-Nyheter 2018-

Vi venter forhåpentligvis valper ca 24 januar-19. Se siden PLANLAGTE KULL for mer informasjon om kombinasjonen

Har du har spørsmål om oss, våre hunder, ønsker du å avtale tidspunkt for et besøk, eller ønsker plass du plass på vår fremtidige valpeliste? Du er velkommen til å ta kontakt med oss pr mail: polarhiet@hotmail.com eller mob: 93008988

Vi leter alltid etter aktiv familie/person i Trondheimsområde som kan tenke seg å være sameiere med oss til valp i våre fremtidige kull. Ta kontakt for mer info vedr betingelser og avtale om besøk


 

4 desember

- Valpenytt -

Vi har hatt en vellykket parring og vi krysser fingrene for et fint kull blir født her hos oss i hiet ca 24 januar.

Det har ellers skjedd mye siden siste nyhetsoppdatering da vi har hatt mye og gjøre samt at det har vært problemer med nettet her inne i skogen. Jeg tror alle undersider fortløpende er oppdatert så ta gjerne en titt rundt.

Vi deltok på Polarhundklubben sin utstilling på Stiklestad i september med flotte resultater.

Polarhiet's Exclusive Arctic Dream "Betty" ble BEST IN SHOW valp

N UCH Dr. Wolf Set Alice In Wonderland "Alice" ble BEST IN SHOW 3

Polarhiet oppdretterklasse ble BEST IN SHOW 3

Det har vært en del valpeshow også og resultater ses på siden RESULTATER

Vi var også med på Dogs4All hvor vi oppnådde fine resultater på hundene vi hadde med. Høydepunktet var å hente hjem lille Dasha som kommer fra kennel Snowmist i Finland. Hun har funnet seg godt til rette her hos oss og er virkelig en solstråle. Hun deltok på sitt første valpeshow dagen hun ble 4 mnd med super kritikk og BEST I GRUPPEN 4.

Vi har endelig fått tatt bilder av Scott og siden hans er oppdatert med nye bilder.

B2 Kullet har vært til helsesjekk og så langt er vi godt fornøyd med resulatene, disse kan se på siden HD/ØYNE, vi takker alle valpekjøpere og sameiere for at hundene har blitt sjekket.

 


 

9 september

- Nasjonal utstilling i Trondheim -

I dag har jeg vært på Norsk Rottweilerklubb sin Nasjonale utstilling ved Jonsvannet i Trondheim med Polarhiet's Fast N'Cute "Arwen", Polarhiet's Come On Let's Dance "Riina" og N UCH Polarhiet's Voice Of Silence "Nala" samt Arwen og Nala sine familier. Dommer for samojeden var Svein Bjarne Helgesen.

Arwen deltok på sitt første valpeshow 4.5 mnd gammel, hun fikk en strålende kritikk og ble BIR og senere BEST I GRUPPEN 2. Det var 15 valper med i gruppe 5 så det var stor konkuranse og litt av en debut i ringen. Riina fikk også en nydelig kritikk og en fin Excellent i juniorklassen. Nala elsker utstilling og viste seg fra sin beste side som alltid og ble BIR samojed, BEST I GRUPPEN og til slutt BEST IN SHOW 3. For en dag vi fikk både resultatmessig og stor trivsel sammen med mange trivelige folk.

Tusen takk alle for en herlig dag!

 

Polarhiet's Fast N'Cute "Arwen" - 4. 5 mnd

BEST I GRUPPEN 2

N UCH Polarhiet's Voice Of Silence "Nala" - 3 år

BEST IN SHOW 3

 


 

28 august

- Nye bilder av Hera -

Da vi var i Lillehammer ble det tatt bilder av Polarhiet's Xcuse Me I'm Nr One "Hera". Hun har fått nye bilder på sin side.

Tusen takk Michelle for nydelige bilder!

 

 

Elisabeth fikk et blinkskudd av Polarhiet's Zealous Helios "Milo" som er 19 mnd og vant sitt første CERT og CACIB

Siden hans er oppdatert med nytt bilde. Tusen takk Elisabeth!

 

 


 

27 august

- Valpenytt -

G2 Kullet er nå 9.5 uke og seks av de har forlatt redet. Det er supre tilbakemeldinger og valpene har funnet seg til rette i sine nye hjem. Fia er fremdeles her hos oss sammen med sin datter Polarhiet's Great N'Fancy Dancer "Nooki", og de skal få være sammen en stund til før de reiser hvert til sitt. De koser seg sammen og Fia er en god og omsorgsfull mor.

H2 Kullet har passert 5 uker og alt er bare bra med firkløveren til Akira.

 


26 august

- Nasjonal utstilling i Selbu -

Søndag deltok vi på Trondheim Hundefestival som i år var i Selbu, det var en kald værtype med regnbyger og det var godt utstillingen var innendørs. Vi hadde med Polarhiet's Dream About Love "Sanna", Polarhiet's Xcuse Me I'm Nr. One "Hera" og N UCH Dr. Wolf Set Alice In Wonderland "Alice". Dommer for samojed var Per Kristian Andersen fra Norge.

Sanna fikk HP og ble BIR valp, Hera fikk CK og ble 2 beste tispe med CERT og Alice ble BIR samojed og senere BEST I GRUPPEN 2!! Like glad som i Lillehammer og dommer valgte å skrive superhappy i kritikken :) Det er virkelig artig å stille henne så hun må bare få være med. Stor stas med Hera sitt første CERT også.

Takk igjen alle sammen for en fin dag!

 


 

20 august

- Internasjonal utstilling i Lillehammer -

Jeg har vært i Lillehammer og deltatt på internasjonal utstilling der med Polarhiet's Dream About Love "Sanna", Polarhiet's Zealous Helios "Milo", Polarhiet's Xcuse Me I'm Nr One "Hera" og N UCH Dr. Wolf Set Alice In Wonderland "Alice".

Jeg kjørte natta ned i godt selskap og kom frem til utstillingen skulle begynne. Der møtte jeg Milo og hans familie og andre hundevenner og vi fikk en nydelig dag i sola. Dommer var Annicka Uppström fra Sverige. Sanna ble BIM valp, Milo ble 2 beste hanne med CERT og CACIB og det var selvsagt stor jubel for det resultatet. Hera ble 3 beste med Excellent i åpen klasse og Alice var overlykkelig for å få være med på utstilling igjen og ble BIR samojed med CACIB og slo til i en stor gruppe med BEST I GRUPPE 3!!

Takk alle fine for en fin dag!

 

 


 

14 august

- Valpenytt -

H2 Kullet har passert 3 uker. Alle 4 valpene klarte seg gjennom de første døgnene og lever i beste velgående. Det var en tøff start da jeg måtte bistå annen hver time døgnet rundt og etter 2 dager begynte vekten å gå oppover sakte, men sikkert. Etter 6 dager kunne de spise selv. Kullet er nå forhåndsregistrert i NKK og fått sin side på hjemmesiden under KULLENE.

Alle valpene er reservert.

Vi ønsker oss sameiere til eldre valper i Trondheimsområde og forvert til voksen hanne. Ta kontakt med oss for avtale om besøk :)

 


 

24 juli

- Valpenytt -

Scott og Akira sine valper ble født 22 juli på dag 55 i drektigheten. En død valp hadde fått morkakeløsning og det hastet med å få ut valpene. På grunn av drektighetens lengde og diagnose regnet vi med at alle valpene var døde, men vi og Akira fikk med oss 2 tisper og 2 hanner hjem fra klinikken. Alle fire var rett under 300 gram så for så vidt gode vekter i forhold til tidspunket for fødsel, men noe redusert i sugerefleksen. Vi håper den værste krisen er over at de nå skal begynne å legge på seg.

Alle på listen blir kontaktet i løpet av en ukes tid.

 

 


 

17 juli

- Najonal Utstilling på Vålerbanen -

Fredag reiste vi til Elverum Camping og vidre til Vålerbanen for å delta på valpeshow i regi Norsk Eurasierklubb med Polarhiet's Dream About Love "Sanna". Hun trakk det lengste strået etter at dommeren hadde tenkt seg om vel og lenge og hun ble BIR og senere BEST I GRUPPE 2!

Lørdag var det Nasjonal Utstilling med samme arr og i tilegg til Sanna stilte jeg broren Polarhiet's Dream About Trouble "Dennis", Polarhiet's A Dream Come True "Nora" og N UCH First Party Girl Of Serako Maybtso "Ruby". Dennis ble BIM og Sanna BIR valp og senere BEST I GRUPPEN og BEST IN SHOW!! Nora skulle være tilbake i pels, men noe skjedde og hun inntok bikinien på nytt. Hun klarte seg fin t alikevel og fikk en flott kritikk og Excellent 2 i unghundklasse. Ruby har ny pels etter valpene og fikk Excellent 2 i championklasse og ble til slutt 3 beste tispe. Polarhiet's Xcuse Me For Being Diva "Zally" var også der sammen med sin eier Gunn. Zally fikk en fin kritikk og ble premiert med Excellent 2 i åpen klasse.

Søndag hadde vi også med Polarhiet's Zofty Iris "Selma" for hans eier Morten. Selma klarte seg utmerket tross at hun aldri har vært i en utstillingsring. Hun fikk en flott kritikk og Excellent 3 i åpen klasse med CK. Zally ble i dag 3 beste tispe med CERT! Dennis trakk i dag det lengste strået av valpene og gjorde som søsteren sin og ble GRUPPEVINNER og BEST IN SHOW!! Nora fikk Excellent 2 med CK og Ruby ble 2 beste tispe. Gratulerer alle sammen med flotte resultater!

Vi er selvfølgelig utrolig fornøyde og ikke minst stolte, det viktigste av alt er at det var en helt fantastisk trivelig helg med det beste selskap samt at Elverum Camping alltid leverer! Det er en camping man virkelig kan anbefale med eller uten hund.

Det må nevnes at Samojedhunden gjorde storeslem denne helgen for ikke nok med at valpene ble BEST IN SHOW hver sin dag. Cabaka's Crazy About Mary "Mary" som eies av Kristin Lauritzen ble BEST IN SHOW begge dager! Gratulerer så mye!!!

 

Polarhiet's Dream About Trouble "Dennis" blir BEST IN SHOW valp for dommer Frank Christiansen søndag.

 


 

9 juli

- Valpenytt -

I dag reiste siste valp fra F2 kullet på sin vidre reise. Polarhiet's Fast N'Cute "Arwen" og hun skal bo i Trondheim sammen med sine.

Vi ønsker dem Lykke til!

 

Polarhiet's Fast N'Cute "Arwen" - 11 uker

 

 

Søndag reiste Polarhiet's Fast N'Furious "Rambo" som har blitt 11 uker på nye eventyr til Gjølme utenfor Trondheim sammen med sin nye familie.

Vi ønsker familien LYKKE TIL!

 

Polarhiet's Fast N'Furious "Rambo" - 11 uker

 


 

8 juli

- Dobbel nasjonal utstilling i Tresfjord -

Lørdag og Søndag var det utstilling i Tresfjord. Vår sameide tispe Polarhiet's Zeroth Gaia "Gaia" deltok begge dager og for første gang på offisiell utstilling. Hun og matmor gjorde en kjempejobb sammen i ringen og Gaia ble premiert med CK 1 BTK CERT BIR Lørdag, og CK 2 BTK R.CERT Søndag. Polarhiet's Xcuse Me I'm Adorable "Saga" ble også stilt av matfar og de gjorde en like flott jobb med samme resultataer bare motsatt dager.

Vi gratulerer så mye med ei fantastisk helg!

 

Polarhiet's Zeroth Gaia


 

3 juli

- Internasjonal utstilling i Trondheim -

Søndag var jeg på Leangen i Trondheim sammen med en gjeng med supre mennesker og hunder! Været var strålende og stemningen like så. Det var 25 katalognummer på samojed voksen og 5 samojedvalper. Hvem som deltok av våre hunder samt hvordan det gikk med alle sammen kan sees på siden RESULTATER.

Jeg må bare si for en dag og for en gjeng, tusen millioner takk alle sammen!

En stor gratulasjon til Polarhiet's Born To Be A White Star "Siku" og hans eier Berit som tok med seg BIR og stor CERT til Namsos. Han ble perfekt handlet av Viktoria. Litt av en prestasjon for en 9 mnd gammel hannhund, ja det er bare og ta av seg hatten!

 

N UCH Polarhiet's Voice Of Silence "Nala" BIM og Polarhiet's Born To Be A White Star "Siku" BIR

 


 

26 juni

- Valpenytt -

4 hanner og 3 tisper kom til verden i går og alt er vel med mor og barn. Vi tar kontakt med alle på listen i løpet av noen dager.

 


 

25 juni

- OM OSS -

Siden OM OSS er oppdatert

 


 

24 juni

- Valpenytt F2 Kull -

I dag reiste Polarhiet's Fast N'Curious "Balder" som har blitt 9.5 uker sammen med sin familie på nye eventyr i Selbu. Vi ønsker Eirin, Ove og barna lykke til med sitt nye familiemedlem.

4 av 6 i dette kullet har nå reist til sine nye hjem, og tilbakemeldingene fra de nye eierne er strålende. Vi gleder oss over det!

De to siste valpene i kullet er solgt på sameie og skal være hos oss i 2 uker til, dette for å tilpasse flyttingen i nytt hjem på beste måte. Polarhiet's Fast N'Furious "Rocky" og søsteren Polarhiet's Fast N'Cute "Arwen" har fått egne sider under F2 Kullet sin side.

Balder 8 uker

 


 

23 juni

- Valpenytt E2 Kull -

Polarhiet's Exclusive Arctic Dream "Betty" og Polarhiet's Exclusive Arctic Queen "Wilma" blir værende her sammen med oss en stund til.

Tilbakemeldingene fra de tre som har reist fra dette kullet er strålende og vi kan senke skuldrene.... Flytteprosessen blir bare værre og værre etter hvert som årene går...men gleden er stor for et oppdretters hjerte når hund og eier finner lykken sammen og det nye familiemedlemmet gjør familien komplett.

Betty 8 uker

 

Wilma 8 uker

 


 

20 juni

- Valpenytt F2 Kull -

Valpene i vårt F2 Kull har også begynt å reise fra oss og de har slått seg godt til ro hos sine nye familier. Først ute av disse var Polarhiet's Fast N'Sweet "Fnugg" som har flyttet til Lars og Cecilie og deres familie i Nittedal. Vi ønsker familien LYKKE TIL med sitt nye familiemedlem.

 

Fnugg 8 uker

 

Den neste som forlot oss var Polarhiet's Fast N'Fabolous "?" som flyttet til Ørsta sammen med Renate og hennes familie. Vi ønsker LYKKE TIL med familiens nye tilskudd

 

Frøken rød 8 uker

 

Den siste som har reist fra dette kullet frem til nå er Polarhiet's Fast N'Loud "Arktis" som har fått sitt navn etter filmen oprasjon Arktis. Det ble stor stas i heimen da de fant ut at filmstjerna Arija er Arktis sin oldemor. Han har flyttet til Lom sammen med Ingvild og hennes familie. Vi ønsker dem alle LYKKE TIL!

 

Arktis 8 uker

 


 

19 juni

- Valpenytt E2 Kull -

Det har vært liten tid til å oppdatere hjemmesiden etter hvert som de små har forlatt oss og reist til sine nye hjem. 3 av valpene fra E2 kullet har reist vidre på nye eventyr og vi takker for de 8 ukene vi fikk sammen med dem. 3 individer som vi alltid vil ha med oss i våre hjerter i fremtiden som vi har med alle valpene som reiser fra vår kennel.

Først til å reise var Polarhiet's Exclusive Arctic Duke "Frost" som reiste til Vøringsfoss sammen med Marita og Nils. Der skal han bo sammen med Karfas fra vårt O Kull. Vi ønsker familien LYKKE TIL med hund nr 2 fra vår kennel.

 

Frost 8 uker

 

Den neste til å reise på sin vidre ferd var Polarhiet's Exclusive Arctic Lady "Aurora" som reiste til Raufoss sammen med Mathias og Lisa. Der skal hun bo sammen med Zico fra vårt F Kull. De er også mye sammen med familien som har Lupin fra vårt Z Kull. Vi ønsker familien LYKKE TIL med sin andre hund fra vår kennel.

 

Aurora 8 uker

 

Den tredje som reiste var Polarhiet's Exclusive Arctic King "Lumi" som reiste til Trondheim sammen med Jon og Synne. Der skal han nyte sine dager sammen med en Finsk Lapphund. De er mye på turer sammen med familien til Prince fra vårt Y kull. Vi er så heldige å få eie Lumi i sameie med familien og er takknemlig for det. Vi takker for tilitten og ønsker familien LYKKE TIL!

 

Lumi 8 uker

 


 

18 juni

- Valpeshow -

Lørdag var jeg på valpeshow i regi Myndeklubben avd. Trøndelag på Sona i Hegra sammen med trivelige folk og hunder i fint sommervær. Dommer var Anniken R. Søndrol.

Jeg hadde med søsknene Polarhiet's Dream About Trouble "Dennis" og Polarhiet's Dream About Love "Sanna" som har blitt 5.5 mnd gamle. Begge fikk helt nydelige kritikker og Dennis ble BIR og Sanna BIM.

I gruppefinalen trakk han det lengste strået og ble BEST I GRUPPEN og i den store finalen ble han BEST IN SHOW 4 i meget sterk konkuranse. Dette var Dennis sitt andre valpeshow og Sanna sitt første. Jeg er utrolig stolt over dem begge to og ser frem til å følge dem fremover.

Takk alle for en fin dag!

Polarhiet's Dream About Trouble "Dennis" BIR og Polarhiet's Dream About Love "Sanna" BIM

 

Polarhiet's Dream About Trouble "Dennis" - BEST I GRUPPEN

 

Polarhiet's Dream About Trouble "Dennis" - BEST IN SHOW # 4

 


 

16 juni

- Polarhiet's Zeroth Gaia -

Gaia som har blitt 17.5 mnd har fått nye bilder på sin side. Tusen takk Siv-Janniche og Stig for de fine bildene <3

 

 


6 juni

- Tur til Sandefjord -

Lørdag deltok vi på Nordisk utstilling i Melsomvik/Sandefjord. Denne gang reiste vi med en hund og det var NJV-17 Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe". Hun er i topp pels og hun viste seg fint frem og ble belønnet med Excellent, CK, 2 beste tispe, CERT og R.Nordisk CERT. Zoe er dermed fullcertet og kan ikke ta nytt cert før etter at hun har fylt to år i januar.

Vi er selvfølgelig veldig glade for at dommeren likte Zoe så godt, han var ganske streng på CK og gav kun 2 til hanner og 3 til tisper.

 

29 mai

- Utstillingsresultater -

Søndag var vi på Storås på Najonal Utstilling i regi Frøya og Hitra Hundeklubb. Vi hadde med Polarhiet's Dream About Trouble "Dennis", Polarhiet's Born To Be A Diamond "Noor", N UCH Polarhiet's White Spirit Of Atlas "Storm", NJV-17 Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe" og Polarhiet's Shine Your Light On Me "Akira"

2 av våre valpekjøpere var også der sammen med sine hunder Polarhiet's Queen Of Vice "Saga" og Polarhiet's True Love Of Felix "Ayla"

Det var 10 valper og 8 voksne samojeder påmeldt.

Dennis som ble 5 mnd denne dagen fikk en boom start på utstillingstreningen og med første gang med utstillingsbånd. Alt er trening selvfølgelig og han tok det på strak labb og fikk en superfin kritikk, HP og nr 2 i klasse 4-6 mnd.

Noor har blitt 8.5 mnd og stilte på sitt siste valpeshow også hun fikk en fin kritikk HP og nr 2 i klasse 6-9 mnd.

Storm deltok for første gang i championklasse, han fikk en flott kritikk CK og beste hanne og BIM

Zoe stilte i unghundklasse med superfin kritikk CK beste tispe og BIR. Tross varmen gav hun alt i gruppefinalen og ble BEST I GRUPPEN og senere i den store finalen ble hun BEST IN SHOW # 2

Akira fikk også en nydelig kritikk og Excellent 4 i åpen klasse

Saga og Stina vant åpen klasse med CK og ble til slutt 2 beste tispe med CERT (Zoe er fullcertet)

Ayla ble nr 2 i åpen klasse med CK og til slutt 3 beste tispe med R. CERT

Gratulerer begge to med fantastiske resultater!

Vi stilte i oppdretterklasse med Storm, Zoe, Saga og Ayla med HP. I finalen ble vi BEST IN SHOW #2

Tusen takk Stina og Kine for at dere var der og for at dere stilte opp i oppdretterklassen og ikke minst tusen millioner takk for at dere ventet sammen med oss til den store finalen!

Det ble litt av en dag i knallvarmen, men utrolig trivelig og ikke minst var hundene superflinke!

Takk alle fine for en fin dag!

 

Polarhiet's Dream About Trouble "Dennis" - 5 mnd

HP valp

 

N UCH Polarhiet's White Spirit Of Atlas "Storm" BIM & NJV-17 Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe" BIR

Tusen takk Monica Skauby for god handling av Storm i BIR/BIM

 

NJV-17 Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe" - 16. 5 mnd blir

BEST I RASE - BEST I GRUPPEN & BEST IN SHOW # 2!! For en prestasjon med full pels i sommervarmen!


2 mai

- Helseresultater -

Polarhiet's Precious Mr Nostos "Kazan" er øyelyst fri for øyesykdommer for andre gang og gonioskopert uten anmerkning.

Polarhiet's Shine Your Light On Me "Akira" er øyelyst fri for øyesykdommer for andre gang.

 


 

26 april

- Valpenytt -

I dag er vårt F2 Kull 1 uke og de er forhåndsregistrert i NKK og fått sine stamboknavn.

Alle på valpelisten er nå kontaktet og alle som fikk tilbud om valp takket ja. Vi ønsker oss fortsatt sameiere til tisper fra begge kullene og også hanne og tispe som nå er 4 og 5 mnd gamle. Ta kontakt med oss for uforpliktende avtale om besøk om dette kan være noe for deg/dere.

 

 

 


 

22 april

- Valpenytt -

Torsdag kom vårt F2 kull til verden. 3 hanner og 3 tisper utgjorde en fin bukett valper med gode vekter etter 62 dagers drektighet. Bessie er en svært god mor for sine valper. 2 av valpene legger litt saktere på seg så vi venter en ukes tid med å ta kontakt på alle på vår liste, men alle vil høre fra oss etter hvert.

Siden HD/ØYNE og KULLENE er oppdatert

E2 Kullet er 1 uke i dag og valpene er forhåndsregistrert i NKK og fått sine stamtavlenavn. Alt er vel med hele gjengen.

 


 

19 april

- Helseresultat -

Polarhiet's Zofty Iris "Selma" er øyelyst uten tegn til arvelig øyesykdom

 


 

16 april

- Valpenytt -

I går kom vårt E2 kull til verden som perler på en snor. 2 hanner og 3 tisper alle fulle av liv og med gode fødselsvekter etter 60 dagers drektighet. Emmily er en fantastisk mor og alt er vel så langt. Alle på listen blir kontaktet i løpet av en ukes tid.

Siden VALPER er oppdatert

Vi retter en stor takk til Umka sine oppdrettere og eiere Kennel Serako Maybtso for at vi fikk låne Umka til Emmily.

 

 


13 april

- Valpenytt -

Polarhiet's Dream About Trouble "Dennis" som har blitt 3.5 mnd trenger et hjem og flytte til på sameie avtale. Han er en artig fyr, med godt humør og innehar en stor posjon attitude. Han har vært hos oss sammen med sin søster, mor og resten av flokken vår frem til nå.

Vi ønsker også sameier til tispe fra våre ventede kull og de forventes leveringsklare i slutten av juni.

Du/dere må bo i Trondheimsområde og være over middels interessert i hund og fritid. Ta kontakt med oss for mer info og avtale om besøk.

 


 

4 april

- Helseresultater -

Polarhiet's All In One "Nala" er avlest med A hofter og øyelyst fri for øyesykdommer

Polarhiet's Always In My Mind "Nuka" er avlest med A hofter

 


 

3 april

- Påskeutstilling i Letohallen -

Lørdag reiste vi til Letohallen ved Eidsvoll for å delta på påskeutstillingen der søndag. Vår sameide hanne Polarhiet's Xplorer Of The Arctic "Tiko" ble 2 år i februar og sto for championatet. Vi hadde med oss Polarhiet's Come On Let's Dance "Riina" som ble 4 mnd 4 dager før og skulle være med for første gang. NJV-17 Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe" var også med og hun ble stilt i juniorklasse for siste gang. N UCH Snowmist Ulanova Dancer "Nova" ble stilt for første gang i veteranklasse og har ikke vært i ringen på 2 år. Tiko sitt søskenbarn Leeloo som er oppdrettet og eid av Kennel Serako Maybtso sto også for championatet. Disse to har fulgt hverandre på veien til championatet da de har fått sine cert på de samme utstillingene.

Jeg er veldig glad for at jeg fikk den ære av å handle Tiko denne dagen, han er herlig å stille og han fikk en fantastisk fin kritikk og ble premiert med CK og vant sitt tredje og siste CERT i Norge. Han ble dermed NY NORSK CHAMPION 2 år og 1 mnd gammel. Ekstra stas var det da han venter sitt første kull her hos oss ca 20 april. Tusen takk til hans sameiere Jon og Bente for at Tiko var der og at jeg fikk oppleve dette sammen med han. Takk også til Stian som har handlet han frem til championatet.

Riina stilte alene som samojedvalp, hun syntes det hele var litt overveldende, men hun viste seg frem og fikk HP og BIR av dommeren.

Zoe ble premiert med CK og ble andre beste tispe og BIR Junior. Hun ble også valgt ut i semifinale som en av 2 fra gruppe 5 i Juniorfinalen, men ikke plassert.

Nova fikk CK og ble 3 beste tispe og ble BIR veteran. Hun ble også plukket ut i semifinale i Bis finalen, men ikke plassert.

Vi er utrolig stolte over disse flotte resultatene og morro var det å vise Nova igjen, det spørs om hun må få være med litt oftere :)

Til slutt en stor gratulasjon til Leeloo og Manuela som gikk helt til topps og ble BIS! For en dag det ble for oss alle, og vi var vel de siste som forlot hallen denne dagen :)

 

Tiko har fått nye bilder på siden sin og han har fått plass på siden champions.

 

N UCH Polarhiet's Xplorer Of The Arctic "Tiko"

 


 

27 mars

- Helseresultat -

Polarhiet's You Can't Bring Me Down "Sirius" er avlest med B hofter

Vårt Y kull er dermed HD fritt og vi er selvsagt glade for det. Takk alle eiere for at hundene ble HD røntget.

 


 

24 mars

- Valpenytt -

Polarhiet's Come On Let's Dance "Riina" har fått nye bilder på sin side.

Litt forsinket da hun var 3.5 mnd da bildene ble tatt... hun nermer seg nå 4 mnd med stormskritt.

 

 


 

23 mars

- Helseresultat -

Polarhiet's Zofty Iris "Selma" er avlest med A hofter

 


 

21 mars

- Helseresultat -

Polarhiet's Touch Of Magic "Scott" er øyelyst uten tegn til arvelig øyesykdom for tredje gang.

Polarhiet's You Can't Stop The Beat "Oso" er avlest med B hofter

 

- Valpenytt -

Polarhiet's D2 valper har nå fått ferdig sine egne sider. Se under D2 Kull KULLENE

 


19 mars

- Helseresultat -

Polarhiet's All In One "Nala" er øyelyst uten tegn til arvelig øyesykdom.

 

- Valpenytt -

Polarhiet's Nobody Dance Like Me "Bessie" og Polarhiet's Taste Of Heaven "Emmily" er bekreftet drektige!!

Bessie og Emmily er halvsøstre og er døtre av N UCH Polarhiet's Exclusive Arctic Queen "Kalinka". Bessie er fra hennes første kull og Emmily fra hennes andre og siste kull. Vi er i ekstase og gleder oss enormt mye til å tilbringe våren og forsommeren til å bli kjent med vidundrene som kommer. Termin til Emmi er ca 18 april og Bessie 20 april.

Valpelistene er pr d.d fullbooket da vi ønsker å se hva de får før vi reserverer flere valper. Dette blir våre E2 OG F2 Kull. Veldig artig og tilfeldig at vårt E Kull er 10 år i dag og vi kommer til å hedre kullet med å ta igjen noe av navnene fra E kullet. F2 Kullet's morfar er fra vårt F Kull så her blir det også navnehedring, så får vi bare vente og se om rekkefølgen på kullene blir slik....

Make til Emmily er N UCH All My Exclusive Of Serako Maybtso "Umka" en hannhund med en personlighet som en drøm, jeg bare elsker denne sindige flotte gutten og retter selvfølgelig dyp takknemlighet til hans eiere og oppdrettere Manuela og Erik.

Make til Bessie er vår sameide hanne Polarhiet's Xplorer Of The Arctic "Tiko". Han bor hos Jon og Bente og vi takker for at dem bidro til at dette ble mulig. En stor takk også til Bessie sine eiere Bjørn og Ann Kristin for all velvillighet og for at vi fikk låne Bessie, hun er unik og vi er dypt takknemlige over å ha fått denne muligheten.

Begge kullene er tredje generasjon eget oppdrett etter N UCH S UCH NVV-13 Dragviken's Gotta Love It "Emmy". F2 kullet er også fjerde generasjon eget oppdrett etter vår stammor N UCH Beauty.

 


 

18 mars

- Valpeshow -

Polarhiet's Born To Be A Diamond "Noor" og Polarhiet's Born To Be A Hurricane "Kito" har vært på valpeshow på Melhus i regi Terrierklubben i dag. Begge fikk flotte kritikker og HP. Noor trakk det lengste strået i Bir/Bim og ble til slutt Best i Gruppen #3 i en sterk gruppe.

Det var et fint arrangement med mange trivelige folk og fine valper.

Takk alle som bidro til at dagen ble så fin <3

 

 


13 mars

- Velkommen Prince -

Polarhiet's You Make Me Crazy "Prince" har fått sin egen side under AVLSHANNER

Polarhiet's You Make Me Crazy "Prince" - 16 mnd

 


 

4 mars

- Omplassering -

Vi har kjøpt tilbake "Prince" som nå er 16 mnd. Han er absolutt ingen problemhund og vi ser han som en meget behagelig ung hanne. Stor, kraftig og velsinnet som samojeder skal være.

Vi ønsker og beholde avlsretten og delvis utstillingsretten på han så han selges fortrinnsvis på sameie og kjøper bør bo i Trøndelag gjerne i Trondheimsområdet.

Ta kontakt med oss for avtale om uforpliktende besøk

Polarhiet's You Make Me Crazy "Prince"

 


 

3 mars

- Valpenytt -

Emmily er nå i uke 3 av drektigheten og alt tyder på at det er valper i den lille magen. Vi gleder oss <3

 


 

2 mars

- Helseresultat -

Polarhiet's All About Love "Ariel" er øyelyst uten tegn til øyesykdom og avlest med A hofter

Polarhiet's Zetetic Demeter "Anne" er avlest med D hofter

 


 

18 februar

- Valpenytt -

Hvis naturen spiller på lag med oss venter vi valper i midten av april.

 


 

16 februar

- Helseresultat -

Polarhiet's Zealous Helios "Milo" er avlest med A hofter

 


11 februar

- Valpeshow -

Polarhiet's Born To Be A Hurricane "Kito" har i dag vært på sitt første valpeshow. Han fikk en super kritikk og ble til slutt Big 3!

Takk alle fine for en trivelig dag i messehallen på Malvik

 

 


 

7 februar

- Helseresultater -

Polarhiet's Zealous Helios "Milo" er øyelyst fri for øyesykdommer og gonioskopert med åpen øyevinkel

 


 

3 februar

- Helseresultat -

Polarhiet's A Dream Come True "Nora" er avlest med A hofter

 


 

29 januar

- Helseresultater -

Polarhiet's Zippy Aiolos "Lupin" er avlest med B hofter og øyelyst fri for øyesykdommer

Polarhiet's Zeroth Gaia " Gaia" er avlest med A hofter og 0 på albuer.

 

- Nasjonal utstilling i Letohallen -

I helgen har vi vært på årets første utstilling. Turen gikk til Letohallen ved Eidsvoll der vi deltok på Nasjonal utstilling lørdag og søndag. Spenningen var stor da vi hadde med oss "Storm" som skulle prøve på å få sitt siste CERT for å fullføre championatet etter at han ble 2 år like før jul. Vi stilte også Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe" som er blitt 1 år og i pelsskifte, men hun ble med alikevel for trening og hygge. Vi hadde også med oss Polarhiet's Nobody Dance Like Me "Bessie" hun har akkurat fylt 5 år og skulle delta på utstilling for første gang noen sinne. Hun har et fabelaktig hode, ikke bare utenpå, men mest på innsiden så vi var ikke i tvil om at hun ville takle det. Våre valpekjøpere og samarbeidspartnere Jon og Bente var også der med Polarhiet's You Make Me Crazy "Prince" som skulle stille i juniorklasse for første gang.

Lørdag var det 12 hunder påmeldt for dommer Terje Lindstrøm fra Norge, 5 hanner og 7 tisper. Prince var alene i juniorklasse og fikk en kjempefin kritikk og CK, Storm var alene i åpen klasse og fikk en fin kritikk og CK. I beste hannhundklasse ble Storm 3 beste hanne og da de to forran var fullcertet fikk han CERT på første forsøk etter 2 års dagen og ble dermed NY NORSK UTSTILLINGSCHAMPION!! Prince ble 4 beste hanne med R.CERT. Det var slettes ingen dårlig start på utstillingskarrieren. Zoe stilte alene i juniorklasse og fikk en herlig kritikk og CK. Bessie vant åpen klasse med Excellent og hun travet så fint som bare det tross hun aldri hadde vært borti noe lignende. Vi stilte oppdrettergruppe og fikk HP. Desverre hadde vi ikke mulighet til å delta i finalen.

Søndag var det 11 hunder for dommer Karen V. Gilliland fra Irland. 4 hanner og 7 tisper. Prince fikk igjen CK og ble til slutt 3 beste hanne med CERT, Storm ble i dag 2 beste hanne og forsvarte sitt nybakte championat. Zoe fikk om mulig en enda bedre kritikk enn dagen før og ble igjen 2 beste tispe med CERT. Hun er dermed fullcertet på Nasjonale utstillinger tross at pelsen ikke er helt på plass. Bessie vant igjen åpen klasse, i dag med CK og ble til slutt 3 beste tispe med R. CERT. Oppdrettergruppa fikk HP og vi var selvsagt utrolig fornøyde med helgens resultater og ikke minst stolte over de flinke hundene vi hadde med oss.

Trivselen var stor og vi hadde virkelig ei fin helg der sammen med flotte folk og hunder.

Takk alle fine for handlerhjelp, fotohjelp og trivelig selskap.

Gratulerer alle vinnere!!

 

N UCH Polarhiet's White Spirit Of Atlas "Storm"

 

NJV-17 Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe"

 


 

25 januar

- Helseresultat -

Polarhiet's Xplorer Of The Arctic "Tiko" er gonioskopert med åpen kammervinkel og øyelyst UA for andre gang.

 

- Sameier til Riiko? -

Fia og Simba sin valp Polarhiet's Come On Let's Play "Riiko" var solgt ved fødsel, men ble senere avbestilt pga alvolig sykdom hos familien. Jeg ønsker nå å finne et hjem til han på sameie avtale. Familien bør bo i Trøndelag og ha mye tid til overs i sin hverdag for å gi til Riiko. Vi bruker sameie avtalen til Norsk Polarhundklubb som vedlegg til kjøpeavtalen til NKK. Jeg anser hunden som solgt, men det gis prisreduksjon da vi har avlsretten og delvis utstillingsrett.

Ta kontakt med oss for mer informasjon og avtale om besøk.

Riiko er 8 uker og reiseklar

 

- Tispe på 14 mnd trenger nytt hjem -

Vi har ei nydelig tispe på 14 mnd for vidresalg/omplassering. Se siden OMPLASSERING for mer informasjon

 


24 januar

- Helseresultater -

Polarhiet's A Dream Come True "Nora" er øyelyst uten anmerkning og gonioskopert med åpen kammervinkel i øynene.

Polarhiet's Come On Let's Dance "Riina" og Polarhiet's Come On Let's Play "Riiko" har vært hos vetrinæren og fått flotte helseattester, vaksine og chip. De er nå blitt 8 uker og noen solide klumper på 5.8 og 6.6 kg :)

 


22 januar

- Valpeshow -

Polarhiet's Born To Be A Diamond "Noor" har vært på sitt første valpeshow litt over 4 mnd gammel.

Hun fikk en fin kritikk og klarte oppgaven meget godt og ble BEST I GRUPPEN.

En flott start og en flink jente og vi er selvsagt kjempestolte!

 


 

18 januar

- Helseresultat -

Polarhiet's Zeroth Gaia "Gaia" er øyelyst UA

 


 

15 januar

- Dr. Wolf Here Comes Trouble -

Nye bilder av Hugo som nermer seg 2 år. Han er ikke så stor, men bruker god tid på å bli ferdig i kroppen.

Han er far til vårt D2 kull som nå er straks 3 uker

 

 


 

13 januar

- Helseresultat -

Polarhiet's Zhestful Khione "Kiki" er øyelyst UA og avlest med B/C hofter

 


 

12 januar

- Helseresultater -

Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe" er avlest med A hofter

Polarhiet's White Dancer Of Alice "Molly" er re-røntget med samme resultat som sist B/C

Polarhiet's Zippy Aiolos "Lupin" er øyelyst UA

Polarhiet's You Make Me Crazy "Prince" er øyelyst UA og avlest med B hofter

Tusen takk alle eiere for at dere helsesjekker hundene deres, og vi er selvsagt veldig glade for disse resultatene :)

 


 

3 januar

- Helseresultater -

Polarhiet's White Spirit Of Atlas "Storm" er øyelyst fri for øyesykdommer for andre gang

Polarhiet's Zoetic Artemis "Zoe" er øyelyst fri for øyesykdommer og gonioskopert med åpen øyevinkel

 


 

29 desember

- Valpenytt -

Ruby og Hugo sine valper ble født 27 desember. 7 tisper og 3 hanner som alle var livlige og sterke ved fødsel. En fødsel helt etter ønskeboka og Ruby greide alt selv som sist. Hun er en fabelaktig mor for sine 10 små og vi er selvsagt veldig glade. Alle øket vekten fra første døgn og ved matfatet er det heller ingen problemer da hun har 10 aktive matstasjoner <3 Det er stille i bingen og jeg nyter å dele rom med denne fine julebuketten.

Ruby er så stolt over sine 10 små <3