschampions dette året og tre av dem bor hjemme hos oss. Polarhiet's Ms. Faethusa O'Helios "Kalida", Polarhiet's Qanik Arctic Storm "Storm" og Polarhiet's Qanik Hopi O'Ino "Hopi", de to siste på sin 2 års dag.

Vi gratulerer også Polarhiet's Joyful White Spirit "Alvin" og Anders Mellingen som gikk hele veien til championatet sammen, Polarhiet's Great N'Fancy Mover "Linus" og eier Marianne Hamland og Polarhiet's Queen O'Ino To Valcoti "Billie" med eier Andrea Vad med sine bragder.

Det er også en rekke hunder som har tatt kløvmerker i alle distanser og andre merker i regi Norsk Polarhundklubb, vi er så stolte over dere alle!

Det er lett å lese min motivasjon for å vie mitt liv til mitt livsverk når en leser hvor mye glede man får med seg på veien. Det er desverre også både sorg og frustrasjoner som følger med. Når hundene vi elsker blir syke og vetrinærene ikke kan hjelpe står vi maktesløse igjen med store tap og hjertesorg. 2022 tok to av våre elskede hunder og vi sitter igjen med sorg så stor, og heldigvis lever minnene evig <3

Vi glemmer dere aldri Matyella Clown Du Soleil "Baron" og Snowmist Dash Out For Money "Dasha". Rest In Peace våre elskede hunder <3

Våre avlsplaner for 2023 er ikke helt klare, det gjenstår noen helsesjekker, men følg med på siden PLANLAGTE KULL der vil det komme oppdatering når et kull er på vei. Vi kan igjen ta i mot flere på interesselisten og du/dere er velkommen til å sende meg en utfyllende mail til polarhiet@hotmail.com, vidre blir du /dere invitert på besøk slik at både de interesserte vet hvem vi er og vi dem før vi kan inngå avtale om et fremtidig salg/kjøp.

Vi ønsker oss også aktive deleiere til valper fra fremtidige kull og til hannvalp (Denahi) som nå er snart 12 uker og fra vårt W2 kull.

Vi har en hannhund som nå er 19 mnd til salgs. Han trenger et hjem som er aktive hele året og kan være mye hjemme sammen med han. Ta kontakt pr mail i første omgang til polarhiet@hotmail.com

Det gjenstår å ønske 2023 velkommen og håper alle sammen får et innholdsrikt og godt nytt år!

Bilde er av våre to nyeste tilskudd Denahi og Tiana fra vårt siste kull født 12 oktober.

 

Bilde er tatt av Foto Rajamaki