-Nyheter 2012-

Vi venter vårt N Kull ca 27 jan-13. Se siden PLANLAGTE KULL for info om kombinasjonen og våre videre planer-13.

Vi søker forvert til valp(er), du MÅ bo i Trondheim/omegn og turer i naturen må være en del av hverdagen hele året. Kontakt oss for mer info på mail: polarhiet@hotmail.com eller mobil: 93008988


29 desember

-Tilbakeblikk på året 2012-

Nå nermer året 2013 seg med stormskritt og det er igjen tid for å se tilbake på året som har gått.

Vi startet året 2012 med å følge våre fremtidige håp på valpeshow. Vi hadde Wendy, Leon, Dixie, Nemi, Balder og etterhvert også Zalto som alle er født i 2011 og dermed valper i fjor på denne tiden. Alle fikk være med på valpeshow så de skulle få med seg denne viktige sosialiseringen og læringen som slike valpeshow gir. Alle "valpene" klarte seg godt og har også oppnådd svært gode resultater som juniorer.

Nemi brakk lårbeinet i desember-11 i underkant av 4 mnd gammel og ble natulig nok preget av dette da hun måtte være i ro over lang tid etter to omfattende oprasjoner. Lårbeinet hadde spiralbrudd og var ca 5 cm langt. Bruddet er grodd fint så vil tiden vise om det blir helt bra. Hun er en særdeles lykkelig lita frøken som natulig nok ble vår "baby" etter rehabiliteringen og alle timene i sofaen..

Vi hadde planer om valper etter Kalinka og Aslan i mai, men naturen ville det ikke slik denne gangen og Kalinka gikk desverre tom. Jeg vurderte lenge frem og tilbake om jeg skulle prøve samme kombinasjon igjen og slik ble det. Nå ser det ut til at Kalinka nedkommer ca 27 januar med vårt N Kull. Emmy fikk sitt siste valpekull i august, et lite kull på 2 tisper og 1 hanne hvor desverre den ene tispen mistet livet før hun ble født. En opplevelse vi aldri har hatt før under natulig fødsel og den var fryktelig trist.... På tampen av året fikk Ariel sitt første valpekull og vi vårt M kull. Det ble 7 nydelige valper som i dag er 3 uker gamle, så det ble 2 kull født dette året også.

Kennelen fikk 2 nye tilskudd i 2012. Først kjøpte vi tilbake Zalto fra vårt K Kull så ble Nuki fra vårt L kull værende i kennelen. Begge bor hos flotte forverter. Begge er to herlige samojeder som vi er svært glade for å ha med oss videre i fremtiden.

Det er en stor glede og ta med seg at Zalto, Leon, Wendy og Dixie ble godkjente avlshunder i 2012 og alle disse vil bidra i vårt avlsarbeide fremover.

Det er stort for meg å se at Kennelen igjen gror etter "nedleggelsen" i 2010. Takket være gode samarbeidspartnere, gode venner, fantastiske forverter og ikke minst min samboer ble dette mulig! TUSEN TAKK!!

Takk til alle for året som har gått og på gjensyn i 2013 :)

 

Det er svært vanskelig å trekke frem et enkelt høydepunkt for 2012 da det har vært mye å glede seg over gjennom hele året.

Jeg har valgt å avslutte med dette bilde av Balder som ble Best In Show på Røros i juni kun 9.5 mnd gammel. En stor dag og ekstra stas da han er etter vårt eget oppdrett.

 


 

28 desember

-Valpenytt-

M Kullet er i dag 3 uker og det begynner å bli virkelig liv og røre i valpekassen :)

Vi har tatt nye bilder av alle valpene.

Se nytt album og litt oppdatering om valpene under siden VALPER

Brun hanne 3 uker

 


 

26 desember

-Nytt planlagt kull-

Vi kan desverre ikke reservere flere valper etter vårt ventede valpekull (N KULL) og har valgt å annonsere vårt neste planlagte kull (O KULL). Vi håper at parring vil skje i januar/februar, men det finnes en liten mulighet for at kullet blir utsatt til løpetiden deretter på grunn av M kullets flytting til sine nye hjem ca 1 februar og Kalinkas forventede fødsel ca 27 januar.

Se siden PLANLAGTE KULL for info om kombinasjonen.

 


 

19 desember

-Valpenytt-

I dag tidlig sto jeg opp til 7 valper med øyne. Hele kullet har åpnet øynene sine 12 dager gamle :)

I går kveld tok jeg bilder av alle valpene, se album M Kull 11 dager her >>>

 

Brun hanne var den første som åpnet øynene 9 dager gammel

 


18 desember

-Valpenytt-

M-Kullet er i dag 11 dager gamle. Alle vokser og utvikler seg slik de skal og gul tispe, blå hanne og brun hanne har åpnet øynene. Resten følger på de dagene som kommer...

Nedenfor er det bilde av den røde tispen 1 uke gammel. Hun er ei godt pigmentert, søt frøken som vi er spente på hvordan utvikles fremover :)

 

 


17 desember

-Utstillingsresultat-

Polarhiet's D-Snow Crystal Of Eros "Tindra" har vært i Stockholm på Svensk Vinnerutstilling og oppnådde superflott resultat og plassering.

Gratulerer så mye Elisabeth og Carita med 1 Ök CK 2 btkl og R.CACIB til Prinsessen!

 


14 desember

-Polarhiet's Honey Bear Of Racer-

Vi har fått mail med bilde av nydelige Dorris fra hennes eiere.

Tusen takk!

 


9 desember

-Valpene har fått sine stamtavlenavn-

Disse kan du se under siden VALPER

Vi skal beholde 1 hanne og 1 tispe i kennelen fra dette kullet. Acon og Fame, begge har fått egne sider under siden HUNDENE.

 

Ariel mener selv hun har veldig mange valper og derfor må man sitte for å få gitt alle melk...

 


8 desember

-Ventetiden er over-

I går kom vårt M Kull til verden. Det ble 4 hanner og 3 tisper. Alle 7 ble født i løpet av 3 timer, en fødsel som gikk helt etter "boka". En fantastisk opplevelse og Ariel er et unikum av en hund :)

Kullet er flyttet til siden VALPER og info vil komme på denne siden ukentlig i den tiden de er her hos oss.

Kullet har fått sin egen side under KULLENE

Siden til Bamse og Ariel er oppdatert med valpeinfo

 

Ariel og valpene etter fødselen :)


 

5 desember

-Ventetid-

Ariel er i dag på dag 61 i drektigheten. I går lurte hun oss, så vi må innse at ventetiden ennå ikke er over...Formen er bra. Hun sov godt i natt og har spist i dag. Tempen er normal etter forholdene.

Det blir spennende å se hvilken dag valpene har tenkt seg ut og hva som skjuler seg der inne...

 

 


27 november

-Nye Album-

Det er nye album av E-Shine Like Jagger Av Vestermyra "Leon" 15 mnd og Polarhiet's Let's Dance Of Gucci "Nuki" 3 mnd i hundenes galleri på sidene deres.

Tusen takk Monica for de flotte bildene!

 

Album Leon 15 mnd kan sees her >>>

 

Album Nuki 3 mnd kan sees her >>>

 


26 november

-Dogs4All Norsk Vinner Show Lillestrøm 2012-

Denne helgen har årets Norsk Vinnerutstilling vært i messehallen på Lillestrøm. Vi reiste nedover fredag ettermiddag med White Samoyeds Diamond Of Skipper "Dixie", Polarhiet's Kakia The Vice "Nemi" og NUCH Snowmist Ulanova Dancer "Nova" i bilen. Dixie og Nova var tilmeldt på utstillingen, Nemi var med som selskapsdame. I tilegg var Polarhiet's Just One Lady "Wendy" der sammen med sine forverter Kjell Roger og Laila. Vi skulle tilbringe helgen i Auli litt utenfor Lillestrøm sammen med gode venner, Nismo og Kiara.

Fra vårt oppdrett stilte også P.Kleopatra A Goddess "Kiara", P.Komodia Of Happiness "Maya", P.D-Snow Crystal Of Eros "Tindra" og NUCH P.D-Snow Dream Of Eros "Tara".

Det var 37 påmeldte samojeder for dommer Marianne Baden fra Danmark. Først inne av våre var Dixie i juniorklasse med 10 påmeldte juniortisper. Dixie hadde selskap med Kiara og Maya i ringen. Alle tre fikk flotte kritikker med Excellent. Dixie ble til slutt 2 beste juniortispe med CK, Wendy stilte i unghundklasse, hun fikk en flott kritikk og vant klassen med CK. Nova ble nr 5 i chamionklassen med CK. Ingen av jentene ble plassert i BTK, men vi er strålende fornøyde med resultatene :)

Tindra hadde vi ikke sett siden hun var junior så det var stor stas å få treffe henne igjen. Hun er bare skjønn! Helt nydelig! Tindra ble vist av sin matmor og de ble satt på en flott 2 plass i åpen klasse med CK :) Gratulerer så mye eier og matmor med flott resultat!

Tara ble nr 3 i championklassen med CK, et flott resultat :) Grattis!!

Vi hadde en fin dag hvor vi traff igjen mange gamle kjente, valpekjøpere og ellers mange hyggelige mennesker, gleder oss allerede til 2013!

På gjensyn!

Resten av kvelden ble tilbringt sammen med husvertene, det ble servert middag av ypperste klasse med god drikke til. Tusen takk Arne og Cathrine for ei utrolig koselig helg sammen med dere. Håper det ikke går et år til neste gang...

 

White Samoyeds Diamond Of Skipper "Dixie"

2 Excellent i juniorklasse med CK :)


 

-NUCH NV-08 Telek's Dina "Dina" er parret med Vörös Bunfordi Zodiakus "Simba"-

Kleinspitz valper ventes ca 20 januar

Kontakt Anniken Sofie Eggen, mob: 45101248 for mer info

 


22 november

-Helseresultater-

Polarhiet's Korymbos The Spirit "Nanuk" er HD røntget og AD røntget med A som resultat :)

 

-M Kullet-

Ariel begynner å bli merkbart rund over magen og det er tyngre for henne å gå på tur. Hun har stor apetitt og i super form ellers. Nå er det bare 2 uker igjen til vi kan vente valpene her. Vi gleder oss enormt!

 


14 november

-Øyenlysningsresultat-

NUCH Polarhiet's D-Snow Dream Of Eros "Tara" er øyenlyst uten tegn til arvelig øyesykdom for 4. gang

 


13 november

-Polarhiet's Kakia The Vice "Nemi"-

Nye bilder av Nemi 14 mnd på hennes side. Kan også sees her >>>

 


12 november

-Nasjonal utstilling i Orklahallen-

Denne helga har årets utstilling i Orklahallen på Orkanger vært og vi var der lørdag. Dommer for samojeden var Tino Pehar.

Vi stilte med E-Shine Like Jagger Av Vestermyra "Leon", Polarhiet's Kakia The Vice "Nemi", Polarhiet's Just One Lady "Wendy" og vår gjest Polarhiet's Gold Edition Ms Naomi "Bella".

Først inne var Leon, han stilte i unghundklassen for første gang. Han viste seg fint og fikk CK og en flott kritikk. Nemi var "høyt oppe" denne dagen og ville ikke trave så pent som hun kan og fikk Excellent. Wendy ville heller ikke vise seg fra sin beste side, hun vant unghundklassen med Excellent. Begge med flotte kritikker. Bella viste seg som hun skulle vært i ringen mange ganger og fikk CK tross for at dette var Bella's første utstilling.

Vi har tatt bilder av Bella som kan sees på hennes egen side her >>>

E-Shine Like Jagger Av Vestermyra "Leon" BIR og Polarhiet's Gold Edition Ms Naomi "Bella" BIM

Dommer: Tino Pehar


9-11 november

-HD/AD resultat-

Polarhiet's Kherion The Centaur "Qilaq" er avlest med HD C og AD C

 


5 november

-Drektighet er bekreftet!-

I dag har Ariel vært på ultralyd og det er ingen tvil om at det er valper på veg :)

Nå gjenstår ca 4.5-5 ukers ventetid, vi gleder oss!

 


2 november

-P.Let's Dance Of Gucci "Nuki"-

L kullet er blitt 12 uker og begge har det utmerket i sine nye hjem.

Bildet er av Nuki tatt på familiens hytte i dag.

Tusen takk Lise :)

 


28 oktober

-Utstillingsresultat-

Denne helgen har Polarhiet's Kleopatra A Goddess "Kiara" og hennes eiere deltatt på dobbeltutstilling i Letohallen.

Kiara klarte seg meget godt og fikk flotte kritikker av dommerne begge dager. Resultatmessig gikk det også meget godt og helgen endte med:

2x Excellent 1x CK 1x 2 BTK 1x R.CERT

Vi gratulerer så mye og tusen takk for det flotte bilde av Prinsessa :)


23 oktober

-HD resultater-

Polarhiet's Just My Teddy Bear "Kaifas" er i dag avlest med A hofter.

Tusen takk til hans eiere for at de har helsesjekket Kaifas, og tusen takk for flotte bilder!!

Det er nye bilder av Kaifas 17 mnd på siden hans.

 

Polarhiet's Just One Winner "Milo" ble i dag avlest med B hofter.

Tusen takk til hans eier for at hun har sjekket Milo :)

Med det har vi gleden av å meddele at vårt J Kull er HD fritt!!

NUCH SUCH Dragviken's Gotta Love It "Emmy" har gitt sitt 2. HD frie kull! HURRA!!

 


17 oktober

-Øyenlysningsresultat-

Polarhiet's Just One Winner "Milo" er i dag øyenlyst UA :)

 


14 oktober

-NKK utstilling på Hamar-

Fredag pakket vi bilen og kjørte ned til Elverum camping med Bamse og Ariel i bilen. Vi skulle delta på NKK utstillingen på Hamar lørdag. Vi hadde også med oss Nanok som skulle flytte til sine nye eiere Kirsti og Are. Desverre glemte vi å ta bilde av lillegutt sammen med mor og far. Tilbakemeldingene etter flyttingen er bare super og det gleder oss veldig :)

Det var påmeldt 16 samojeder på utstillingen. Bamse var først inn og fikk i dag very good av den finske dommeren. Bamse gutt var veldig opptatt med å passe på damen sin på sidelinjen og var ikke helt i utstillingsmodus ;) Ariel vant klassen sin med CK og ble til slutt 2 beste tispe med reserve cert og reserve cacib. En flott premiering som vi er veldig fornøyd med særlig for at hun ikke har pels.

NJV-11 Zicata's Dancer Of Polarhiet "Ariel"

CK 2 BTK R.CERT R.CACIB


8 oktober

-L Kullet 8 uker-

Valpene har passert 8 uker og er klare for nye utfordringer. I dag flyttet Polarhiet's Let's Dance Of Gucci "Naya Nuki" til sin forvertfamilie her i Trondheim. Her skal hun bo med en flott familie og familiens samojed Sacaja.

Vi ønsker familien LYKKE TIL med Nuki i fremtiden :)

Siden hennes er oppdatert med nytt album >>>

 


6 oktober

-NP utstilling på Stavsøra v/Trondheim-

I dag har årests utstilling blitt arr av Norsk Polarhundklubb avd Midt Norge her i Trondheim. Dommer for samojeden var Annica Uppström og det var 24 voksne og 4 samojedvalper + 1 oppdrettergruppe tilmeldt. Det var ikke noe å utsette på hverken været, stemningen eller arrangementet. Dagen ble helt super som alltid!

Vi hadde tilmeldt Polarhiet's Kadmilos The Mystery "Balder", Polarhiet's Just One Lady "Wendy" og NJV-11 Zicata's Dancer Of Polarhiet "Ariel".

I tilegg stilte Polarhiet's High Five Of Racer "Zhena", Polarhiet's Enigma Of The Arctic "Tia, Polarhiet's Gold Edition Ms Paris "Paris" og Polarhiet's Envy My Beauty "Bella" fra vårt oppdrett.

Hvordan det gikk med våre hunder ser du under siden RESULTATER.

Dommeren var svært streng og delte ut kun 2 CK til hannene og 3 CK til tispene i dag. Både Zhena og Tia fikk very good i dag. Zhena ble nr 2 i åpen klasse av 7, alle var til stede. Bella fikk i dag grønn sløyfe. Paris viste seg som ei dronning og ble premiert med:

1 Excellent CK 1 BTK CERT og BIM!

Vi gratulerer Solfrid Bolkan Østvik så mye med Paris første CERT :)

 

Polarhiet's Gold Edition Ms Paris "Paris" - BIM Samojed

 

Vi stilte oppdrettergruppe med følgende hunder:

P.Kadmilos The Mystery "Balder"

P.Just One Lady "Wendy"

P.High Five Of Racer "Zhena"

P.Gold Edition Ms Paris "Paris"

 

Kritikken kan leses under siden RESULTATER

Tusen takk til eierne og mine fantastiske forverter som stilte opp på dette :D Kjempeartig!

 

P.Just One Lady "Wendy" har fått ny flott pels og stilte for siste gang i juniorklasse.

Siden hennes er oppdatert med nye bilder, og nytt album >>>

Takk for hjelpen med bilder i dag Kjell Roger :D

Wendy 17 mnd


5 oktober

-Planlagte Kull er oppdatert-

Bamse og Ariel har gjennomført sin første parring og valper ventes ca 7 desember :)

 


1 oktober

-På tur til Vassfjelltoppen-

I går benyttet vi oss av det flotte høstværet vi har til å gå helt opp til toppen av Vasssfjellet med Emmy, Nemi og Nova.

Vi er så heldige å bo ved foten av fjellet til stor glede for både 2 og 4 beinte :)

Nova, Nemi i mitt fang og Emmy til høyre

Det er ikke noe å si på utsikten :)

På tur opp til toppen


30 september

-Utstillingsresultat-

I dag har Polarhiet's Komodia Of Happiness "Maya" og hennes eiere deltatt på National utstilling i Bergen med nok et supert resultat:

1 Excellent CK 1 BTK CERT BIR

Gratulerer så mye til hennes eiere med Mayas første CERT-BIR :)

 


29 september

HURRA!!!! I dag har NUCH Polarhiet's A-Ice Dancer Of Samson "Arija" og Lisbeth rykket opp til kl 3 i LP i Askim.

Vi gratulerer så mye!! Det er bare superflott :)))

 


28 september

-L Kullet 7 uker-

Valpene er snart 7 uker gamle og vi har fått tatt nye bilder av dem i det fine høstværet vi har i Trøndelag.

Siden til Nuki er oppdatert med nye bilder

Siden til L kullet er oppdatert med nye bilder av Nanok

 


27 september

-Siden Hundene er oppatert-

Polarhiet's Let's Dance Of Gucci "Naya Nuki" har fått sin egen side under HUNDENE

 


26 september

-Planlagte Kull er oppdatert-

Siden Planlagte kull er oppdatert med forventet parring i oktober 2012

 


25 september

-Ariel har fått ny forvert-

Ariel har fått ny forvert og det den beste hun kunnet fått! Guri Anne har vært i kontakt med oss i flere år, og egentlig skulle hun ha tispevalpen i vårt L kull, men da Ariel's tidligere forvert ønsket et nytt hjem til henne ble Guri Anne sittende i tenkeboksen en tid.... Sist uke ble Ariel med henne og hennes andre samojed Raisa Av Vinterskogen på en 4 dagers fjelltur og saken var avgjort.

Vi ønsker Guri Anne, Raisa og Ariel lykke til sammen i fremtiden!

Dette bildet sier sitt...


21 september

-L Kullet 5.5 uker-

Valpene er snart 6 uker og det er full fart :D De har begynt å få være litt ute og valpematen går ned på høykant.

Det er 2 utrolig skjønne valper som vi nyter å ha her sammen med oss disse ukene frem til flytting.

Sidene til L kullet er oppdatert med flere bilder.

 

 


18 september

-HD resultat-

Polarhiet's Komos Of Festivity "Zalto" og Polarhiet's Kadmilos The Mystery "Balder" er i dag avlest med A hofter :)

Zalto ble dermed godkjent avlshund etter Norsk Polarhundklubbs retningslinjer. HURRA!!

 


15 september

-Utstillingsresultat-

I dag har Polarhiet's Komodia Of Happiness "Maya" og hennes eiere deltatt på NKK utstillingen i Stavanger. Maya deltok på sin 2 juniorutstilling med superflott resultat:

Excellent CK 3 BTK

Gratulerer så mye til hennes eiere!

 


12 september

-Øyenlysningsresultat-

Polarhiet's Komos Of Festivity "Zalto" er i dag øyenlyst og gonioskopert UA.

Polarhiet's Kadmilos The Mystery "Balder" er gonioskopoert UA. Øyenlyseren fant en "mikroskopisk" liten prikk bak i linsa på venstre øye og fikk "mistenkt" bakre pol katarakt. Han må tilbake for ny øyenlysning om 6 mnd for en endelig diagnose.

 

9 september

-L Kullet 4 uker-

Tvillingene er blitt 4 uker gamle og nå er de mer utenfor kassen. De leker med leker, hverandre og med Nemi. Hannen er en del roligere enn frøkena og begge er de selvsagt helt nydelig :)

Sidene til L kullet er oppdatert med flere bilder av de to.

 

 


8 september

-Utstillingsresultat-

I dag tidlig kjørte vi til Steinkjer for å delta på den årlige utstillingen i regi av Steinkjer Hundeklubb. Dommer for dagen var Marianne Holmli og det var tilmeldt 9 samojeder. Vi hadde med oss E-Shine Like Jagger Av Vestermyra "Leon" og NJV-11 Zicata's Dancer Of Polarhiet "Ariel".

Værgudene var ikke helt på vår side denne dagen, men det var heldigvis oppholdsvær da samojeden var i ringen. Leon fikk en god kritikk med ønske om gjensyn og fikk i dag 2 Excellent av dommer Marianne Holmli. Leon ble med dette godkjent avlshund etter Norsk Polarhundklubbs retningslinjer. Ariel er helt nedrøyta, men flott alikevel :D Hun ble premiert med CK og fikk en superfin kritikk. Hun ble til slutt 2 beste tispe med R.CERT. Vi er godt fornøyde med dagens resultater.

Inger var der med N UCH Polarhiet's D-Snow Dream Of Eros "Tara" og N UCH Polar Mist American Dream II "Boss" samt Leons bror E-Moves Like Jagger Av Vestermyra "Mick". Mick slo sin bror i juniorklasse med 1 excellent, Tara ble 4 BTK og Boss ikke mindre enn: 1CHKK CK 1 BHK BIR BIG og BIS 3 :D HURRA!!! og masse grattis!!

 


6 september

-Polarhiet's D-Snow Crystal Of Eros "Tindra"-

Vi har fått mail med nydelige bilder av Tindra som snart er 5 år gammel.

Tusen takk for mail og bilder Elisabeth, hun er en nydelig hund :)

 


5 september

-HD resultat-

Polarhiet's Kedalion The Purifyer "Teddy" er i dag avlest med A hofter :)

 


1 september

-L Kullet 3 uker-

I morgen er L kullet 3 uker gamle og alt er som det skal med begge to. De har fått øyne og ører og en kan godt merke at dem hører når vi snakker med dem.

Valpene har fått sine egne sider med nye bilder se

L Kullet's side her >>>

 

 

 


30 august

-HD resultat-

White Samoyeds Diamond Of Skipper "Dixie" er avlest med B hofter :)

Hun er dermed godkjent avlshund etter Norsk Polarhundklubbs retningslinjer og det er vi veldig glade for :D

 


28 august

-Bamse og Frøya har fått valper-

2 hanner og 2 tisper er født i dag hos Kennel Frandolabben, og alt står bra til med mor og barn.

Vi gratulerer så mye med kennelens andre valpekull.

 


26 august

-Hundefestivalen 2012-

Dag 2 av Trondheim Hundefestival bød på en kaldere værtype enn gårsdagen. Det kom også noen regnskurer i løpet av dagen, men hyggelig var det :D

Vi hadde tilmeldt Polarhiet's Komos Of Festivity "Zalto" og White Samoyeds Diamond Of Skipper "Dixie" denne dagen. I tilegg kom Polarhiet's Gold Edition Ms Escada "Kira" som jeg fikk gleden av å stille. Jeg hadde ikke sett henne siden hun dro fra kennelen for snart 3 år siden. Hun er aldri blitt stilt tidligere så jeg gledet meg veldig til å treffe henne og eierne igjen. Kira viste seg å være en kompakt, stor flott tispe med mye likheter med sin bror Bamse. Dagens dommer var veldig opptatt av pigment og mente at nesen skulle være svart. Kira har lys nese og fikk very good, men en superfin kritikk forøvrig. Hun var en veldig behagelig tispe som jeg gjerne stiller igjen :D

Takk for dere kom så vi fikk sett henne igjen.

Polarhiet's Gold Edition Ms Escada "Kira" 3 år

 

Andrea gikk Barn og Hund også i dag og kom til slutt på en flott 2 plass :D Gratulerer Andrea!

Zalto klarte seg meget godt også i dag og vant sitt 3. CERT og ble til slutt BIR.

Dixie har omtrent ikke underull igjen og fikk Excellent av dagens dommer. Nå blir det pause på Dixie til ny pels er kommet.

Polarhiet's Komos Of Festivity "Zalto" 1 år

2x CK 2xCERT 2x1BHK 2x CERT 1xBIM 1xBIR

 

Det har også vært utstilling i Sverige hvor Polarhiet's D-Snow Crystal Of Eros "Tindra" ble BIR samojed :D Gratulerer så mye til eier: Elisabeth Jernberg-Kennel Slaghalls Tassar

I Bjerkvik her i Norge har det også vært utstilling og der stilte Polarhiet's Kherion The Centaur "Qilaq" for første gang på utstilling. Han klarte seg også meget bra og ble premiert med en flott kritikk og

1 Excellent CK 1 BHK CERT og BIR :D Gratulerer så mye til eieren Sissel Nilssen.

Ei flott helg for oss i "hiet" og våre valpekjøpere.


25 august

-Hundefestivalen 2012-

Denne helgen avvikles årets hundefestival på Støren Idrettspark.

Vi hadde tilmeldt Polarhiet's Komos Of Festivity "Zalto", NJV-11 Zicata's Dancer Of Polarhiet "Ariel" og White Samoyeds Diamond Of Skipper "Dixie" på festivalens første dag. Dommer for samojeden var Kim Vigsø Nielsen fra Danmark. Hundene valgte å legge igjen pelsen hjemme så vi var i grunnen veldig spente på hvordan det ville gå med dem.

Andrea var med denne gang for første gang på lenge og hun hjalp til i ringen, noe hun gjorde med utmerket innsats. Hun deltok også i barn og hund i klasse over 10 år med mange deltagere. Hun ble tatt ut blandt de 4 som ble plassert og kom til slutt på 1 plass og ble dagens vinner:)

Gratulerer Andrea!

Andrea Nr 1 i Barn og Hund over 10 år med NJV-11 Zicata's Dancer Of Polarhiet "Ariel".

Dagen bød på flott sommertempratur, hyggelig stemning og stor trivsel :)

Hvordan det gikk med hundene våre i dag kan du se på siden RESULTATER

Takk alle for en utrolig flott dag :D

 


24 august

-HD resultat-

I dag kom HD resultatet til Polarhiet's Komodia Of Happiness, og det ble A hofter! HURRA!!

Hun har vært på sin første juniorutstilling på Karmøy 28 juli og fikk en flott kritikk og 1 Excellent:)

Gratulerer til eierne med begge resultatene

 

-G Kullet er 3 år-

Gratulerer med 3 års dagen Kira, Roxy, Chanel, Bella, Paris og Bamse :)

 


22 august

-Øyenlysnings resultater-

White Samoyeds Diamond Of Skipper "Dixie" og Polarhiet's Kakia The Vice "Nemi" er i dag øyenlyst og gonioskopert UA :)

 


21 august

-Helse resultater-

E-Shine Like Jagger Av Vestermyra "Leon" er øyenlyst UA, gonioskopert UA og i dag kom hans HD status som ble B hofter. JIPPI!!

 


20 august

-Valpene har fått navn-

L Kullet er nå forhåndsregistrert i NKK og de har fått sin egen side under KULLENE

Valpenes navn ble:

Polarhiet's Let's Rock Of Gucci

Polarhiet's Let's Dance Of Gucci

 


19 august

-K Kullet er 1 år-

K Kullet er blitt 1 år og vi gratulerer så mye med dagen til Nemi, Kiara, Maya, Nanuk, Qilaq, Teddy, Balder og Zalto :D

 


 

-Valpene er 1 uke gamle-

I dag er det 1 uke siden vårt L kull kom til verden.

Hannen er blitt 913 gram og tispen 905 gram så de er nesten dobbelt så store som ved fødselen:D

Emmy er en flink mor og valpene er veldig tilfredse.

 

 

13 august

-Valper født 12 august-

I går kom vårt L Kull til verden. Det ble 1 hanne og 1 tispe på 510 og 490 gram. Begge er livlige, sterke og alldeles stille....En kan tenke seg at de to smultbollene ikke er sultne et sekund :)

Emmy er en stolt, trygg og veldig flink mamma også denne gang.

 


 

24 juli

-HD resultat-

I dag kom HD resultatet til Polarhiet's Just One Sweetheart "Mac", og det ble A hofter! HURRA!!

Dette var hd fri nr 15 av 16 røntgede etter Emmy :)

 


23 juli

-Polarhiet's Kherion The Centaur "Qilaq"-

Tusen takk for det fine bilde av nydelige Qilaq Sissel!

Han er her 11 mnd gammel og på sin første båttur. Det hele tok han med knusende ro og sovnet til slutt i båten.

 


18 juli

Magen til Emmy er blitt god og rund, så nå gjenstår å se hvor mange små som skjuler seg der inne....

 


16 juli

-Øyenlysningsresultat-

Polarhiet's Just My Teddy Bear "Kaifas" er i dag øyenlyst UA :)

 


9 juli

-Polarhiet's Komodia Of Happiness "Maya"-

Maya 10.5 mnd gammel

Hun er blitt en nydelig ung frøken som er veldig lik sin søster Nemi :)

Vi var så heldige å få besøk av dem da de var her i Trøndelag på ferie for noen dager siden.

 


 

8 juli

-National utstilling på Vestnes-

Fredag ettermiddag pakket vi bilen og kjørte til Vestnes på møre. Vi hadde tilmeldt Polarhiet's Komos Of Festivity "Zalto". Polarhiet's Kakia The Vice "Nemi" og N UCH Snowmist Ulanova Dancer "Nova". Det var juniordebut denne gang til Zalto. Zalto har utviklet seg svært mye siden vi kjøpte han tilbake fra de forrige eierne i april. Han er blitt en utrolig flott hannhund tross sin unge alder. Vi var svært spente på hvordan det ville gå med han. Nemi deltok på sin andre juniorutstilling og vi var også svært spente på hvordan det ville gå med henne, tross en kanonbra kritikk ble hun premiert med very good på Oppdal for 2 uker siden. Nova er bare så utrolig flott om dagen og helt fantastisk å stille ut :)

Nå er alle juniorene debutert i juniorklasse, alle 6 har klart seg helt supert, fått strålende kritikker og vunnet sine første CERT tross veldig ung alder :)

Vi er utrolig stolte av dem alle sammen, og TUSEN TAKK til alle mine fantastiske forverter!!

Dommer på samojeden var Helge Lie, og først ute var Zalto. Han viste seg frem helt supert, fikk en strålende kritikk som var som følger:

Zalto: Meget vakker elegant, god samojedhanne. Vakkert velformet hode. Vakre mørke øyne, meget bra ører, godt snuteparti. Herlig uttrykk. Godt kjønnspreg. Bra front. Meget bra hals og overlinje. Utmerkede proposjonr. Velkroppet. Bra vinklet. Viser seg til sin fordel.

Så var det Nemi sin tur, hun er veldig gira og ivrig og shower etter alle kunstens regler :) også hun fikk et flott kritikk som var som følger:

Nemi: Meget vakker 10.5 mnd gammel junior. Vakkert hode, utmerkede øyne, meget bra ører. Herlig uttrykk og kjønnspreg. Bra front, meget bra hals. Utmerket overlinje. Vakre kroppsproposisjoner, Velvinklet. Meget bra pels. Utmerket haleføring. Godt temprement. Beveger seg og viser seg meget bra.

Nova gjorde også hva hun skulle og fikk følgende kritikk:

Nova: En usedvanlig vakker champion på 3.5 år. Herlig velformet hode. Vakre øyne, meget bra ører. Korrekt tenner/bitt. Herlig uttrykk og kjønnspreg. Meget bra front. Herlig lang hals. Vakker overlinje. Utmerkede kropps proposisjoner. Velkroppet og velvinklet. Utmerket pels og haleføring. Beveger seg og viser seg som en champion.

Siden RESULTATER er oppdatert

Nova blir Best I gruppe 5 for dommer Helge Lie

Desverre var BIS finalen søndag og vi måtte dra hjem etter utstillingen lørdag....

 


 

3 juli

-Polarhaugens Arctic Hunter "Ico"

Valpene etter Max og Tia er blitt 7 uker og snart skal de begynne å flytte til sine nye hjem.

Det finnes fortsatt 1 ledig hanne for salg fra denne kombinasjonen. Denne flotte gutten som til daglig har fått navnet Ico flytter til sin nye eier Sunniva om et par uker.

Vi ønsker dem lykke til!

 


1 juli

-INT NKK utstilling i Trondheim-

I dag har det vært NKK utstilling i Trondheim, og vi hadde tilmeldt Polarhiet's Kadmilos The Mystery "Balder", Polarhiet's Gold Edition Mr Gucci "Bamse", White Samoyeds Diamond Of Skipper "Dixie", Polarhiet's Just One Lady "Wendy", Zicata's Dancer Of Polarhiet "Ariel" og NUCH Snowmist Ulanova Dancer "Nova".

Bamse og Wendy la igjen pelsen hjemme og ble premiert med very good. Balder og Dixie fikk begge flotte kritikker og ble premiert med Excellent begge nr 2 i juniorklasse. Ariel ble beste tispe i sin klasse med CK, og ble til slutt 3 beste tispe med reserve cert og reserve cacib. Nova ble nr to i sin klasse med CK og ble til slutt 4 beste tispe.

Siden RESULTATER er oppdatert

Det ble en fin dag med flott sommervær store deler av dagen selv om himmelens sluser åpnet seg og slapp ei solid skur...

Takk alle for en særdeles trivelig dag!

Gratulerer så mye til Kennel Vestermyra med CERT og 2 BTK til NUCH Polarhiet's D-Snow Dream Of Eros "Tara" sin datter og Leon's søster Elleville Necka Fiffi Av Vestermyra :)

Dixie ble premiert med en flott kritikk og 2 excellent i juniorklassen

 


 

24 juni

-National utstilling på Oppdal-

I dag har jeg vært på Oppdal på national utstilling i regi Oppdal Hundeklubb. Dommer på samojeden var Svein Bjarne Helgesen. Vi hadde tilmeldt E-Shine Like Jagger Av Vestermyra "Leon", White Samoyeds Diamond Of Skipper "Dixie", Polarhiet's Kakia The Vice "Nemi" og NUCH Snowmist Ulanova Dancer "Nova" Det var junior debut denne gang til Leon og Nemi.

Leon var først inne og ble beste hanne med CK og fikk dermed sitt første CERT og ble BIR 10.5 mnd gammel. Dixie ble beste tispe og fikk sitt andre CERT og ble BIM. Nova fikk CK og ble 2 beste tispe, og Nemi fikk en flott kritikk og Very Good. Leon ble tatt ut i semifinale i gruppen, men ikke plassert. Vi fikk en flott dag i nydelig sommervær :)

Fra vårt oppdrett stilte også Polarhiet's Exploring Howlin'Wolf "Korjak" og Polarhiet's Just One Winner "Milo". Begge hadde lagt igjen pelsen hjemme og ble premiert med very good. Takk til eierne for at dere kom, det var trivelig å sees igjen :)

Siden RESULTATER er oppdatert

Tusen takk til alle for en trivelig dag!

E-Shine Like Jagger Av Vestermyra "Leon" BIR & White Samoyeds Diamond Of Skipper "Dixie" BIM

 


22 juni

Polarhiet's Gold Edition Mr Gucci "Bamse" har hatt damebesøk av Vitkind's Velvet Sunbeam "Frøya", så nå krysser vi fingrene for at det skal komme et flott kull med Bamsevalper hos kennel Frandolabben ca 24 august.

 


21 juni

-HD resultat-

I dag kom HD resultatet til Polarhiet's Just My Honey Bear "Kazan", og det ble A hofter! HURRA!!

Dette var hd fri nr 14 av 15 røntgede etter Emmy :)

 


17 juni

-Valper etter Max og Tia-

Polarhiet's D-Snowboots Jr Of Eros "Max" og Polarhiet's Enigma Of The Arctic "Tia" sine valper hos Kennel Polarhaugen vokser og utvikles som de skal og er nå blitt 5 uker gamle. Om et par uker tar jeg turen opp til Spillum for å studere de små, det ser jeg veldig frem til :)

Det finnes ennå 1 ledig hannvalp for salg!

Ta kontakt med Solfrid mob: 45038849 for mer info

 


17 juni

NUCH Polarhiet's D-Snow Angel Of Eros "Arya"

har igjen vært på utstilling, denne gang i Bodø. Hun ble også denne helga premiert med:

1 Excellent CK 1 BTK BIR både lørdag og søndag.

Vi gratulerer så mye!

 


12 juni

-Trippel utstilling i Mo I Rana-

Denne helgen har det vært trippelutstilling i Mo I Rana og fra vårt oppdrett stilte NUCH Polarhiet's D-Snow Angel Of Eros "Arya". Arya viste seg frem like supert som alltid og ble premiert med:

1 Excellent CK 1 BTK BIR på alle tre utstillingene, og lørdag ble hun også plassert til BIG 4 :)

Vi gratulerer så mye!

 


10 juni

-National utstilling på Røros-

I går var vi på Røros på utstilling med Polarhiet's Kadmilos The Mystery "Balder, White Samoyeds Diamond Of Skipper "Dixie" og NUCH Snowmist Ulanova Dancer "Nova".

Det var juniordebut for både Balder og Dixie så vi var veldig spente på hvordan det ville gå. Rasedommer var Per Harald Nymark. Alle tre hundene fikk flotte kritikker og viste seg bra og ble premiert med CK. Balder vant sitt første CERT og ble BIR 9.5 mnd gammel. Hans mor Nova ble BIM og Dixie 2 BTK med CERT, også hun fikk sitt første CERT kun 10 mnd gammel :)

Balder fortsatte showet og ble BIG 1 for dommer Wera Hubenthal og sprang seg til Best In Show i den store finalen for Kenneth Edh. En utrolig prestasjon til en så ung hund, og ekstra artig var det at han er mitt eget oppdrett og jeg kan si at dette var en stor opplevelse for meg som oppdretter :)

Tusen takk til Anne Grethe Rønningsbakk for god handlerhjelp i beste tispeklasse og i BIR/BIM

Siden RESULTATER er oppdatert

Siden til hundene er oppdatert, det er også nye bilder i album show hos de alle tre.

Nytt album av Balder 9.5 mnd sees her >>>

Nytt album av Dixie 10 mnd sees her >>>

Tusen takk til min bedre halvdel for alle de flotte bildene!

Polarhiet's Kadmilos The Mystery "Balder"


 

7 juni

-Polarhiet's Kakia The Vice "Nemi"-

I dag har vi tatt nye bilder av Nemi som nå er blitt junior.

Nytt album sees her >>>

 


5 juni

Polarhiet's Just My Honey Bear "Kazan" er i dag øyenlyst og gonioskopert UA :)

 


25 mai

Polarhiet's Just One Lady "Wendy" er i dag avlest med A hofter! HURRA!!

 


16 mai

-Polarhiet's Just One Lady "Wendy" er i dag øyenlyst og HD røntget-

Wendy er i dag øyenlyst og gonioskopert UA :))

Kalinka var med til vetrinæren og fikk tatt et røntgenbilde av magen. Det viste seg at det desverre ikke var noen valper der inne. Trist både for oss og for valpekjøperne, men naturens gang kan vi ikke gjøre noe med. Kalinka blir parret igjen med en annen hanne på neste løpetid.

 


12 mai

-NKK Utstilling i Lillesand-

Polarhiet's Komodia Of Happiness "Maja" og hennes eiere har deltatt på valpeshow i regi NKK i Lillesand.

Maja fikk en særdeles flott kritikk og ble i tilegg premiert med:

BIR og BIG1 valp!

Vi gratulerer så mye og LYKKE TIL i juniorklasse!

 


 

11 mai

-Max har blitt pappa hos Kennel Polarhaugen-

I dag har Max og Tia fått 5 hanner og 1 tispe. Alt står bra til :)

Vi gratulerer så mye med de små.

 


 

9 mai

-Valpeshow-

I kveld har vi vært på det siste valpeshowet i denne omgangen og neste gang blir det juniordebut på "valpene".

Det var Trondheim Trekk og Brukshundklubb som var arrangører og Per Harald Nymark var dommer for samojeden.

Vi hadde tilmeldt Polarhiet's Komos Of Festivity "Zalto" og Polarhiet's Kakia The Vice "Nemi"

Zalto viste seg godt og fikk følgende kritikk:

Snart 9 mnd gammel hann som er kommet meget langt i utviklingen. Rasetypisk hode, vakre øyne. Harmonisk godt utviklet kropp. Velstilte for og bakbein. Gode poter. Korrekt ringlet hale, godt hårlag. Vennlig gemytt, harmoniske bevegelser.

Zalto BIR valp

 

Nemi viste seg også meget godt frem og fikk følgende kritikk:

Snart 9 mnd gammel tispe. Middels stor etter alder. Feminint rasetypisk hode. Velutviklet bryst, korrekt ringlet hale. Passe vinkler i beina rundt om. Godt hårlag og gemytt. Meget gode bevegelser

Nemi BIM valp


 

6 mai

-Søndagstur langs Gaula-

Ron, Nemi og Nova i flott natur ved elva Gaula en fin vårdag i mai


 

3 mai

-Nye Bilder-

Da vi var på Sunndalsøra tok Mon på Kennel Donaasen nye bilder av alle fire hundene som var med.

Sidene til Nemi, Max, Wendy og Nova er oppdatert med nye bilder

Tusen takk Mon!!

Polarhiet's D-Snowboots Jr Of Eros "Max" 4.5 år


 

30 april

-National dobbelt utstilling -

Denne helgen har vi hatt sesongstart for utendørs utstillingene her i Midt Norge med dobbeltutstilling på Sunndalsøra.

Vi reiste fredag kveld med 4 hunder i bilen. Polarhiet's Kakia The Vice "Nemi", Polarhiet's D-Snowboots Jr Of Eros "Max", Polarhiet's Just One Lady "Wendy" og N UCH Snowmist Ulanova Dancer "Nova".

Nemi var påmeldt kun på lørdag og dette ble hennes første møte med utstillingslivet og debut i ringen. Max var med oss på tur for første gang siden han var valp, Wendy skulle debutere i juniorklassen nesten 1 år gammel og Nova skulle stille for første gang etter valpekullet. Ei spennende helg ventet og vi gledet oss :)

Lørdag startet dagen med sterk vind og fortsatte med øsende regnvær og lav tempratur som varte til utpå natten. Resultatmessig gikk det over all forventning.

Søndag våknet vi til sol, blå himmel og det var vindstille. Dagen ble helt nydelig i sommervarmen på utstillingsplassen med upåklagelige resultater og en sosial og hyggelig dag med gode hundevenner :)

Hvordan det gikk med hundene fra "hiet" kan du se under RESULTATER.

Tusen takk til alle for ei trivelig helg :))

Søndag var Inger Rødliaune der med Tara valpene Necka og Mick og vi gratulerer med:

BIG 2 valp til Elleville Necka Fiffi Av Vestermyra!

 

Lørdag 28 april 2012

Polarhiet's D-Snowboots Jr of Eros "Max" BIM og N UCH Snowmist Ulanova Dancer "Nova" BIR


 

14 april

-INT NKK Show i Bergen-

INT NKK utstilling i Bergen i dag med 11 påmeldte samojeder for dommer Eivind Mjærum.

Fra vårt oppdrett stilte N UCH P.D-Snow Dream Of Eros "Tara". Hun er bare nydelig for tiden og viste seg fra sin beste side og ble til slutt premiert med følgende resultat:

1 CHKK CK 1 BTK CACIB og BIR

Hun ble tatt ut blandt de 6 finalistene i gruppefinalen, men ikke plasert. Et strålende resultat og stor gratulasjon til hennes eier Inger Rødliaunet :))

 


10 april

-P.Just My Teddy Bear "Kaifas"

I helgen kom det mail med nye bilder av "Kaifas" som nermer seg året med stormskritt.

Tusen takk for bildene av en flott gutt som har fått mye fra både som mor "Emmy" og sin far "Boss"

Siden hans er oppdatert med flere bilder

Kaifas 11 mnd


8 april

-Nytt Album av Nemi-

Nytt album av P.Kakia The Vice "Nemi" som du kan se her >>>

Siden hennes er oppdatert med nye bilder

Nemi 7.5 mnd


29 mars

-Nytt Album av Zalto-

Nytt album av P.Komos Of Festivity "Zalto" som du kan se her >>>

Siden hans er oppdatert med nye bilder

Takk for hjelpen Andrea :)

Zalto 7 mnd


24 mars

-Valpeshow på Melhus-

I dag har vi vært på valpeshow på Villmarksmessa på Melhus med 3 av våre valper, P.Kadmilos The Mystery "Balder", P.Komos Of Festivity "Zalto" og White Samoyeds Diamond of Skipper "Dixie". Zalto stilte for første gang på valpeshow og var kjempeflink :) Balder stilte på sitt andre show og Dixie på sitt tredje. Alle tre fikk supre kritikker som var som følger:

Balder: Utmerket helhet. Meget velutviklet kropp for alder. Bra proposjoner. Lovende hode. Fin stabil overlinje. Gode vinkler frem og bak. Beveger seg utmerket for alder. Trivelig vesen. Meget velvist. Lykke til videre :)

Zalto: Vakker elegant hannhund med fine proposjoner. Meget lovende hode med fint uttrykk. Fine linjer over hele hunden. Hunden ønskes en aning kraftigere. Beveger seg utmerket. Meget trivelig temprement. Velvist. Lykke til videre :)

Dixie: Utmerket helhet. Meget lovende kraftig kropp. Utmerket hode. Vakker hals og overlinje. Utmerket hale. Stabile vinkler frem og bak. Meget bra benstamme. Farven kan bli litt renere. Lovende pels. Utmerket temprement. Meget bra vist. Lykke til videre :)

Hvordan resultatene ble til slutt ser du under RESULTATER

Tusen takk til Mon for god handling av Zalto:))

Balder i ringen


23 mars

-Øyenlysningsresultat-

P.Catalina Of Jerevan "Gaia" er øyenlyst med Katarakt på begge øyne.

Hun er født i 2007 og hadde helt perfekte øyne i 2008, så her får vi nok en påminnelse på om hvor viktig det er å øyenlyse våre hunder med jevne mellomrom. Katarakt utvikles over tid som mange andre øyesykdommer og det er ikke første gang vi ser at fri lyste hunder ved 1-2 års alder og også senere får påvist katarakt i denne alderen.

 


21 mars

-Nytt valpekull ventes i mai-

Kalinka er nå parret med Aslan og går naturen slik vi håper så venter vi valper ca 20 mai.

Se siden PLANLAGTE KULL for mer info

 


17 mars

-Utstillingsresultat-

I dag har N UCH Polarhiet's D-Snow Dream Of Eros "Tara" vært på INT NKK utstilling i Harstad.

Tara viste seg fra sin beste side og ble premiert med: 1 CHKK CK 1 BTK CACIB og BIM

Gratulerer så mye til Kennel Vestermyra med supert resultat og ikke minst hennens andre CACIB!!

 


16 mars

-HD status og øyenlysningsresultat-

Boss og Arija avkom (Kull Zicata) Zicata's Dee Dee Of Boss er røntget fri for HD A og øyenlyst UA

 


15 mars

-HD status-

Polarhiet's High Five Of Racer "Zhena" er re røntget med status C for andre gang uten forkalkninger. Veldig synd da bildene såg så fine ut at jeg hadde et håp om at hun denne gang skulle få fri.

Dette medfører en endring i mine avlsplaner og hennes mor NUCH SUCH Dragviken's Gotta Love It "Emmy" vil bli parret igjen til sommeren. Dette blir hennes fjerde og siste kull. Hannen er bestemt, men vil ikke bli presentert rigtig ennå.

 


14 mars

-Øyenlysningsresultat-

Polarhiet's Gold Edition Mr Gucci "Bamse" er i dag øyenlyst UA for andre gang

 


12 mars

-Øyenlysningsresultat-

NUCH NV-11 Polarhiet's Fast And Furious "Aslan" er i dag øyenlyst UA for tredje gang

 


9 mars

-Øyenlysningsresultat-

Polarhiet's Havana Of Racer "Stjerna" er i dag øyenlyst UA

 


4 mars

-P.D-Snow Crystal Of Eros "Tindra"-

Vi har fått hyggelig mail fra Slaghalls Tassar med den gode nyheten at P.D-Snow Crystal Of Eros "Tindra" er tilbake i Kennelen og skal bo der fremover. Vi har også fått nye bilder av henne og hun er bare helt nydelig :)

Tusen takk Elisabeth for mail og bilder :)

Siden til Tindra er oppdatert med ytterligere et nytt bilde

 


3 mars

-Nytt tilskudd-

Polarhiet's Komos Of Festivy "Zalto" er gjenkjøpt av oss og blir i kennelens eie i fremtiden.

Zalto har fått sin egen side under HUNDENE

 


28 februar

-Øyenlysningsresultat-

P.Emperor Of The Arctic "Enzo" er i dag øyenlyst UA for andre gang.

 


20 februar

-Polarhiet's Kakia The Vice "Nemi"

K Kullet er blitt 6 mnd og i dag har Nemi fått bad og pelsstell og nye bilder er tatt.

Se nytt album her >>>

 


19 februar

-Utstillings resultat-

Denne helga har det vært INT NKK utstilling i Telemarkshallen i Bø med 20 påmeldte samojeder.

Fra vårt oppdrett stilte N UCH Polarhiet's D-Snow Dream Of Eros "Tara" og hun gjorde det flott på sin første utstilling etter valpekullet med å bli:

Beste Champion med CK og til slutt 3 Beste tispe

Gratulerer Kennel Vestermyra med resultatet både til henne og til Boss som ble 2 BHK med R.CACIB :)

 


15 februar

-Øyelysnings resultat-

P.D-Snowboots Jr Of Eros "Max" er i dag øyenlyst UA for andre gang

 


14 februar

-HD resultat-

P.Hot Shot Of Racer "Kowu" er røntget fri for HD A

Siden HD/Øyne er oppdatert

 


13 februar

-Valpeshow-

Denne helgen var også tre av valpene fra vårt K Kull på valpeshow. P.Korymbos The Spirit "Nanuk" og P.Kleopatra A Goddess "Kiara" var i Letohellen lørdag og P.Komodia Of Happiness "Maya" var i Ølen på lørdag.

Nanuk ente opp med sitt andre BIR og Kiara sitt andre BIM begge med flotte kritikker. Pga sykdom ble ikke Nanuk stilt i gruppefinalen.

Vi gratulerer de stolte eierne så mye med både kritikkene og premieringene :))

Maya stilte på sitt første valpeshow og ble BIR med flott kritikk :) Gratulerer så mye og tusen takk for mail og bilder. Siden til Maya er oppdatert med nye bilder tatt på utstillingen.

Maya's kritikk:

6 mnths, very typical lovely outline. Good head and expression. Good use of ears. Good angles front and rear. Good topline. Moves very well in all directions. presented in excellent coat and conditions. Dommer Manton, Des, Irland.



12 februar

-Valpeshow-

I dag var det BIS finale på valpeshowet vi deltok på i går og Balder ble Best In Show 2 på sitt aller første valpeshow!!

Tusen takk til fantastiske forverter for den gode jobben de har gjort med Balder :)

Balder snart 6 mnd


11 februar

-Valpeshow-

I dag har det vært valpeshow her på Ler arr av Norsk Chow Chow klubb.

Vi hadde tilmeldt Balder og Dixie. Dette var Balders første valpeshow og Dixie's andre. Hvordan det gikk med dem i dag ser du under RESULTATER

Det er nytt album på Balders side som også kan sees her >>>

Balder's kritikk:

6 mnd gammel hann av herlig type. Vakkert velskåret hode. Vakre mørke øyne. Herlig uttrykk med samojedsmil :) Tilstrekkelig hals. Fine vinkler, over og underarm. Fint vinklet. Fin brystkorg, dybde og lengde. Herlig overlinje, kryss og haleføring. Paralelle effektive bevegelser. Beveger seg med stolt holdning. Vakker pels og farge og pigment.

 

Dixie's kritikk:

Snart 6 mnd. Herlig type. Vakkert skåret hode, men kunne hatt litt mer pigment. Vakre mørke øyne. Vakre ører og øreplassering. Vakker nakke.Tilstrekkelig vinklet i front. Kraftig benstamme. Fin overlinje med bra kryss, halefeste og haleføring. Herlige bevegelser for alder. Herlig pels og fin hvithet i farven

Siden til Dixie er oppdatert med nytt album show som også kan sees her >>>

 


6 februar

-Valpeshow-

I går var vi på valpeshow med Leon og Dixie. Det var 4 påmeldte samojedvalper fordelt på 2 hanner og 2 tisper.

Begge viste seg fint i ringen og fikk flotte kritikker som kan leses nedenfor :)

Hvordan det gikk med dem kan du se under RESULTATER

Leon's kritikk:

Snart 6 mnd gammel hann. Maskulint og vakkert hode. Saksebitt. God sterk hals og rygg. Supert kryss og haleansetning. Forbryst under utvikling. Godt ribbet. Korrekt vinklet foran og bak. Meget god beinstamme. Beveger seg med god flyt. Herlig modell. Bra pels og farge. Bra temprement. Velvist.

Leon

Dixie's kritikk:

5.5 mnd, Feminin og vakkert hode. God hals og rygg. Bra kryss. En aning lav haleansetning. Forbryst under utvikling. Langt brystben. Godt ribbet. Velkroppet for alder. God benstamme. Korrekt vinklet frem og bak. Beveger seg med herlig driv. God pels og farge. Herlig temprement. Meget velvist

Dixie

Dixie's side er oppdatert med nye bilder og nytt album som også kan sees her >>>

Gratulerer så mye til Kennel Vestermyra med BIR og BIM valp til Leons søsken og Tara's valper Necka og Mick!!

HIPP HIPP HURRA for Elleville Necka Fiffi Av Vestermyra som til slutt ble BIS valp :))

 


22 januar

-Valpeshow-

Vi har vært på årets første valpeshow i dag her på Ler med 5 påmeldte samojedvalper for dommer Line Haugen fordelt på 2 tisper og 3 hanner. Vi hadde tilmeldt Leon og Wendy. Alle valpene viste seg godt og fikk gode kritikker :)

Leon ble slått av sin bror med hårfin margin i 4-6 mnd klassen. Mac fra vårt J Kull stilte alene i 6-9 mnd klassen. Han er blitt en meget flott hanne lik både mor og far. Veldig artig å se han igjen :)

Wendy viste seg helt supert i dag og dommeren brukte noe tid på å bestemme seg. Hun ble til slutt 2 beste tispe.

Leon's kritikk:

5 mnd, harmonisk. Godt hode, velplasserte ører, bra bitt. God hals og overlinje. Velplassert hale, velkroppet. Normalt vinklet frem, veldig bra bak. Beveger seg med godt steg. Herlig temprement. Velvist.

Gratulerer så mye til Kennel Vestermyra med BIR BIG 2 og BIM valp :))

Necka, Mick og Leon 5.5 mnd på sine første valpeshow


21 januar

-E-Shine Like Jagger Av Vestermyra "Leon"-

I dag var det Leon sin tur til å få tatt nye bilder. Han er blitt en flott ung herremann på 48 cm :)

Nytt album kan sees her >>>

Siden hans er oppdatert med nye bilder

5.5 mnd


20 januar

-P.Just One Lady "Wendy"-

I dag har jeg tatt nye bilder av Wendy som er blitt drøye 8 mnd gammel og snart junior. Hun er blitt ei kraftig tispe med super pels og flott høyde på 54 cm.

Nytt album kan sees her >>>

Siden hennes er oppdatert med nye bilder

8.5 mnd


17 januar

-P.Kadmilos The Mystery "Balder"-

Vi har fått bilde av Balder som trener til sitt første valpeshow :)

Tusen takk for bildet!

Balder 5 mnd


 

15 januar

-P.Just One Winner "Milo"-

I dag har Milo vært på valpeshow i Vinstrahallen. Han fikk en flott kritikk og endte til slutt med å bli BIG 4 :))

Gratulerer Stine og Milo med flott resultat!

 


-P.Kakia The Vice "Nemi"-

Nye bilder av Nemi som snart er 5 mnd gammel.

Siden til Nemi er oppdatert

 


14 januar

-P.Kleopatra A Goddess "Kiara"-

Nye bilder av P.Kleopatra A Goddess "Kiara" som snart er 5 mnd gammel. Siden hennes er oppdatert med flere bilder :)

Tusen takk for bildene!

 


3 januar

-Ny Link-

Ny link til Polarhaugen under LINKER


30 desember

-Utstillingsresultater-

I går debuterte P.Korymbos The Spirit "Nanuk" og P.Kleopatra A Goddess "Kiara" fra vårt K Kull på valpeshow i Letohallen på Eidsvoll. Det var 8 valper tilmeldt for dommer Marija Talvitie fra Finland, fordelt på 4 hanner og 4 tisper.

Nanuk trakk det lengtste strået av hannene og ble beste hannvalp, Kia ble beste tispevalp, og til slutt ble Nanuk BIR og Kia BIM

Vi gratulerer de stolte eierne med flott debut, det er utrolig bra resultater da de er akkurat fylt 4 mnd gamle :)

 

Kiara BIM/BOS