-Kennel Polarhiet-


Vi bor på Fremo i Melhus kommune, som ligger i Trøndelag fylke. Dette ligger mellom Ler og Klæbu ca 8 km fra Ler. Kommer du nordfra via Klæbu ligger det ca 4 km i retning Ler fra Hyttfossen.

Vi bor i et hus av stavlaft med inngjerdet tomt til stor hygge for både oss og hundene. Eiendommen har Flåmarka som nermeste nabo.

Vi har for tiden 5 fastboende hunder hjemme, vi har også hunder ute på særvtaler, både hanner og tisper. Dere kan se mer informasjon om våre hunder under siden HUNDENE.

Vi har jevnlige treff med våre samarbeidspartnere for felles sosialisering, hygge og utveksling av erfaringer eller spørsmål. Vi trener også ringtrening sammen. Dette gir meg anledning til å treffe de fleste hundene jevnlig og hundene blir kjent med hverandre.

Hvorfor særavtaler? Det er viktig å ikke holde flere hunder/avlsdyr hjemme hos seg selv enn man faktisk har plass til eller har muligheten til å ta seg av både fysisk og psykisk. Alle individ har rett og krav på et godt og verdifullt liv. Gode samarbeidspartnere nødvendig for å kunne få bredde i avlsmaterialet og også for å kunne ta vare på valper fra eget oppdrett. Dette igjen for å kunne utvikle eget avlsarbeid for fremtiden. Avl er arbeid i generasjoner og også et stort ansvar.

Jeg har alltid vært genuint interessert i avlsarbeid og har avlet på fisker, kaniner, katter osv siden jeg var liten jente. At jeg til slutt ble hundeoppdretter ble ingen overaskelse for de som kjenner meg.

Våre kull er sammen med oss stort sett hele tiden i den tiden de er hos oss. De blir godt preget som familiehunder da de natulig nok blir vant til alle husets lyder, alle menneskene som kommer og går og de andre hundene som bor hos oss. Valpene blir jevnlig stelt med individuelt, badet, børstet, klipt klør på osv. De er med å kjører bil og de er mye ute når vær og tempratur tillater det. Valpene blir født på "føderommet" der er de i ca 3 uker, deretter blir de flyttet til "valperommet". Valperommet er valpenes base hvor de er om natten og de få timene vi ikke er tilstede. Våre kull er lite alene hjemme og jeg har viet største delen av mitt liv og min hverdag til min hobby. Vi har oppdrett som livsstil og velferden til hunder og valper går forran alt annet.

Vi som bor her er Nina som er innehaver av Kennel Polarhiet, utdannet vernepleier og er ansatt i Melhus Kommune i 50% stilling. De flerste vakter er kvelder, samt hver tredje helg. Jeg har deltatt på, og gjennomført NKK's oppdretterskole del I og II i regi av Norsk Kennelklubb. Ron er utdannet bilmekaniker og ansatt i full stilling på et verksted i Melhus. Hans hobby og store interesse er bil og motorsport, han er ute i marka med hundene stort sett hver ettermiddag vinterhalvåret da han lliker å gå på ski gjerne med tre hunder forran seg i skisporet.

Den første hunden jeg skaffet meg var en super blandingshund som ble 14.5 år gammel. Hun het Kazi og var en blanding av Bordercollie, buhund og labrador.

Min første samojed Beauty ble født i 2003 og kom til oss en strålende høstdag. Hun ble vår stammor og har fått sin egen side under STAMMOR.

Kennelen fikk sitt Kennelnavn i 2004, og vi har til nå vært så heldige å ha fått mange flotte samojedkull. Vi har for tiden valgt å ha 2-4 kull i året da vi har flere tisper som er godkjent og egnet for avl. Vi ønsker ikke at hundene skal være for gamle når de får sitt første kull da det kan øke faren for komplikasjoner. Det er viktig å ha tid til alle valpene som vi setter til verden og være der for både dem og valpekjøperne på deres betingelser også etter at de har flyttet fra oss. Ettersom jeg jobber deltid og mest på fritiden til min samboer har vi tid til å ta oss av hver enkelt valp som fødes hos oss. Vi beholder valper fra alle kombinasjoner på særavtaler med tanke på vidre avl for å bringe den spesifikke kombinajonen vidre i avl i fremtiden. Jeg vurderer potensialet de har for avlsdyr omhyggelig og ca halvparten av de vi beholder blir ikke hunder jeg er tilfredse med går i avl. Resterende halvpart blir nøye evaluert og mange får kun ett eller to kull. Ingen av våre hunder blir matadoravlet på og vi følger NKK sine etiske avlsregler. Mer info om våre kull kan du se under KULLENE.

Takket være mine fantastiske samarbeidspartnere og min samboer har jeg muligheten til å kunne holde på med det jeg liker aller best, stille ut hunder og drive med avlsarbeid.

Tusen takk til dere alle, Hver og en av dere er for meg unike!

Siden PLANLAGTE KULL vil bli oppdatert ved nye planer eller etter at parring har funnet sted, så følg med på denne siden. På siden VALPER finner du også info om våre forventninger til deg som valpekjøper.

Vi har ofte lange valpelister, så dere må påberegne litt ventetid på valp hos oss. Send oss en mail eller ring oss for en uforpliktende samtale. Hvis vi ønsker å selge dere en valp blir dere satt opp på vår valpeliste. Det er lurt og forbrede valpens ankomst med å ta fri den første tiden slik at dere får en fin start og at alenetrening kan skje gradvis. Vi ønsker at dere som kjøper valp av oss henter valpen i forbindelse med ferie og legger det til rette slik at hunden ikke trenger å være alene hjemme mange timer om dagen.

Er du interessert i en valpeprat eller å sette deg på vår valpeliste så ta kontakt på mail eller mob

Vår adresse er: Fremovegen 804, 7540 Klæbu

Mailadresse: Polarhiet@hotmail.com

Mobil: 93008988