-Nyheter 2014-

Vi venter vårt T kull ca 2 mars-15, se siden PLANLAGE KULL for mer info om kombinasjonen

Vi søker ny forvert til Katie 10 mnd! Du må bo i Trondheim/omegn og turer i naturen må være en del av din hverdag. Ta kontakt for mer info!


31 desember

-GODT NYTT ÅR!!-

Det første som slår meg nå når jeg skal gå i gang med å se tilbake på året som nå er i ferd med å renne ut er at det føles som det ikke er lenge siden jeg gjorde dette sist, men det har gått et helt år. Året 2014 er i ferd med å bli historie....

Vi har hatt en begivelsesrikt år og som ellers er det vanskelig å trekke frem noe som det aller beste! Når det gjelder kennelen og hundene har vi også i år hatt stor suksess i utstillingsringene, og kennelen har fått 3 nye champions. Først Bamse som fikk sin tittel i Ålesund i Mai, så Wendy som ble N UCH på Bjerke i august og nå King som ble Champion i romjula på Letohallen. Tindra fra vårt D Kull, Zhena fra vårt H Kull og Maya fra vårt K kull har også blitt Norske Champions og vi gratulerer igjen eierne! Ariel ble Årets mestvinnende samojed kåret av NKK for andre år på rad.

Kanskje var årets høydepunkt å bli BEST IN SHOW oppdrett på Hundefestivalen i august hvor vi stilte med Simba, Wendy, Nuki og Zhena. 4 kombinasjoner med mye etter Emmy! Ei gruppe jeg er veldig stolt av og som vi også ble BEST IN SHOW med på Polarhundklubbens utstilling på Fannrem i September.

Vi har hatt MANGE flotte turopplevelser med hundene og gode venner, og årets høydepunkt MÅ være samojedsamlingen på Tyinnholmen i september. FOR en fjelltur vi hadde i fantastisk natur og med trivelig selskap. Vi har heldigvis reservert hytte for 2015! Det gleder vi oss til!

Vi har vært velsignet med hele 4 kull født i 2014 og det for første gang! Vi har hatt 2 kull pr år, men jubileumsåret gav oss 4. Kull Presious som er vårt jubileumskull ble født i februar fra dette kullet har vi Kazan og Katie som nå er 10.5 mnd gamle. Kull Q var hundenes eget verk hjemme hos forverten, men resultatet ble upåklagelig, et nydelig kull ble født i slutten av Mai hvor vi har Lykke og Sirus som nå er 7 mnd i kennelen. Kull R og S er fremdeles her og er i dag 4 og nesten 2 uker gamle. Vi er spente på å følge de fremover i de ukene som er igjen før de flytter og også å se de vokse opp senere når de er hos nye eiere. Vi skal beholde 2 fra Rock kullet og 1 fra S kullet.

Vi har også i år kjøpt inn nye tilskudd, Driver fra Bosnia og Essi fra Ukraina/Portugal. Driver viste seg å være syk og vi mistet han 4 desember pga nyresvikt. Han etterlot seg stor sorg og et tomrom.....R I P <3

Essi er i ferd med å bli en superflott ung herremann som toppet romjulsutstillingen i Letohallen med å bli BEST IN SHOW valp!! WOW!! så flink han var tross første utstilling. Gleder oss virkelig til året 2015 med han med på ferden :)

Jeg MÅ selvsagt trekke frem Arija fra vårt A Kull som rykket opp i ELITE klassen i lydighet sammen med sin eier Lisbeth og som også ble filmskuespiller i familiefilmen OPERASJON ARKTIS som har gått på kinoer denne høsten med stor suksess. Fantastisk bra jobba av Arija og Lisbeth!!

Emmy vår solstråle har hatt et tungt år som startet med en oprasjon i januar hvor hun fikk fjernet livmor og eggstokker pga store cyster og store hormonelle plager. Vi kunne se en formstigning, men desverre ble hun dårligere og dårligere igjen som vi kunne se på at hun ikke klarte å trave og heller ikke gå serlig langt. Hun endret seg og trakk seg mye unna og vi ble igjen bekymret....vetrinæren fant 2 forkalkninger i ryggen, den ene ved krysset og den andre lenger frem, det var den bakerste som plaget henne mest....det ble satt i gang behandling med sprøyter hver uke så hver 4 uke. Hun er nå smertefri og skal begynne å gå turer igjen for å se om hun kan takle det. Hun er blitt glad igjen og mer sosial så vi har tro på at vi kan ha henne hos oss også i tiden som kommer. Ingen er som henne <3

Tusen takk alle mine samarbeidspartnere for året som har gått! Tusen takk til min kjære samboer og min familie som stiller opp og hjelper meg så jeg kan holde på med dette! Dere er fantastiske!!

Vi ønsker med dette å ønske ALLE et RIGTIG GODT NYTT ÅR!!!

Vi sees i 2015!

 

Bilde taler for seg selv! En fantastisk opplevelse som vi ser frem til å oppleve igjen!

 


 

30 desember

-CAC Show i Letohallen-

Søndag reiste vi til Dal/Eidsvoll for å delta på Nasjonal utstilling i Letohallen mandag. Vi hadde med oss Essi, King, Ruby og Alice i bilen. King og Alice sto begge for championatet og Essi skulle stille på sitt første valpeshow 7 mnd gammel. Det var 11 voksne og 2 valper påmeldt utstillingen. Dommer for de voksne var Gerard Jipping fra Nederland og for valpene var det Friedrich Birkmar fra Norge.

Det var fint vinterføre på veg ned og vi var vel fremme rundt kl 21. Ca kl 03 våkner vi begge med oppkast! hjelpes hvordan skulle dette gå....jeg kom meg opp på et vis på morgenkvisten, men for en dag det ble på alle måter! Vi var første rase i ringen med de voksne samojedene og jeg fikk stilt hundene på et vis. Først ute var King, han ble beste hanne og fikk sitt Championat på første forsøk etter at han ble 2 år. Fantastisk morro!! Ruby vant juniorklassen med CK og ble til slutt beste tispe med CERT, det var like morro! Alice fikk Excellent. King trakk det lengste strået i BIR/BIM etter at dommer måtte bruke tid på å bestemme seg. Essi skulle inn i en annen ring senere på dagen og ca 12.30 var det smojed valpene sin tur. Essi ble BIR valp for dommer Friedrich Birkmar, senere BEST I GRUPPEN for Svein Bjarne Helgesen og toppet det hele med å bli BEST IN SHOW valp for Friedrich Birkmar! På grunn av min dårlige form var min gode venn Manuela så snill å viste guttene i finalene. King hadde nok med to høyløpske damer rett forran seg i ringen og ble ikke plassert.

TUSEN TAKK MANUELA for fantastisk handling av begge guttene og gratulerer så mye til deg med BIM til Lille Rubinen <3 Takk for all hjelp og takk for ditt trivelige selskap som alltid!

Min kjære tilbringte dagen på hotellrommet og det ble en lang vei hjem...

Vi fikk også melding om at Kalinka og Felix har hatt en vellykket parring denne dagen og valper ventes ca 2 mars :)

 

 


 

25 desember

-Valpenytt-

Polarhiet's S Kull Rosa tispe 5 dager gamel ønsker alle en fin juledag!

 

 


 

21 desember

-Valpenytt-

S Kullet er blitt et døgn og alle har lagt litt på seg. Nova har sovet hele natten og valpene har vært rolige. Alt virker tl å være slik det skal i valpebingen. Nova er en rolig og omsorgsfull mor som tar godt vare på sine 5 små.

 

 


 

20 desember

-Valpenytt-

I natt har valpene til Nova og Leon kommet! Det ble 2 tisper og 4 hanner...desverre mistet vi den ene hannen 12 timer etter at han ble født...vi får glede oss over de 5 vi har igjen....vi trøster oss med at det var naturen som ordnet opp og at det trolig var noe feil med han...

 

 


 

12 desember

 

Polarhiet's Rock'N Roll Dream - 8 dager ønsker alle ei fin adventshelg!

 

 


 

11 desember

-T Kull-

N UCH Polarhiet's Exclusive Arctic Queen "Kalinka" har det ikke travelt med å komme i løpetid så vi må fortsatt smøre oss med tolmodighet...

Hun er fortsatt en svært flott hund som vi gleder oss til å ha på besøk her igjen når tiden er inne :)

Tusen takk for bilde Stian!

 

 


 

7 desember

-Valpenytt-

Rock valpene vokser og trives og alle har økt vekten med mellom 149 og 182 gram på 3 døgn og det er supert!

Valpene har fått stambok navn og se kan sees på siden VALPER eller KULLENE

 

 


 

5 desember

-Himmelen har fått en ny stjerne-

Noen dager blir bare helt anneledes enn hva man kunne drømme om...glede og sorg....to motpoler som begge har stor kraft og etterlater seg mye...dagen i går var en slik dag for oss da vi startet den 4 desember 2014 med å gi 5 valper et liv, en fin fødsel og 5 velskapte små, en stor gave og en stor glede!

Lille Driver har slitt med urinveisinfeksjon og hans vetrinær ville undersøke hans nyrer nøye for å se om de jobbet slik de skulle. Hun syntes han var blek og likte ikke at han brukte så lang tid på å bli frisk. Han var så levende og glad, og han hadde en fantastisk sjel... ja jeg tør påstå han var unik....jeg har kjent mange valper, men han var spesiell. Det kunne bare ikke være noe alvolig galt med han...kl 13.43 den 4 desember ringer de fra Heimdal Dyreklinikk med nedslående resultater fra prøvene....Driver har en alvolig nyresvikt og det er desverre ingen ting som kan hjelpe han...han var alledrede ganske inntørket og han hadde store plager.

Han har i den korte tiden han bodde her hos oss gitt oss så mye glede og vi har så gode minner om lille gutten vår...vi fulgte han inn i evigheten og lå sammen med han til han var borte...han gav oss sin siste nuss før han trakk sine siste sukk og forlot oss....

Farvel lille engel <3

 

 


 

4 desember

-Valpenytt-

Tidlig i morgentimene i dag kom Dixie og Bamse sine valper til verden. Det ble 2 hanner og 3 tisper av god størrelse.

Fødselen gikk kjempefint og alle de små ligger nå og drikker melk :)

Det ble alt for få valper i forhold til valpelisten, men det er bare drøye to uker å vente på Nova og Leon sine valper...

Kullet har fått sin egen side under KULLENE

 

 


 

29 november

-Valpeshow-

Polarhiet's Quest Of North "Sirus" og Polarhiet's Queen Of Happiness "Lykke" har i dag deltatt på valpeshow med superflotte kritikker og resultater :)

"Sirus" ble stilt av hans med-eier Trine, og "Lykke" ble stilt av sin forvert Marthe. Første gang i ringen for begge, men det klarte dem meget godt! Begge fikk svært lovende med på kritikken av dommer Rune Tyvold.

Sirus ble BIR OG R.BEST I GRUPPEN og søster Lykke ble beste tispe og BIM!

Gratulerer så mye begge 2!

 

 


 

24 november

-Helseresultat-

Polarhiet's Only One Racing Girl "Mia" er i dag øyelyst uten tegn til arvelige øyesykdommer :)

 


 

19 november

-Valpenytt-

Nova har i dag vært på ultralyd og det er ingen tvil om at det er valper der og at vi kan forvente et fint kull med valper ca 22 desember!

 

-Helseresultat-

Polarhiet's Only One Show Girl "Birka" er i dag øyelyst uten tegn til arvelige øyesykdommer :)

 


 

17 november

-Dogs4All 2014-

I helgen har årests Dogs4All vært på Varemessa på Lillestrøm. Denne gang med rekord stor påmelding på samojed med 41 påmeldte i rasen på Norsk Vinner utstillingen fredag og 42 påmeldtre i rasen på Nordisk Vinner søndag.

Vi hadde meldt på Miko, Atlas, Alice og Ariel til begge utstillingene. Hvordan det gikk med dem ser du nder siden RESULTATER.

N UCH Polarhiet's A-Ice Dancer Of Samson "Arija" stilte i Veteranklasse begge dager og ble 2. beste veterantispe med CK

Polarhiet's Let's Rock Of Gucci "Nanok" ble 2. beste åpen klasse hanne begge dager med CK

Polarhiet's Precious Ms Roussanne "Molly" fikk VG i juniorklasse begge dager da hun slettes ikke ville være med på slik form for fest... ;)

Vi har hatt ei super helg sammen med gode venner og 2 trivelige dager på Varemassa.

Takk alle som bidro til det :)

 

 


 

11 november

-Utstillingsresultat-

Søndag var Polarhiet's Nobody Sings Like Me "Tjorven" og hennes eier Berit på Nasjonal utstilling i regi Fitjar og Stord Hundeklubb.

Tjorven fikk en super kritikk av dommeren og ble premiert med 1 EXC CK CERT 1 BTK og BIR!

Vi gratulerer så mye!

 

Bilde er fra Norsk Polarhundklubbs utstilling på Fagernes i 2014

 


 

9 november

-Valpeshow-

I dag har det vært valpeshow på Storås i Meldal arr av Orkdal Hundeklubb. Dr. Wolf Drive me Crazy "Driver" var der sammen med Kennel Brocaire og deres hunder mens vi var i familie selskap i anledning farsdagen. Lillemann klarte seg veldig godt uten matmor og ble BIG 3 valp!

Tusen takk Tina for god handling av Drivergutten og tusen takk til Suzette for bilder!

 

 


 

2 november

-Valpeshow-

I dag har jeg vært på valpeshow arr av Norsk Terrierklubb med Dr. Wolf Drive me Crazy "Driver" og Polarhiet's Queen Of Happiness "Lykke". Begge to viste seg fint frem og fikk superfine kritikker av dommer Karl Eddie Berge.

Driver trakk det lengste strået og ble BIR valp og ente til slutt med å bli BIG 2 valp i konkuranse med mange flotte valper. Jeg er så stolt av min lille gullklump og gleder meg til fortsettelsen :)

 

 


29 oktober

-Lumiere de la Vie Dynastic Essence-

Essi er i dag 5 mnd, han har vokst voldsomt mye den måneden han har vært i Norge!

Han er i dag 50 cm og er i ferd med å bli en stor valp!

 

 


 

22 oktober

-Valper-

N UCH E-Shine Like Jagger Av Vestermyra "Leon"og N UCH Snowmist Ulanova Dancer "Nova" har hatt to parringer og vi håper at vårt S kull vil komme til verden ca 22 desember :)

 


 

9 oktober

-Helseresultat-

First Party Girl Of Serako Maybtso "Ruby" er i dag avlest med B hofter og vi er selvsagt kjempeglade!!!

 


 

8 oktober

-Helseresultat-

N UCH Polarhiet's Exclusive Arctic Queen "Kalinka" er i dag øyelyst uten tegn til arvelig øyesykdommer for fjerde gang. Vi har planer om å parre henne med White Samoyeds Felix Of Eddie "Felix" når hun kommer i løpetid.

 


7 oktober

-Valper-

White Samoyeds Diamond Of Skipper "Dixie" og N UCH Polarhiet's Gold Edition Mr Gucci "Bamse" har hatt to parringer, og vi håper at vårt R kull vil komme til verden ca 7 desember :)

Vi gleder oss veldig til å få valper i hus igjen!

 


 

5 oktober

-Utstillingsresultater-

I dag er det INT NKK utstilling i Harstad og der var P.Mr Moonhazard of Gucci "Atlas" og P.Ms Moondancer Of Gucci "Fame" sammen med sin forvert Jan. Hvordan det gikk med dem ser du under siden RESULTATER.

 


28 september

-Polarhundklubbens utstilling arr av avd Midt Norge-

I går deltok vi på den årlige utstillingen her i Midt Norge arr av NP. Denne gangen var vi på Fannrem Travpark. Det var mange samojeder påmeldt, men desverre relativt få av de andre rasene. Dommer for samojed var Robert Sellevik og det var påmeldt 17 hanner, 25 tisper, 7 valper, 4 avlsklasser og 2 oppdretterklasser hos samojeden. Været var definitivt ikke på vår side og det var godt med regn store deler av dagen. Uansett var folk glade, hundene gjorde en god jobb og resultatmessig ble det hele upåklagelig.

Hvordan det gikk med alle hundene våre ser du under siden RESULTATER

Etter utstillingen var det felles middag med sodd og dessert på menyen. Etterpå var det foredrag av Ole-Johan Sætre.

Det var også flere hunder fra "hiet" påmeldt og vi takker deres eiere så mye for at dere var der og tilbringte dagen med oss.

Takk til alle for en trivelig dag!

 


 

26 september

-Helseresultat-

First Cool Fire Of Serako Maybtso "Miko" er i dag avlest med A hofter :)

 


24 september

-Helseresultater-

N UCH Polarhiet's Gold Edition Mr Gucci "Bamse", White Samoyed's Diamond Of Skipper "Dixie", First Cool Fire Of Serako Maybtso "Miko" og First Party Girl Of Serako Maybtso "Ruby" er i dag øyelyst uten tegn til arvelige øyesykdommer :)

 

-Velkommen til Norge Essi!!-

Essi er vår nye import og han har fått sin egen side under siden HUNDENE og IMPORT

Vi takker Dasha og Kennel Lumiere de Vie for denne flotte gutten!

Vi gleder oss til å følge han i fremtiden!

 

 


 

23 september

- N UCH Polarhiet's A-Ice Dancer Of Samson"

Arija er fra vårt aller første valpekull født 13 mars 2006...6 fine valper og jeg var bare så stolt og lykkelig! Jeg husker henne veldig godt allerede fra da hun var nyfødt. Hun var laaaang etter å ha ligget lengst og hun var sprelsk nesten som en fisk...hun ble lagt merke til fra fødselen og jeg var aldri i tvil om at hun måtte bli i kennelen.

Hun flyttet til Lisbeth da hun var litt over 1 år da hennes forvert ble syk.... de ble raskt et sammenspleiset team, at Lisbeth bodde i Ski og jeg i Trondheim var ikke så viktig, hun hadde fått det perfekte hjemmet. Samarbeidet med meg og Lisbeth var svært godt og vi ble gode venner og samarbeidspartnere. Lisbeth hadde aldri prøvd utstilling før, men var villig til å prøve....gjett om hun ble bitt av basillen :) De to reiste både til Sverige, Finland og Danmark. Arija ble Norsk Utstillingschampion rett etter sin 2 års dag på NKK utstillingen i Kristiansand. Arija har oppnådd hele 31 CK, 5 CERT i Norge, 1 CERT i Sverige, 12 BIR/BIM, 3 CACIB i Norge, 1 CACIB i Sverige og R.CACIB i Danmark. Hun var så nære så nære og bli både Dansk og Internasjonal Champion den dagen på Bornholm... Nå er Arija veteran og det blir spennende å se hva de kan oppnå der i fremtiden.

Arija og Lisbeth har trent lydighet noen år nå og med superflotte resultater og plasseringer. De har klatret raskt fra bronsjemerket til Lydighet kl 1, 2 og 3. Det har manglet en liten detalj for opprykk til Elite....Gleden sto i taket både her og der da de i Fredrikstad lørdag klarte å kvalifisere seg for ELITEKLASSEN!! De ble nr 2 av 10 ekvipasjer med 259 poeng! Det er bare å ta av seg hatten for de to!

Arija har også blitt skuespiller! Det hele startet med at jeg fikk en telefon fra et filmselskap (Filmkameratene AS) i Mai 2013. Jeg ble forespurt om jeg hadde en samojed som er lydig nok til å være med i film og det har jeg for så vidt i Emmy, men jeg måtte bo i Oslo i filminnspillingsperiodene og det ble vanskelig.....jeg var 100% sikker på at Arija var hunden som ville fylle denne rollen slik de forventet og jeg sendte forespørselen til Lisbeth som sa JA med en gang....det ble prøve autition og Arija ble raskt godkjent :) WOW så artig!! Filmen heter Oprasjon Arktis og kommer på kino 17 oktober. Det er en barne/familiefilm og er verdt å se :)

Arija har hatt 2 valpekull i den tiden vi eide henne, og vi har Aslan og Ariel fra disse kullene i vår kennel. Begge har hatt et kull hver her hos oss og vi har Simba og Sindy fra Aslans kull, og Atlas og Fame fra Ariels kull. 4 flotte samojeder som jeg er så glad for å være eier av. Neste år planlegges valper etter Simba og mulig Fame, og da blir Arija oldemor... Slik går mitt avlsarbeid vidre i generasjoner og jeg fryder meg over å se resultat av min begynnelse....mitt A Kull <3

Bildene under er fra Arija i lydighetsringen, men fra en annen konkuranse enn lørdag.

 

 

 


 

21 september

-Valpeshow-

Polarhiet's Precious Ms Alexandra "Katie" og hennes co-owner Laila har vært på valpeshow både lørdag og søndag denne helgen. Katie fikk flotte kritikker og ble BIR valp begge dager.

Vi gratulerer så mye!

Søndagens kritikk:

Trivelig valp. Nydelig hode. God hals og overlinje. Bra forbryst for alder. God kropp å ta i. Normalt vinklet frem og bak. God benstamme og poter. Fin kroppslengde. God valpepels. Beveger seg meget godt fra siden. Velvist :)

 

 

 


19 september

-Nytt planlagt valpekull-

Løpetiden til Nova lar virkelig vente på seg, men nå ser det ut til at vi får løpetid på flere hjemme hos oss så vi får bare vente....

Vi har planlagt et kull til og løpetid er forventet i november....

Se siden PLANLAGTE KULL for mer info!

 


15 september

-Polarhundklubben på Tyinholmen-

Fredag pakket vi bilen og kjørte til vakre Tyinholmen i Jotunheimen for å delta på Polarhundklubben sin høstsamling. Vi hadde med oss Emmy, Nova, Nemi, Alice og Ruby. Vel fremme i 22.30 tiden fredag ble vi møtt av Lise, Øyvind, Kirsti og Are som vi skulle dele hytte med for helgen. Vi fikk et strålende vær, en bare helt magisk fjelltur på lørdag og interessange foredrag med Håkan Nisula og Gro Gumø.

Vi storkosa oss hele tiden og er ikke i tvil om at vi kommer tilbake neste år!

 

 

 

 

 

 


 

14 september

-Utstillingsresultater-

I dag har det vært NKK Utstilling på Orre i Rogaland. Der stilte Polarhiet's Only One Movie Star "Farkas" og Polarhiet's Komodia Of Happiness "Maya" for dommer Freddie Klindrup (DK)

Vi har vært på Polarhundsamling i vakre Jotunheimen og vi ventet spent på oppdateringer fra hundenes eiere...

Farkas var uten pels for dagen, men ble premiert med Excellent og fin kritikk. Han ble også øyelyst med helt friske øyne og ingen anmerkninger :) Gratulerer til hans eiere med begge resultatene!

Maya var i storform for dagen, alt klaffet og hun vant sitt 10. CERT ble BIR og ble dermed NY NORSK UTSTILLINGSCHAMPION!! Senere på dagen ble hun BEST I GRUPPEN 4! Gratulerer så mye til hennes eiere med superflotte resultater!

Championatet er så vel fortjent og vi ønsker Maya og Line LYKKE TIL i Championklassen :)

 

 


 

11 september

-Polarhiet's Queen Of Happiness-

Lykke har blitt en superfin liten jente som vi ser frem til å se mer av fremover :)

 

 


 

6 september

-Nasjonal Utstilling i Steinkjer-

I dag har vi vært i Steinkjer og deltatt på utstilling der i nok en sommervarm dag. Vi hadde meldt på Polarhiet's Precious Mr Nostos "Kazan", First Cool Fire Of Serako Maybtso "Miko", Polarhiet's Let's Dance Of Gucci "Nuki" og Dr. Wolf Set Alice In Wonderland "Alice". Sistenevnte var HELT naken, men hun har stadig godt utbytte av treningen så hun ble med :)

Vi fikk nok en SUPER dag både resultatsmessig og med stor trivselsfaktor.

Hvordan det gikk med våre hunder ser du under siden RESULTATER

Takk til alle nok en gang!

 

3 september

-Helseresultater-

N UCH Snowmist Ulanova Dancer "Nova", N UCH Polarhiet's Kadmilos The Mystery "Balder" og Polarhiet's Let's Dance Of Gucci "Nuki" er i dag øyelyst uten tegn til øyesykdommer.

 


 

1 september

-Dobbel CAC Show Trondheim Hundefestival-

Denne helgen har vi deltatt på årets Hundefestival på Støren Idrettspark sammen med gode venner og forverter. Dette er den nermeste utstilling for oss i løpet av året. I år fikk vi supert vær begge dager, selv om det ble vel varmt for hundene på slutten søndag.

Lørdag: Vi hadde meldt på P. Precious Ms Alexandra "Katie", N UCH P. Kadmilos The Mystery "Balder", Dr. Wolf Style Of King "King", P. Only One Cover Girl "Roxy", P. Let's Dance Of Gucci "Nuki", N UCH P. Just One Lady "Wendy", samt oppdretterklasse.

Katie ble vist av hennes forvert Laila og de klarte seg veldig godt og ble belønnet med BIR og BIG 3 valp!

Søndag: Hadde vi meldt på P. Precious Ms Alexandra "Katie", P. Nobody Moves Like Me "Simba", P. Let's Dance Of Gucci "Nuki", P. High Five Of Racer "Zhena", N UCH P. Just One Lady "Wendy", samt oppdretterklasse.

Stor spenning med vakre Zhena som hadde super pels for dagen om hun klarte å vinne sitt siste og avgjørende CERT for N UCH. Wow ja hun storkoste seg i ringen og ble belønnet med beste tispe, CERT og BIM og dermed NY NORSK CHAMPION!! HURRA!!

Hvordan det gikk med de andre denne helgen ser du under siden RESULTATER

N UCH Polarhiet's High Five Of Racer "Zhena" Har fått sin plass under siden CHAMPIONS

Tusen takk alle dere fantastiske mennesker for ei fantastisk flott helg!

 

Katie ble BIR valp begge dager og lørdag ble hun også BIG 3!

 

Åpen klasse tisper: Nuki, Zhena og Sacaja

BIR søndag: Polarhiet's Nobody Moves Like Me "Simba BIM og NY NORSK Ch Polarhiet's High Five Of Racer "Zhena"

 

Fantastiske Simbagutten ble BIG 3 søndag!

Vakre Zhena som fikk sin velfortjente N UCH tilttel!

Dette var STORT! Tusen takk til forverter og handlere for at dere bidro til at det var mulig!

Tusen takk til dommer!!

 


24 august

-Valpeshow-

Polarhiet's Precious Mr Nostos "Kazan" og hans co-owner Anita har vært på valpeshow i Selbu. Anita stilte for første gang i ringen, hun og Kazan klarte seg godt og ble BIR valp med superflott kritikk!

Gratulerer Anita og Kazan!

 

-Dobbel CAC Show Mo I Rana-

Polarhiet's Mr Moonhazard Of Gucci "Atlas" og Polarhiet's Ms Moondancer of Gucci "Fame" deltok på nasjonalt show i Mo I Rana i dag også. Polarhiet's Precious Ms Syrah "Sammi" var også der sammen med sine eiere. Hun ble handlet av Jan også i dag.

Det var 10 voksne samojeder påmeldt for dommer Annika Ulltveidt-Moe, og 1 samojedvalp.

I dag ble Sammi ble BIR og BIG 3 valp! Gratulerer så mye til både handler og eier med flott debut helg!!

Atlas ble beste hanne med CERT og BIR, og i gruppefinalen ble han BIG 4!! S øster Fame vant unghundklassen i dag også med CK og ble 3 beste tispe.

Ei stålende flott helg for hundene fra vår Kennel!!

 

23 august

-Dobbel CAC Show Mo I Rana-

Denne helgen er det dobbelutstilling i Mo I Rana. Polarhiet's Mr Moonhazard Of Gucci "Atlas" og Polarhiet's Ms Moondancer of Gucci "Fame" er der sammen med sin forvert Jan. Polarhiet's Precious Ms Syrah "Sammi" er også der sammen med sine eiere, og ble vist av Jan i ringen.

Det var 7 voksne samojeder påmeldt for dommer Børge Espeland, og 2 samojedvalper.

Sammi ble BIR og BIG 4 valp! Gratulerer så mye til både handler og eier med flott debut!

Atlas ble beste hanne med CERT og BIR, og søster Fame vant unghundklassen med CK og ble 3 beste tispe. Ikke dårlig for ei frøken i bikini!

 

18 august

-CACIB Show på Bjerke Travbane-

Fredag tok vi turen sørover til våre gode venner Manuela og Erik. Lørdag var det INT NKK utstilling på Bjerke Travbane i Oslo. Vi hadde med oss First Cool Fire Of Serako Maybtso "Miko, First Party Girl Of Serako Maybtso "Ruby" og Polarhiet's Just One Lady "Wendy". Ruby mistet desverre ALL pelsen uka før, men hun ble stilt alikevel.... De andre to har flott pels :) Wendy deltok på sin første utstilling etter valpekullet og spenningen var stor for om hun skulle klare å konkurere om certet...Det var kun 12 påmeldte samojeder for den Danske dommeren Henrik Søeborg, 5 hanner og 7 tisper.

Polarhiet's Presious Ms Roussanne "Molly" og Polarhiet's Let's Rock Of Gucci "Nanok" var også der med strålende kritikker og resultater: Molly ble BIM valp og Nanok ble beste åpen klasse hanne med CK, han ente til slutt med å bli 2 beste hanne med R.CERT og CACIB!! Gratulerer så mye til de stolte eierne!

Miko var først i ringen av våre og han er bare SÅ flott! Overaskelsen var alikevel stor da han sto der til slutt som Beste hanne og BIM! Lillegutt vant dermed sitt første CERT og det var et såkalt "Stor CERT". Ruby fikk Very Good med sin bikini....Wendy viste seg fint og vant åpen klassen med CK og ble til slutt 3 beste tispe med CERT og hun ble dermed NY Norsk Champion!! STOR STAS!!

Vi gratulerer Kennel Rajuma med BIR og Cruft kvalifisering og Kennel Serako Maybtso med 2 beste tispe til Ruby og Miko sin flotte mor Suki :)

Lørdag kveld var det stor trivselsfaktor med god mat og drikke. Tusen takk igjen til våre venner for ei super koselig helg!

 

Wendy har fått plass under siden CHAMPIONS

Siden RESULTATER er oppdatert

 

First Cool Fire Of Serako Maybtso "Miko"

 

BIR ble Rajumas Daisy og BIM First Cool Fire Of Serako Maybtso

Begge kvalifisert til Crufts-15

 

N UCH Polarhiet's Just One Lady "Wendy"

 

N UCH Polarhiet's Just One Lady "Wendy"

 


13 august

-Sosialiseringstrening-

I går startet sosialiseringstreningene for våre forverter opp igjen etter sommeren. Det var veldig trivelig å sees igjen og artig å se igjen alle fremmøtte :)

Sees igjen neste uke!

 

 

Nemo (pincher), P.Nobody Moves Like Me "Simba", P.Quest Of North "Sirus", P.Just One Lady "Wendy", P.Precious Ms Alexandra "Katie", P.Mr Moomhazard Of Gucci "Atlas", P.Precious Mr Nostos" Kazan", White Samoyes Foxy Of Eddie "Foxy", P.Just My Honey Bear "Kazan", P.Let's Dance Of Gucci "Nuki" og First Cool Fire Of Serako Maybtso "Miko"

 


 

9 august

-Utstillingsresultat-

Polarhiet's Komodia Of Happiness "Maya" har i dag deltatt på Nasjonal utstilling på Homme Idrettsanlegg i Kristiansand for dommer Hans Almgren fra Sverige.

Maya og Line gjorde en kjempejobb sammen og ble til slutt BEST IN SHOW 4!!

Gratulerer så mye!!

 

 


 

5 august

-Valpenytt-

Løpetiden til Nova lar vente på seg, så vi vurderer å parre en annen tispe først. Info vil komme så snart vi har hatt en parring....

 


4 august

-Fjelltur-

De siste dagene av årets ferie tilbringte vi på fjellet. Hjerkinn 2 dager og Skarvatnet på Oppdal 1 dag. Vi hadde med oss Emmy, Nova, Nemi, Alice og Ruby samt lille Sirus som var så flink :)

 

 

 

 


 

30 juli

-Valpenytt-

Polarhiet's Quest Of North "Sirus" blir her en uke til før han reiser til sitt nye hjem.

Han har fått egen side under siden HUNDENE

 

 

 


 

29 juli

-Valpenytt-

Polarhiet's Quest Of Mystery "Taro?" har reist til Dønna hvor han skal bo sammen med sine nye eiere Vidar og Frida.

Masse lykke til i fremtiden!

 

 


 

28 juli

-Valpenytt-

Polarhiet's Quest Of Spirit "Fenris" har reist til Ålesund sammen med sine nye eiere Monica og Sindre.

Vi ønsker dem alt godt for fremtiden!

 

 

Polarhiet's Queen Of Vice "Saga" har reist til Sørlandet sammen med Stina Therese og resten av familien.

Vi ønsker dem LYKKE TIL!!

 

 

Polarhiet's Queen Of Happiness "Lykke" har reist til Heimdal/Trondheim sammen med sin forvert Marthe hvor hun bor sammen med P.High Five Of Racer "Zhena"

 

 


 

27 juli

-Valpenytt-

Polarhiet's Queen Of Love "Alaka" har reist til sitt nye hjem i Oslo. Vi ønsker Alaska, Morten og Mette LYKKE TIL!!

 

 


 

25 juli

-Valpenytt-

Polarhiet's Queen Of Goddess "Athina" har reist til sitt nye hjem i Oslo. Vi ønsker Athina, Alvhild og resten av familien LYKKE TIL!!

 

 


24 juli

-Helseresultat-

Polarhiet's Nobody Dance Like Me "Bessie" er i dag øyelyst med friske øyne uten tegn til sykdom.

 


 

23 juli

-Valpenytt-

Q Kullet har vært hos vetrinæren og fått OK stempel alle 7. Det er vi selvsagt veldig glade for :) Rosa tispe Polarhiet's Queen Of Happiness og sannsynligvis svart hanne Polarhiet's Quest Of North blir i kennelen.

 

 


 

5 juli

-INT NKK Show Trondheim-

I dag har vi vært på Leangen Travbane i stekende sommervarme og deltatt på NKK utstillingen der. Det var påmeldt 22 samojeder. Vi hadde

med oss Miko, Atlas, Ruby, Alice, Fame, Sindy og Ariel. Resultatmessig gikk det over all forventning og vi er strålende fornøyde!

Hvordan det gikk med alle ser du på siden RESULTATER

Ariel trakk det lengste strået tross sommerpels og ble BIR samojed for dommer Britt Nyberg.

Tusen takk alle for en fantastisk dag!!

 

SE UCH Zyklonens Captain Sunshine BIM (Ny Norsk Champion) & N UCH NJV-11 NV-13 Zicata's Dancer Of Polarhiet BIR

 

N UCH NJV-11 NV-13 Zicata's Dancer Of Polarhiet "Ariel" sammen med min datter Andrea og meg :)

 

 


 

3 juli

-Valpenytt-

Enda en uke har gått og valpene vokser, trives og utvikles som de skal. Personlighetene begynner å fremtre og de formes til de enkeltindivider de er. De har hatt en del besøk og de spiser valpefor som hovedmåltid nå, selv om de ennå drikker mye melk fra mor Nemi.

Det er tatt bilder av alle valpene 4.5 uker som du kan se under siden VALPER

Vi søker med eier til vår hanne ta kontakt ved interese for mer info!

 

Polarhiet's Quest Of "Mr. Blue"

 


 

24 juni

-Valpenytt-

Valpene har blitt 3.5 uker gamle og de har begynt å få besøk av sine fremtidige eiere. Det er så koselig! De har fått sine første måltider med oppbløtt og most valpefor og det går helt fint :) De leker med hverandre og har begynt å vise nyskjerrighet og ferdes mer rundt. Det er en fin gjeng og Nemi er en fantastisk mor for sine små.

 

 


 

23 juni

-Dobbel Nasjonal utstilling på Oppdal-

Denne helgen har vi vært på Oppdal å deltatt på utstilling der både lør og søn. Været var ikke med oss denne helgen, det var bitende kaldt, og tidvis regn, men vi hadde ei trivelig helg tross vintersko og ullgenser! Vi hadde meldt på P.Precious Mr Nostos "Kazan" og P.Precious Ms Alexandra "Katie" i valpeklasse og First Cool Fire Of Serako Maybtso "Miko", White Samoyeds Felix Of Eddie "Felix" og First Party Girl Of Serako Maybtso "Ruby".

Det var stor spenning rundt helgen da valpene skulle debutere i valpeklasse og Miko og Ruby i juniorklassen. Felix er i ferd med å bli naken så han ble med på sine siste show på en stund.

Hvordan det gikk med alle hundene i helgen ser du under siden RESULTATER. Vi er strålende fornøyde :)

Tusen takk til alle som var der for ei trivelig helg!

Takk igjen til alle mine forverter for jobben dere gjør med hundene og for all hjelp!

Takk til min kjære som alltid er der for meg <3

 

Kazan er en artig fyr!

Han har stjålet en bit av den gule oppsatsen og vil mye heller leke med den enn å nyte at han akkurat har vunnet BIG 3 plassering.

 

Fantastiske Felix!! For en avslutning! BEST I GRUPPEN nesten naken, men wow for noen bevegelser denne gutten har <3

 


 

18 juni

-Valpenytt-

Valpene har blitt 2.5 uke gamle. De spiser og vokser og det begynner å bli mer fart i bingen. De har fått øyne og de har blitt flinke til å gå.

Det er mye som skjer fremover nå, en spennende tid!

 

 


 

10 juni

-Pinsetur til Finnskogen Turist og Villmarkssenter-

Fredag reiste vi til Finnskogen sammen med gode venner for å tilbringe pinsen på Villmarksenteret der. Det var Nasjonal utstilling lør og søndag i regi Norsk Cow Chow Klubb. Vi var der i fjor også og trivdes så godt at vi ville ta turen i år også. En super måte å kombinere pinsen med utstilling. Værgudene var også på vår side så vi fikk ei fantastisk fin helg!

Vi hadde meldt på First Party Girl Of Serako Maybtso "Ruby" i valpeklasse for siste gang...vemodig, men også spennende med juniorklassen som venter om bare kort tid. Polarhiet's Mr Moonhazard Of Gucci "Atlas", Polarhiet's Ms Moondancer Of Gucci "Fame" og Dr. Wolf Set Alice In Wonderland "Alice" var med denne helgen.

Hvordan det gikk med alle 4 hundene begge dagene ser du på siden RESULTATER.

Manuela og Miyuki søsteren til Ruby var der sammen med oss begge dagene noe vi setter stor pris på!

Tusen takk til vårt supre reisefølge for en flott tur og trivelig selskap!

 

 


 

5 juni

-Valpenytt-

Svart hanne 5 dager gammel og valp nr 100 født i vår kennel <3

 


 

4 juni

-INT CACIB Show Drammen-

Sist helg var det NKK utstiling i Drammen. Det var 27 påmeldte samojeder for dommer Carlos Fernandez Renau fra Spania. 17 tisper og 10 hanner.

Vi var der med First Cool Fire Of Serako Maybtso "Miko", Polarhiet's Mr Moonhazard Of Gucci "Atlas", White Samoyeds Felix Of Eddie "Felix", Dr. Wolf Set Alice In Wonderland "Alice" og N UCH NJV-11 NV-13 Zicata's Dancer Of Polarhiet "Ariel"

Helgen tilbringte vi hos våre venner Manuela og Erik og som vanlig hadde vi en helg fylt med høy trivselsfaktor og god mat.

Resultatmessig er vi svært fornøyde, og spesielt med lillegutt som ble BEST I GRUPPEN på sitt siste valpeshow. Hvordan det gikk med alle hundene ser du under siden RESULTATER.

 

First Cool Fire Of Serako Maybtso "Miko" med sin stolte eier og oppdretter!

(BIS finalen gikk søndag og vi hadde desverre ikke anledning til å delta på den)

 

 


 

3 juni

-Valpenytt-

Siden KULLENE er oppdatert med Q Kullets egen side, her kan du også se stambok navnene til valpene.

 

 


 

31 mai

-Valpene er her!-

Valpene til Nemi og King er kommet!!

Det ble en fin bukett på 4 tisper og 3 hanner. Fødselen gikk helt etter boka og Nemi klarte alt selv <3

Siden VALPER er oppdatert

 

Nemi er en stolt og veldig flink mor!

 

 


 

28 mai

-Helseresultat-

Polarhiet's Komos Of Festivity "Zalto" er i dag øyelyst UA for andre gang :)

 

 

 


 

26 mai

-Valpenytt-

I dag har Nemi vært på røntgen og vi venter en fin bukett valper om en ukes tid :)

 


 

24-25 mai

-Nasjonal dobbel utstilling i Trondheim-

Denne helgen er det dobbelutstilling på Storsand i Trondheim. Lørdag var First Party Girl Of Serako Maybtso "Ruby", Polarhiet's Mr Moonhazard Of Gucci "Atlas", Polarhiet's High Five Of Racer "Zhena", Polarhiet's Ms Moondancer Of Gucci "Fame" og Polarhiet's Nobody Shows Like Me "Sindy" med, samt at vi stilte med oppdrettergruppe.

Dagen startet med regn og regn, men heldigvis ble det oppholds innen det var vår tur i ringen.

Søndag stilte de samme hundene bortsett fra Zhena og igjen oppnådde Atlas å trekke det lengste strået og bli BIR og BEST I GRUPPEN!

 

Atlas syntes veldig godt om dommeren :)

 

 

Hvordan det gikk med alle hundene begge dager ser du under siden RESULTATER

Vi fikk nok en flott dag på Storsand lørdag, tusen takk til alle som bidro til det!

Takk til alle som også bidro til at hundene fra "hiet" kunne stille søndag da vi selv hadde konfirmasjon :)

 

Polarhiet's Mr Moonhazard Of Gucci "Atlas"

BEST IN SHOW 4!!

 

Polarhiet's Oppdrettergruppe med Hederspris og R.BIS!!

P. Mr Moonhazard Of Gucci "Atlas"

P. High Five Of Racer "Zhena"

P. Ms Moondancer Of Gucci "Fame"

P. Nobody Shows Like Me "Sindy"

 


 

21 mai

-Helseresultat-

Polarhiet's Ms Moonshine Of Gucci "Vega" er i dag øyelyst UA :)

 


 

20 mai

-Valpenytt-

Polarhiet's Kakia The Vice "Nemi" er i dag 50 dager ut i drektigheten og nedtellingen til dag 63 har startet....

 

 


 

18 mai

-Polarhiet's Komos Of Festivity-

Zalto er fra vårt K Kull og blir 3 år i August. Han trenger nytt hjem omgående!

Han bør helst bo hos noen som ikke har hund fra før da han trenger mye oppmerksomhet og kos. Hannhunder er han ikke noe spesielt glad i og tisper er han alt for begeistret for. Han er en klok, lettlært og snill hund som fortjener en god "kompis".

Forvert er å foretrekke, men salg kan diskuteres.

Ta kontakt med oss for mer info!

 

 


 

17 mai

-Utstillingsresultat-

I dag er det INT utstilling i Hässleholm Sverige. Der er N UCH Polarhiet's D-Snow Crystal Of Eros "Tindra" og hennes eier Carita sammen med 15 andre samojeder.

Tindra vant sitt andre CACIB i Sverige og ble 2 Beste tispe!

Vi gratulerer så mye!!

 


 

16 mai

-Valpenytt-

Nemi begynner å bli ganske rundt og enda har hun ca 2.5 uker igjen til vi kan få svaret på hva hun og King har fått til sammen. Det er så spennende i ventetiden!

 


 

15 mai

-N UCH Polarhiet's Kadmilos The Mystery-

På utstillingen sist helg ble det tatt nye bilder av Balder som blir 3 år i August. Han har utviklet seg til å bli en flott hannhund som vi er veldig stolte av :)

 

 


 

14 mai

-Polarhiet's Nobody Moves Like Me-

På utstillingen sist helg ble det tatt nye bilder av Simba som er blitt 15.5 mnd. Simba er i ferd med å vokse seg til å bli en flott gutt som vi ser frem til å se den vidre utviklingen av.

 

 


 

13 mai

-Utstillingsresultat-

Sist helg var Polarhiet's Komodia Of Happiness "Maya" og hennes eier Line på dobbelutstilling i Orrehallen.

Maya stilte i bikini, men fikk flotte kritikker begge dager og ble premiert med: 2x Exc 2x CK 2x CERT 2x 1 BTK 2x BIR!!

Gratulerer så mye Line og Marius!!

 


 

11 mai

-Utstillingsresultat-

I dag har vi også vært på Fannrem travbane og deltatt på Nasjonal utstilling i regi Norsk Rottweiler klubb. Vi stilte med de samme hundene som i går og igjen fikk vi svært gode resultater :)

Hvordan det gikk med våre hunder ser du under siden RESULTATER

Tusen takk til hundenes forverter for at dere tar så godt vare på hundene, og takk til alle for ei superfin helg!

 

Simba vant sitt første CERT og ble BIR, og Fame vant sitt andre CERT og ble BIM

 


 

10 mai

-Utstillingsresultat-

I dag har vi vært på Fannrem travbane og deltatt på Nasjonal utstilling i regi Orkdal HUndeklubb. Vi hadde meldt på Miko og Ruby i valpeklasse, samt Simba, Balder, Fame og Alice.

Hvordan det gikk med våre hunder ser du under siden RESULTATER

 

 


 

8 mai

-HIPP HIPP HURRA!-

I dag feirer vårt J Kull 3 år! Gratulerer så mye med dagen til Wendy, Mac, Kaifas, Kazan og Milo!

 


 

5 mai

-INT NKK Ålesund 2014-

I helgen har vi vært i Ålesund sammen med gode venner og deltatt på NKK utstillingen der. Vi hadde med oss Ruby, Simba, Bamse, Fame, Alice og Emmy. I tilegg var Ariel og Nuki der sammen med sine forverter. Eira fra vårt N kull og Mia fra vårt O kull var også der sammen med sine eiere. Det var påmeldt 11 samojeder og vår oppdrettergruppe for dommer Mona Selbach.

Hvordan det gikk med våre hunder ser du under siden RESULTATER

Eira fikk Very Good og Mia en flott Excellent av dommeren :)

Det ble en super dag for oss i Sunnmørshallen!

Tusen takk til alle handlere, forverter og valpekjøpere for at dere er så fantastiske og stiller opp!

I oppdrettergruppa gikk Bamse, Mia, Fame og Nuki. 4 kombinasjoner og vi fikk en flott tilbakemelding fra dommeren med HP!

 

Polarhiet's Gold Edition Mr Gucci "Bamse" blir BIM og Norsk Champion! og Dr. Wolf Set Alice In Wonderland "Alice" travet seg til BIR Samojed for dommer Mona Selbach!

(Rosettene er byttet om.....)

 

First Party Girl Of Serako Maybtso "Ruby" blir BEST I GRUPPEN og R.BEST IN SHOW valp for dommer Jan Törnblom!

 


 

2 mai

-Valper-

Nemi har vært på ultralyd i dag og der var det mange små å se! HURRA!!

 


28 april

-Tur til Fagernes 25-27.04-

I helgen har vi vært på Fagernes Camping i regi Norsk Plarhund klubb og deltatt på Polarhundsamling. Lørdag var det utstilling med "storcert" til klubbens raser og årsmøte. Det var påmeldt 25 voksne samojeder, 2 oppdrettergrupper og 5 valper for dommer Karsten Grønås. BIS finalene ble dømt av Karsten Grønås og Eli-Marie Klepp.

Vi pakket bilen og kjørte 12.30 fra Ler fredag, med oss i bilen hadde vi Emmy, Alice, Ariel og King. Vi hadde også tilmeldt Ruby, men hun ble hjemme i helgen pga stå dager i løpetiden og hannhund i bilen...Emmy trakk vi fra utstillingen. Kalinka og Nuki var også der sammen med sine forverter. Maya, Tjorven og Nanok deltok også sammen med sine eiere.

Det ble en spesiell opplevelse da dommeren dømte veldig strengt og det hele ente opp med kun 1 CK til hannene og 1 CK til tispene....mangfoldet fikk VG og ingen av oppdretterklassene ble kvalifisert til å delta....(Rajuma og Polarhiet)

Vi kan ikke være annet enn fornøyde når sluttresultatet blir:

Dr. Wolf Style Of King "King" Beste hanne med stor CERT og BIM!

N UCH NJV-11 NV-13 Zicata's Dancer Of Polarhiet "Ariel" Beste tispe BIR og BEST IN SHOW!!!!

Polarhiet's Nobody Sngs Like Me "Tjorven" Beste junior og BEST IN SHOW Junior!!

Dr. Wolf Set Alice In Wonderland "Alice" fikk en meget god 2 Excellent i unghundklasse

Polarhiet's Let's Dance of Gucci "Nuki" og Polarhiet's Let's Rock Of Gucci "Nanok" fikk begge Very Good. Polarhiet's Komodia Of Happiness "Maya" og N UCH Polarhiet's Exclusive Arctic Queen "Kalinka" fikk Good.

Polarhiet's Komos Of Festivity "Zalto" sin sønn Washakie ble BEST IN SHOW valp!! Gratulerer så mye til eier og oppdretter Lise :)

Det ble en strålende dag i nydelig vær i fantastiske omgivelser og mange trivelige mennesker!

Tusen takk alle som var der som bidro til det!

Vi kjørte over Valdresflyet og tok oss tid til å stoppe for å nyte den fantastiske naturen, vi tok vår siste rast ved Vågå også der i vakker natur :)

Takk til vårt reisefølge for en fantastisk tur <3

 

Dr. Wolf Style Of King "King" 1 Exc CK CERT 1 BHK BIM!

 

N UCH NJV-11 NV-13 Zicata's Dancer Of Polarhiet "Ariel" 1 Exc CK 1 BTK BIR og BEST IN SHOW!!!!

 

N UCH NJV-11 NV-13 Zicata's Dancer Of Polarhiet "Ariel"

 

Valdresflyet på veg til Fagernes Fredag

 

Rast med kaffe og Winerbrød ved Vågå på veg hjem...

 

 

-Utstillingsresultat-

Det var også utstilling i Sunndalsøra denne helgen og søndag var White Samoyeds Felix Of Eddie "Felix" der sammen med sin handler Marit.

De oppnådde supert resultat med 1 Excellent CK CERT 1 BHK BIR!!

Tusen takk Marit for god handling og for at han fikk være med deg :)

 


 

21 april

-Påsken 2014-

Vi hadde 3 fine dager i Selbu og Tydal denne påsken sammen med gode venner. Langfredag fikk vi en uforglemmelig dag på fjellet i strålende påskevær med slede, ski, glade hunder, bål og pølser :)

Disse bildene sier det meste....

 

 

 

 

 

 


 

15 april

-White Samoyeds Foxy Of Eddie-

Vi søker fortsatt ny forvert til denne nydelige prinsessa som er blitt 14 mnd.

 

 

-Helseresultat-

Polarhiet's Only One Dancing Girl "Mia" er avlest med C hofter (fri på høyre), og albuer A

 


 

12 april

-Valpenytt-

Alle valpene i Precious kullet har nå reist til sine nye hjem, og mor Wendy har reist tilbake til Fam Lundin sammen med Katie. Tilbakemeldingene er så langt er strålende, og det er vi selvsagt veldig glade for.

Vi ønsker alle LYKKE TIL!!

 


 

11 april

-Helseresultat-

Polarhiet's Mr Moondigger Of Gucci "Bamse" er avlest med C hofter.

Den siste uken har vi fått C hofter avlest på tre avkom fra tre ulike kull. Det er viktig å tenke på at C hofter er hofter hundene godt kan leve med og de kan utmerket leve et langt og godt liv. De kan også benyttes til alt av aktiviteter, og i store deler av verden blir hunder med denne diagnosen benyttet i avl.

 


 

8 april

-Helseresultater-

I dag kom HD resultatet til Polarhiet's Only One Cover Girl "Roxy" og Polarhiet's Nobody Sings Like Me "Tjorven".

Begge har C hofter uten forkalkninger. Heldigvis merker ikke hundene noe til denne diagnosen og de kan brukes til alt av aktiviteter.

Polarhiet's Only One Dancing Girl "Mia" er øyelyst UA :)

 

-Valpenytt-

Valpene er blitt 8 uker gamle, og i går var jeg hos hobbyfotograf June Barøy og fikk tatt superfine bilder av de to som blir i kennelen. Polarhiet's Precious Ms Alexandra "Katie" og Polarhiet's Precious Mr Nostos "Kazan"

Tusen takk June for de flotte bildene!

 

 

 

 


 

3 april

-Valpenytt-

Precious Kullet er blitt nær 7.5 uker gamle. I dag har de vært hos vetrinær og fått chipp, og alt var som det skulle med de alle 6.

Det er også bestemt hvor de enkelte valper skal flytte og jeg tror alle valpekjøperne er tilfredse med valget. I kennelen blir blå hanne som nå heter Polarhiet's Precious Mr Nostos "Kazan", og gul tispe som heter Polarhiet's Precious Ms Alexandra "Katie".

Begge har fått sine egne sider under siden HUNDENE.

Lise har vært her å hjulpet meg med fotograferingen av valpene. Nye bilder av de alle kan du se under siden VALPER.

Tusen millioner takk Lise!!

Valpene i P Kullet har fått sine egne sider under siden KULLENE - P KULL

 

 

 


 

2 april

-Helseresultater-

Polarhiet's Only One Cover Girl "Roxy" er i dag øyelyst med helt friske øyne og gonioskopert med åpen øyevinkel :)

 

-Gratulerer med dagen vårt Only kull-

Vårt O kull er i dag 1 år!

Gratulerer så mye med dagen Roxy, Mia, Mia, Birka, Branco og Karfas!

 


 

1 april

-Helseresultater-

Polarhiet's Mr Moondigger Of Gucci "Bamse" er i dag øyelyst uten tegn til sykdommer :) HURRA!!

Gratulerer til eier og takk for at Bamse ble øyelyst!

Frandolabbens Bianca The Beauty er i dag avlest med A hofter og Albuer A :)

Vi gratulerer oppdretter og eier!

Dette er Polarhiet's Gold Edition Mr Gucci "Bamse" datter og avkom nr 7 av 12 som er røntget etter han, alle med FRI som resultat.

 


 

31 mars

-Dobbelt Nasjonalt Show i Letohallen/Dal-

Denne helgen har vi vært på besøk hos våre venner Manuela og Erik, og store deler av helgen ble tilbringt i Letohallen hvor det var Nasjonal utstilling både lørdag og søndag. Vi hadde meldt på Ruby i valpeklassen, Atlas i juniorklasse hanne og Alice i unghund klasse tispe. Lørdag var Per Svarstad dommer og søndag Terje Lindstrøm.

Hvordan det gikk med våre hunder ser du under siden RESULTATER

Vi er utrolig fornøyde med kritikker og premieringer på alle tre hundene og vi er så stolte av dem!

Det ble ei veldig koselig helg sammen med trivelige mennesker og flotte hunder! Tusen takk til alle som bidro til det :)

Tusen takk til Manuela og Erik for nok ei fantastisk helg sammen med dere, gleder oss allerede til neste gang!

Miko har også vært på valpeshow i helgen sammen med sin forvert Joanna hvor de to gjorde en flott jobb sammen og Miko ble til slutt BIG 2 valp for dommer Kristin Hoff :)

Gratulerer så mye Joanna, dette klarte dere utmerket!

 

Dr. Wolf Set Alice In Wonderland "Alice"

BIR Samojed lørdag

 


 

27 mars

-Valpeshow på Merket-

BIR og BIM valp fra Samojed utstillingen på Merket sist helg.

Tusen takk Gro for bildene!

 

 

 


 

25 mars

-Valpenytt-

Tiden flyr....I dag er Precious kullet 6 uker gamle. Det er fremdeles et behagelig kull å ha i hus, og de er så nydelige alle 6 <3

Bilder av alle valpene kan du se under siden VALPER

Tusen takk til Lise for fotohjelp!

 

 


 

24 mars

-Samojed samling på Merket/Gol-

I helgen har vi vært på Merket/Golsfjellet og deltatt på samojed samlingen der i regi Avlsrådet for samojed. I bilen hadde vi med oss Ruby, Miko, King, Alice og Fame. Vi hadde supert reisefølge av våre venner og forverter Lise, Øyvind og Jan, så Atlas og Nuki var også med.

Det ble ei fantastisk flott helg sammen med gode venner, valpekjøpere og andre samojed eiere. Værgudene var med oss og vi hadde strålende vintervær og sol store deler av helgen. Vi kom dit ca kl 21 fredag kveld, lørdag var det løp og utstilling. Vi hadde med bare ung hunder denne gang, men neste år deltar vi i løp ;)

Hvordan det gikk med våre hunder på utstillingen ser du under siden RESULTATER

Vi deltok også med oppdrettergruppe og fikk en superfin tilbakemelding fra dommeren med Hederspremie, vi ble også BIS Oppdrett :)

 

 

Flere av våre valpekjøpere var også til stede med hundene sine, og som deltok på utstillingen denne dagen med flg res:

Polarhiet's Empress Sweet Diva "Maya" 3 very good i åpen klasse

N UCH A-Ice Dancer Of Samson "Arija" 1 Excellent i veteran klasse

Polarhiet's Nobody Sings Like Me "Tjorven" 2 Excellent i juniorklasse

Polarhiet's Nobody Jumps Like Me "Eckhart" 2 Very Good i juniorklasse (ikke i pels)

Polarhiet's Nobody Rocks Like Me "Anton" 3 Good i juniorklasse (ikke i pels)

Lørdag kveld var det felles middag og trivelig stemning :)

Søndag var det øyelysning og Rose, Eckhart, Tjorven og Anton ble øyelyst UA!! HURRA!!

 

Siden HD/ØYNE er oppdatert

 

Vi har tatt nye bilder av Alice, Nuki, Fame, Miko og Ruby

 

Tusen takk til alle dere fantastiske mennesker som bidro til at helgen ble et kapittel vi minnes med et smil :)

Vi sees snart igjen!!

 

 


 

21 mars

-Dr. Wolf Set Alice In Wonderland-

Alice har blitt ei flott dame på 16 mnd. Vi benyttet anledningen etter badet i dag til å ta nye bilder av henne :)

 

 

 


 

19 mars

-E Kullet fyller 6 år-

I dag er vårt E Kull 6 år! Det er utrolig hvor fort tiden går. Gratulerer så mye med dagen Korjak, Truls, Enzo, Maya, Dina, Kalinka, Tia og Bella <3

 

Polarhiet's Emperor Of The Arctic "Enzo"

 


 

15 mars

-Utstillingsresultater-

I dag har det vært INT NKK utstilling i Kristiansand og tre av våre valpekjøpere deltok der med sine hunder med stålende resultater!

Polarhiet's Let's Rock Of Gucci "Nanok", unghund: 1 Excellent CK 4 BHK

Polarhiet's Komodia Of Happiness " Maya", åpen klasse: 2 Excellent

Polarhiet's D-Snow Crystal Of Eros " Tindra", åpen klasse: 1 Excellent CK CERT CACIB BIM og NORSK CHAMPION!!!

Vi gratulerer så mye til dere alle tre med flotte resulater!

 

1 Excellent CK CERT CACIB BIM og NORSK CHAMPION!!!

 


 

13 mars

-Vårt A Kull er i dag veteraner!-

I dag er det 8 år siden N UCH Beauty og MULTICH Mamuaka's Excellent Samson fikk 2 tisper og 4 hanner. Vårt A kull var starten på en lang reise med mange opp og nedturer, mye erfaringer og eller flest gleder! De fikk god helse, nydelig temprement og fantastiske personligheter. Jeg er så stolt av denne gjengen og utrolig takknemlig over å i dag ha 4 barnebarn etter Arija i kennelen. 2 etter Aslan (Simba og Sindy), og 2 etter Ariel (Atlas og Fame).

Vi ønsker Arija, Luna, Snoopy, Aragorn og Aron en fantastisk dag og lykke til i veteran tilværelsen!

R.I.P Brakar <3

 

 


 

11 mars

-Valpenytt-

Så har det gått enda en uke og valpene er blitt 4 uker gamle.

De har nå begynt å få smake på valpefor og de har i dag fått sin andre ormekur. Det er en harmonisk gjeng, og alt er bare bra :)

 

Polarhiet's Precious Ms Yellow - 4 uker

 


 

4 mars

-Valpenytt-

Precious kullet er blitt 3 uker gamle, og alle utvikler seg bare supert!

Ørene har begynt å åpne seg og de har begynt å leke litt med hverandre, men ennå sover de mest. Denne uken begynner det å komme besøk og det er stas :)

 

Rosa jente og blå gutt bak

 


 

1 mars

-Utstillingsresultat-

I dag har Polarhiet's Let's Rock Of Gucci "Nanok" har vært i Letohallen på utstilling sammen med sine eiere.

Nanok fikk i dag en flott kritikk av dommeren, og Excellent i unghundklasse med seg hjem.

Vi gratulerer!

 


 

25 februar

-Helseresultater-

Polarhiet's Mr Moonwalker Of Gucci "Nero" er i dag øyelyst med friske øyne som resultat :)

Tusen takk til Nero sin eier for at han er sjekket.

White Samoyeds Foxy Of Eddie "Foxy" og White Samoyeds Felix Of Eddie "Felix" er avlest med A hofter!! HURRA!!!

 

-Valpenytt-

Precious kullet er blitt 2 uker gamle. Alle har åpnet øynene, og i dag har de fått sin første klo klipp og sin første ormekur.

Alt er bare fint med alle sammen :)

 

Svart hanne 2 uker

 


 

24 februar

-Helse resultat-

Polarhiet's Nobody Rocks Like Me "Anton" er avlest med A hofter!

Tusen takk til eier for at han er røntget :)

 


 

19 februar

-Helse resultater-

I dag har vi vært å øyelyst Polarhiet's Nobody Moves Like Me "Simba", White Samoyeds Felix of Eddie "Felix" og White Samoyeds Foxy Of Eddie "Foxy". De to siste ble også HD røntget.

Alle tre har friske øyne og åpne øyevinkler:) HIPP HIPP HURRA!!! HD status får vi vente på svar fra NKK om en uke eller to...

 

Polarhiet's Nobody Moves Like Me "Simba" - 12.5 mnd

 


 

18 februar

-Valpenytt-

Precious Kullet er blitt 1 uke gamle. De spiser og sover som små valper skal gjøre og alt er bare bra med alle 6 :)

Rosa jente 1 uke gammel

 

 


 

16 februar

-Valpeshow-

I dag har First Party Girl Of Serako Maybtso "Ruby" og First Cool Fire Of Serako Maybtso "Miko" deltatt på valpeshow i regi Norsk Spaniel Klubb for dommer Vanja Sliwa.

Hvordan det gikk med dem kan du se under siden RESULTATER

Tusen takk til Joanna som handlet Miko helt supert :)

 


 

15 februar

-Valpenytt-

Valpene er i dag 4 døgn gamle. Alle vokser som de skal, og alle er i fin form.

Pigmentet begynner å bli fremtredende på de fleste, og de er bare så nydelige. Ser virkelig frem til å se de vokse og utvikle seg :)

 

 


 

11 februar

-Valpene er kommet-

I dag på den 63. dagen etter første parring kom Leon og Wendy sine valper. Wendy var så flink og alle valpene ble født uten noe som helst problemer. Det ble en pen bukett med 4 tisper og 2 hanner :)

Mor og barn har det fredfullt <3

 

 


 

8 februar

-Utstillingsresultater-

I dag har to av våre valpekjøpere vært på utstilling med sine hunder.

Polarhiet's Komodia Of Happiness "Maya" har vært i Ølen sammen med sine eiere. Hun oppnådde det supre resultatet i åpen klasse:

1 Excellent CK CERT 1 BTK BIR og BIG 2

Polarhiet's Let's Rock Of Gucci "Nanok" har vært på Hellerudsletta sammen med sine eiere. Han fikk også et supert resultat i juniorklasse:

1 Excellent CK R.CERT 2 BHK

Vi gratulerer begge med de flotte resultatene!

 

 


 

7 februar

-Helse resultat-

Polarhiet's Nobody Shows Like Me "Sindy" er i dag avlest med B hofter, og det var vi utrolig glade for :)

 


 

4 februar

-Helse resultater-

Polarhiet's Nobody Shines Like Me "Eira" er i dag avlest med A hofter!

Gratulerer til eier Mari med flotte helseresultater til Eira og takk for at du sjekket henne :)

Vår egen Polarhiet's Nobody Moves Like Me "Simba" ble også avlest med A hofter og vi er selvsagt kjempeglade!

 

-Polarhiet's Kadmilos The Mystery-

I dag har jeg vært på besøk til Balder og med meg hadde jeg mitt fotoapparat.

Siden hans er oppdatert med nye bilder >>>

Balder blir far til vårt neste planlagte kull og vi venter og venter på at hans utkårede skal komme i løpetid....

 

N UCH Polarhiet's Kadmilos The Mystery - 2.5 år

 


 

29 januar

-Helse resultater-

Polarhiet's Mr Moonwalker Of Gucci "Nero" er i dag avlest med A hofter :)

Polarhiet's Nobody Shows Like Me "Sindy" er øyelyst og gonioskopert UA. Hun ble også HD røntget, så nå venter nok en vel spennede tid før vi får svaret på hennes status fra NKK...

 

Polarhiet's Nobody Shows Like Me - 12 mnd

 


 

28 januar

-Helse resultat-

Polarhiet's Nobody Shines Like Me "Eira" er i dag øyenlyst med friske øyne :)

 


 

27 januar

-Dobbel utstilling med valpeshow på Exporama Hellerud-

I helgen har vi vært å besøkt Miko og Ruby sine oppdrettere og vi fikk ei fantastisk flott helg sammen med dem og hundene.

Lørdag og søndag deltok vi på Exporama Hellerud med First Party Girl Of Serako Maybtso "Ruby", First Cool Fire Of Serako Maybtso "Miko" og White Samoyeds Felix Of Eddie "Felix".

Valpene var SÅ flinke og de fikk svært lovende kritikker begge to begge dager, vi gleder oss veldig til å se de vokse opp.

Hvordan det gikk med hundene ser du under siden RESULTATER

Polarhiet's D-Snow Crystal Of Eros "Tindra" var også der og hun gjorde en kjempeinnsats og ble premiert med CERT begge dager. Jeg var så heldig å fikk handle henne til BIR lørdag og søndag ble hun BIM!

Vi er så stolte og gratulerer så mye til eieren Carita!

Søndag kom også Polarhiet's Let's Rock Of Gucci "Nanok" sammen med sine eiere også han gjorde det supert med å bli 2 BHK med R.CERT.

Gratulerer så mye til hans eiere Kirsti og Are :)

Det ble sint før vi kom hjem søndag kveld/natt, men vi hadde med oss gode minner, flotte resultater og mye glede hjem.

Tusen takk til Manuela og Erik for stor gjestfrihet og samvær med høy trivselsfaktor.

Vi sees snart igjen!

 

18 januar

-Valpeshow-

I dag har First Party Girl Of Serako Maybtso "Ruby" og First Cool Fire Of Serako Maybtso "Miko" deltatt på sine første valpeshow. Det var 6 påmeldte samojeder (3+3) for dommer var Arne Foss i regi Norsk Boxerklubb her på Ler.

Miko ble handlet av hans forvert Joanna og hun gjorde en strålende flott jobb! Det var utrolig jevnt og dommeren brukte lang tid på å bestemme seg både i klassene og i siste avgjørende runde om BIR/BIM.

Hvordan det gikk til slutt ser du under siden RESULTATER

Jeg er SÅ stolt av mine to babyer og gleder meg veldig til fortsettelsen :)

 

First Party Girl Of Serako Maybtso "Ruby" & First Cool Fire Of Serako Maybtso "Miko"

 


 

13 januar

-Litt Nytt-

Vi har fått en ansiktsløftning på INDEX siden, og vi har lagt til noen nye bilder av valpene fra O kullet rundt om kring på flere sider på hjemmesiden.

INDEX bildet er fra lakse elva Gaula som renner gjennom Gauldalen, og valpen på bilde er Polarhiet's Only One Cover Girl "Roxy".

Vi går ofte tur langs elvebredden hele året og det er fantastisk å følge med på naturens sirkel gjennom årstidene.

Bilde er laget av June Barøy og fotograf til valpebildene er Elisabeth B Olsen.

 


 

12 januar

-Valper ventes!-

Vi kan med stor glede meddele at Wendy definitivt er drektig!

Nå har nedtellingen til forventet fødsel startet og vi gleder oss veldig til å få valper i huset igjen om ca 1 mnd :)

 


 

7 januar

-Helseresultat-

Polarhiet's Mr Moonhazard Of Gucci "Atlas" fikk i dag sin HD status etter 4 uker ventetid...

Resultatet ble A hofter! HURRA!!!

 


 

3 januar

-Show Resultat-

I dag er dag 1 av INT My Dog Show i Gøteborg, Sverige. Der er Polarhiet's D-Snow Crystal Of Eros "Tindra" og Carita. Det var 22 samojeder påmeldt, og dommer var Kurt Nillson.

Tindra klarte seg utmerket med 2 Excellent og CK i åpen klasse og til slutt 3 BTKL

Vi gratulerer så mye!

 


 

30 desember

-Vi ønsker dere alle Alt det beste for 2014!-

Året 2013 er straks historie og det er tid for et tilbakeblikk på det året som har gått. Kennelen har hatt et fantastisk år både når det gjelder kull, nye tilskudd, opplevelser, turer og resultater.

Året startet med et kull på 7 valper etter Kalinka og Aslan som ble født 26 januar, vi har Sindy og Simba fra dette kullet i Kennelen. De er to fantastiske hunder med et unikt temprement som vi er veldig glade for. Kull 2 for 2013 kom 2 april etter Boss og Bella, et kull på 6 hvor vi har Roxy i vår kennel. Ei flott jente som vi har stor tro på for fremtiden.

Vi har også kjøpt inn 6 hunder i 2013, først kom Felix og Foxy fra Kennel White Samoyeds i Danmark. Begge har blitt to flotte representanter for rasen som vi gleder oss til å vise frem i året som kommer. Like etterpå kom Alice og King fra Dr. Wolf Kennel i Bosnia. Alice bor her hos oss og er i følge henne selv familiens store midtpunkt! To fantastiske hunder som vi gleder oss stort over. I slutten av November kom Ruby og Miko fra Kennel Serako Maybtso i Årnes her i Norge. Ruby bor her hos oss og hun har sjarmert oss alle. Det som er litt spesielt med alle er at vi skulle ha tisper, men endte til slutt opp med hanner også fra alle tre av ulike tilfeldige grunner som ble bestemt rett før vi skulle få jentene hjem.

Tusen takk Camilla, Per, Nedim, Erik og Manuela for at vi har fått kjøpe disse flotte hundene av dere!

I Mai kjøpte vi ny bil! En Vito som vi har fått innredet med 6 bur og plass til utstyr og slede. Å reise på tur ble som før og etter...

Vi har opplevd mye i år og vi har hatt mange fine turer sammen med hundevenner og forverter, som også har blitt veldig gode venner som vi setter stor pris på!

Resultatmessig har året gått over all forventning. Vi fikk tre nye Champions, først Ariel som ble N UCH og BIR samojed på NKK Drammen på sin første utstilling etter at hun fikk valper i des-12. Neste var Balder som ble N UCH og ble BIR i Steinkjer på sin første utstilling etter at han ble 2 år, til slutt Leon som ble N UCH, BIR og BIS 2 på Polarhundutstillingen her i Trondheim i okt litt over 2 år gammel. Høydepunktet for året kom på Lillestrøm i November da Ariel tok sitt 4. BIR med CACIB og fikk sin andre BIG 2 plassering på NKK utstilling i år. Det var en helt spesiell opplevelse å vise frem en så flott hund i grupperingen med så mange tilskuere og 43 andre representerte raser i gruppe 5. Ariel ble også Norges mestvinnende samojed på NKK utstillinger med 23 poeng.

Vi har hatt mange valper å vise frem og her har forvertene vært utrolig flinke til å deltatt med trening, deltagelse og flere har også vist frem valpene. Alle valpene har vært på ca 6 valpeshow og alle har fått flotte resultater med mange gruppe og bis plasseringer. Vi er så stolte av alle de små og gleder oss til å vise dem frem i året som kommer. Det er vanskelig å trekke fram et høydepunkt da de har vært mange! De som gikk helt til topps å ble BEST IN SHOW var Simba som ble BIS valp på Polarhund utstillingen etter å ha blitt slått av Felix på alle valpeshow tidligere. Alice ble BIS valp på sitt første valpeshow på Polarhundutstillingen på Elverum i april, og hun ble 2 X BIS valp på Finnskogen i juni. Acon ble BIS valp på sitt første valpeshow 4 mnd gammel på Sunndalsøra i april.

Tusen takk for super deltagelse alle mine flotte forverter!

Kennelen opplevde nok en tragedie 4 år etter at vi mistet Xamie under tragiske omstendigheter mistet vi Acon på nesten samme måte. Han sprang glad og lykkelig etter to rådyr hjemme og ble desverre truffet av en lastebil nesten 1 år gammel....

R.I P Acon <3

Atlas fra Ariel og Bamse sitt kull kom tilbake i Kennelen i Oktober etter omplassering. Han bor til daglig sammen med kullsøsteren Fame. En nydelig gutt som vi er svært glade for å ha fått muligheten til å eie igjen.

I 2014 er det 10 år siden vi fikk Kennelnavn. Vårt Gold Edition Kull ble født 5 år etter at vi fikk Kennelnavnet og nå krysser vi fingrene for at vårt Presious Edition kull kommer til verden ca 11 februar. Drektighet er ikke bekreftet, men Wendy har de tegn hun skal ha så vi er rimelig sikre :)

Nå gjenstår å takke alle som har bidratt til at alt dette har vært mulig! Tusen takk min kjære samboer, mine fantastiske forverter, gode venner og mine samarbeidspartnere!

Ingen nevnt ingen glemt...

På gjensyn i 2014 alle sammen!!

 

Jeg og Ariel i grupperingen på Dogs4All-13

Et fantastisk øyeblikk!

 

 


 

-Nyheter 2013-