N UCH S UCH NVV-13 Dragviken's Gotta Love It

Født: 17 August 2005

Reg nr: S55985/2005

 

Øyne: UA (april-12)

Gonioskopi: UA

Hofter: A

Høyde: 52 cm

 

Antall Kull: 4 (22 avkom)

Emmy's galleri >>>


Stamtavle >>>

 

Den 17 August 2005 ble det født 6 tisper hos Kennel Dragviken i Sverige. Jeg sendte Susanne en mail, og vips hadde jeg funnet jenta jeg hadde ventet på så lenge:) Jeg fulgte godt med på alle nyheter på deres hjemmeside, samt at smsene gikk jevnt mellom Norge og Sverige. Jeg falt ganske raskt for Emmy som var den røde valpen. Heldigvis kunne Susanne bekrefte at henne skulle jeg få kjøpe. Da var det bare å vente til 21 oktober. Flyturen med Emmy gikk uten problemer, og hun fant seg godt til rette sitt nye hjem. Hun ble henrykt over møte med Bea og Nadia, og hun fant raskt sin plass i flokken.

Emmys utstillingskarriere startet da hun var 5 mnd gammel. Da slo hun like godt til med Best In Show for dommer Marianne Holmli. Det ble 5 valpeshow på henne, så det ble mye nyttig utstillingstrening, og både positive og negative opplevelser. Emmy utviklet seg veldig jevnt eksteriørmessig og er blitt en dame med stor personlighet. Hun "prater" og "svarer" så vi kan føre lange samtaler med henne.

Hun stilte for første gang på offisiell utstilling i Drammen 10 mnd gammel, der vant hun HP. Helgen etter tok hun sitt første og andre CERT, så vi er meget stolte av vår svenske solstråle :o) Det stoppet ikke med dette, for helgen etter det igjen stilte hun på NKK utstilling i Trondheim. Her vant Emmy sitt 3 CERT på 1 uke og da dette var et såkalt stor cert var det bare å vente på at hun skulle bli to år og kunne stå for championatet.

26 august på Trondheim hundefestival vant Emmy sitt 5 CERT og ble Norsk Utstillingschampion på sin andre utstilling etter at hun ble 2 år 17 august 2007.

Emmy tok Polarhundtest A på samojedsamlinga på Finnskogen i mars 2007, August 2009 vant hun CERT på INT utstilling i Sverige og ble Svensk Utstillingschampion nesten 4 år gammel.

Emmy er røntget fri for HD A, og øyenlyst UA fem ganger, senest i april 2012.

 

Emmy fikk sitt første valpekull og vi vårt E kull 19 mars 2008. Pappa'n til valpene heter Polarullen's Bolchoj Alpov. Fra denne kombinasjonen har vi N UCH P.Exclusive Arctic Queen "Kalinka" i vår Kennel. Kalinka eies fra mai-15 av Stian Plassen som har vært hennes forvert.

Hennes andre valpekull og vårt H Kull ble født 27 desember 2009. Pappa'n denne gang er P.D-Snow Racer Of Eros "Frost". Fra dette kullet hadde vi N UCH P.High Five Of Racer "Zhena" i vår Kennel, men ble forvertens eie tidligere enn vi håpet på på grunn av svak grad HD.

Emmy's tredje kull og vårt J Kull ble født 8 mai 2011. Den stolte far denne gang var Polar Mist American Dream II "Boss". Fra dette kullet har vi N UCH P.Just One Lady "Wendy" i vår Kennel.

Hennes fjerde og siste kull og vårt L kull besto av 2 valper, født 12 august 2012. Pappa til valpene er vår egen Polarhiet's Gold Edition Mr Gucci "Bamse".

Emmy ble etter dette pensjonert som avlshund, men flere av hennes avkom går videre i avl til stor glede for oss.

 

 
E-Kullet født 19 mars 2008 5T/3H   H-Kullet født 27 desember 2009 5T/2H
 
J-Kullet født 8 mai 2011 1T/4H   L-Kullet født 12 august 2012 1T/1H

 

Avkomskranskning/Helseresultater

Antall avkom sammenlagt   22
Antall avkom undersøkt for HD   20
Antall A (Fri-excellent)   16
Antall B (Fri-good)   3
Antall C (svak-Fair)   1
Antall D (middels)   0
Antall E (sterk)   0
     
Antall avkom undersøkt for øyesykdommer   20
Antall avkom fri for arvelige øyesykdommer   20
Antall avkom påvist katarakt   0
Antall avkom påvist andre øyesykdommer   0
Antall avkom mistenkt for øyesykdommer   0

 

Utstillingsresultater

(minimum BIM som valp og CK som voksen)

5x BIR valp

2x BIG 3 valp

1x BIG 1 valp

1x BIS valp

 

10x HP

12x CK

5x CERT Norge

1x CERT Sverige

 

7x 1 BTK

4x 2 BTK

2x 3 BTK

2x 4 BTK

 

2x BIR

5x BIM

 

2x CACIB Norge

1x CACIB Sverige

2x R.CACIB

 

1x BIG 3

 

Veteran

2x CK

3x BIR Veteran

1x BIS Veteran

NORSK VETERAN VINNER 2013

 

-Rest In Piece min venn-

Den 27 mars 2015 fikk himmelen en ny stjerne, og den vil skinne sterk og klar i all evighet.... Min aller beste venn Emmy har forlatt oss...

Jeg husker enda oktoberdagen i 2005 da jeg dro til Kalmar i Sverige for å hente hjem Emmy, hun ble min aller beste venn fra samme stund som jeg traff henne. Vi har vært et team hele veien og hun har alltid vært der for meg. Emmy hadde et usedvanlig godt hjerte og var alltid blid, glad og kos på en takknemlg måte. Hun sloss aldri og var heller aldri sint, redd eller aggresiv mot noen eller noe. Hun var vakker og hun var en flott brukshund og turkompis. Hun elsket å trekke og hun elsket å bære kløv, hun elsket til og med utstilinger. Hun strålte på sitt første valpeshow og for det ble hun kreditert med BEST IN SHOW! Det var begynnelsen på en lang og fantastisk utstillingskarriere. Hun ble NORSK CHAMIPON på første forsøk etter sin to års dag og hun ble SVENSK CHAMPION etter å ha klart Polarhundtest A (mila på timen) på sitt første forsøk. Emmy fikk 4 fantstiske valpekull og vi beholdte en tispe fra hvert kull. Kalinka fra kull 1 og vårt E kull. Ei nydelig tispe med MYE fra sin mor. Hun er her hjemme hos oss for tiden med sitt andre valpekull. Zhena fra hennes andre kull og vårt H kull ble andre tispe etter henne også hun like fantastisk. Desverre fikk hun C hofter som den eneste av alle hennes avkom. Wendy har vi fra hennes tredje kull og vårt J kull, og Nuki fra hennes fjerde og siste kull, vårt L kull. Wendy har fått et kull og Nuki sitt første er planlagt til sommeren/høsten. Kalinka, Zhena og Wendy har blitt Champions i Norge noe vi selvsagt er veldig stolte over. Vi er takknemlige for at Emmy har satt sine spor på den måten hun har gjort i avlen, og gleder oss over å bringe hennes nydelige vesen vidre i generasjoner...

Sommeren 2013 ble Emmy dårlig, og det ente i en stor oprasjon i januar 2014. Hun hadde cyster store som appelsiner på eggstokkene og fikk store plager med hormonforstyrrelser. Vi hadde etter oprasjonen tro på at vi hadde mange år igjen sammen, men lykken ble kortvarig og høsten 2015 fikk hun sterke smerter i ryggen og store plager med bevegelse og hun fikk problemer med balanse pga problemer i lillehjernen. Vi har prøvd Catrophen sprøyter først hver uke så hver 4 uke, men desverre smertene ble værre og værre, da hun heller ikke responderte på kortison ble livskvaliteten hennes så dårlig at det ble urettferdig å la henne leve. Tross store smerter var hun glad i mat og gav av seg selv. Emmy kunne ikke være med på tur den siste tiden hun levde og hun aksepterte det også....i dag skulle hun på kontroll og hun er veldig glad i vetrinæren sin så hun skulle hoppe opp på henne for å hilse, men skrek av smerte på en slik måte at vetrinæren sa at tiden var inne for at vi måtte hjelpe henne....Emmy fikk sovne inn i mine armer ved mitt hode slik hun har ligget mange ganger før...

Takk for vennskapet min solståle, jeg glemmer deg aldri!